Anahtar Deliği 11.08.2019

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz.

Anahtar Deliği 11.08.2019

O İKİ İSİM HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILDI 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde hatırlarsanız baya bir tartışma konusu olan görevden alma gündemi vardı.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, AK Parti Trabzon İl Danışma Meclisi’nde ‘dirençle karşılaştım’ demişti. Evet doğru dirençle karşılaştı! 
Ama bundan fazlası vardı. 
Hatta Trabzon Büyükşehir Belediye eski Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, döneminde üst düzey görevde bulunan  2 isim, görevden alınmalarına tepki ve başka yerde görevlendirilmelerine tepki için aynı doktora giderek üst üste 3 defa rapor almışlar! 
Göreve başlamıyorlar! 
Başlamak istemiyorlar! 
Bu iki görevden alınan üst düzey isim, yakında göreve başlamak zorundalar.
Çünkü haklarında soruşturma açıldığını öğrendik.
Büyükşehir Belediyesi’nde görevlendirme daha bitmedi. 
Yeni isimler yakında görebiliriz.
Bir de görevden alındıktan sonra ortaya çıkan usulsüzlükler varmış.
Görevden alındıktan sonra çalıştığı birimde usulsüz davrandığı tespit edilenler olduğu ve bunlar hakkında müfettiş görelendirildiği, bu müfettişlerin raporları doğrultusunda soruşturma açılacağı gelen bilgiler arasında..
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, bu konuda ciddi şekilde ekibiyle çalışıyor bilgilendiriliyor. 
Ayrıca konuyla alakalı AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ve il yönetiminin de bilgilendirildiğini öğrendik.

BEYİNLERİ ZEHİRLEMENİNDE CEZASI VAR!

Yine aynı yaygara..
Yine aynı terane..
Güya..
Trabzon içme suyu pismiş!
Trabzon içme suyundan ceset çıkmış!
Trabzon içme suyu salgın yapmış!
Bunlar yalan!
Trabzon içme suyundan ne ceset ne başka bişey çıktı.
İnsanların kafasını bulandırmaya gerek yok.
Trabzon Sağlık İl Müdürlüğünün ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin verilerine göre Türkiye’de en temiz 3 il arasındadır.
Bunu verilerden kaynaklı söylüyoruz.
Bu iddiaları ortaya atanlar hakkında işlem başlatıldı.
Hatta bir tanesi özür bile diledi.
Trabzon Büyükşehri Belediyesi, 3 kişiyi internette böyle bir iddiaları yayıyor diye Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü yetkililerine şikayet ederek takip edilmesini istediler. Haklarında suç duyursunda bulunulacak!
Tabi onlar hemen kaldırdılar paylaşımlarını.
Ama kafayı buladırdılar.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve İl Sağlık İl Müdürlüğü ekipleri uyanık olmalılar.
Aynı şekilde aynı anda böyle konularda hareket edip sağlıklı bir şekilde verilerini açıklamaları gerekir.
Bu şekilde bunun önüne geçilir!
Bir de bu iddiaları tutup insanların gözüne sokar gibi sitesinde yayınlayanlar da yandı!
Bundan sonra öyle ortaya atıp, insanların suyu üzerinden zehir saçmak olmayacak!
Beyinleri zehirlemenin cezası artık var!
Bu böyle bilinsin!

BERAT ALBAYRAK’A ŞİKAYET ETMİŞLERDİ

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO), Trabzon Ticaret Borsası ve Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından düzenlenen Trabzon Ekonomisine Değer Katanlar Ödül töreni geniş bir katılımla geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi.
Ödül alanlar arasında biri dikkatimizi çekti.
Gerçekten dikkatimizi çekti.
Nedenini izah edelim..
Medical Sektörü KTÜ Tıp Fakültesi’nden alacaklarını alamıyorlar.
Çünkü KTÜ Tıp Fakültesi 4 senedir ödeme yapmıyor.
Medikalciler hastaneye malı alıp vermişler 4 sene önce.
Malın parasını da aldıkları firmaya ödemişler.
Lakin hastane yönetimi normalde 6 ay içinde ödeme yapması gerekirken 3-4 yıldır ödeme yapmıyor.
Oradan en büyük alacağı olanlardan biri de Özgür Kolamuç.
Özgür Kolamuç, Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan, dükkanına girdiğinde bunları anlatmış mağduruz demişti.
Mağdur olduklarını ifade ederek,” Batan firmalar var sayın bakanım. Bizde Çoğu firmamızı kapatmak zorunda kaldık. Alacaklarımızı alamıyoruz” demişti.
Enerji Bakanı Berat Albayrak’a da Trabzon’a geldiğinde böyle demişti.
 İşte medikal firma sahibi Özgür beyi şimdi kürsüde ödül alırken gördük ve tebrik ettik.
Kendisine hayırdır burada ödül aldınız, ciddi sıkıntı yaşıyordunuz diye seslendik..
Gülümsedi..
“Öncelikle tebriğiniz için teşekkür ederim” dedi ve şöyle devam etti;”
“Levent bey, biz ödemelerini almadığımız lakin firmaya borcunu ödeyip, kdv’sini devletine ödeyip öyle ödül aldık. Yani bir şey almadan vererek bu ödülü aldık. “ 
Böyle dedikten sonra bir iç çekti.
Şaşırdık tabi.
Verdiği malın parasını almadan, ödeme yapmak!
Nasıl ticaretse..
İlgili olduğumuzu bildiği için daha da ayrıntıya girdi.
Şu ayrıntıları verdi;
“Medikal sektörümüz satışını yapıp ihalelerini teslim ettiği tamamlanan bütün işlerinin ödemelerini almadan devletimize olan ödev ve sorumluluklarını layıkıyla yerine getirme bilincine sahiptir. Her yıl vergi sıralamasında ilk sıralarda olmasına rağmen hak etmis olduğu tamamlamış olduğu iş ve malzemelerin ödemelerini neredeyse 4 yıla yaklaşmakta olan bu zaman diliminde halen tahsil edemedi. Bir çok girişim ve mücadele sonuçsuz kaldı. Kaldı ki herkesin bu konuda bilgisi var ama çözümü yok.”
Bu sohbet böyle bitti.
Diğer yandan bazı medikal firmaları kapatmış durumda.
Peki Hastanede işler nasıl?
100 milyar liradan fazla borcu olduğu söyleniyor.
Yani eksi parayla 100 trilyon..
Medikalciler bu gidişle zor parasını alırlar.

SÜMELA VE MEVLANA ARASINDAKİ FARKA BAKALIM

Sümela – Mevlana Trabzon-Konya
Tarihi fark…
Yıl 2018… 
Yer Konya’ya gidenlerin mutlaka uğradığı “Ne olursan ol gel” diyen HZ. Mevlana’nın Türbesi. Ziyaret etmek isteyenlerin giriş ücretini ödemek için sıraya girdiği gişe önünde uzun bir kuyruk.  Sıra size geliyor ve fiyatı soruyorsunuz. Aldığınız cevap şaşırtıyor. “Müzemizde tadilat olduğundan girişler ücretsiz. Bu fişler ile turnikeden geçebilirsiniz” Biraz şaşırıyor biraz da üzülüyorsunuz. “O kadar yol gelip, müzenin tadilat olduğu zamana mı denk geldik” diye. Sonra içeri giriyorsunuz. Gidenler bilir önce karşınıza çile odaları diye tabir edilen geniş alan gelir. Herhangi bir tadilat yok. Sonra içeri giresiniz. Fark ettiğiniz şey küçük bir alanda tadilat olduğudur ve sizin gezinize ve yaşayacağınız maneviyata çok da engel değil.  

Yıl 2019… Yer Trabzon’a gelen turistlerin uğrak yerlerinden Sümela manastırı.  Doğası ve konumuyla kendini hayran bırakan bir eser. Restoranlar bölümünde aracını park edip, yeşillikler arasında tırmanışa geçer ve manastıra ulaşırsınız. Çıktığınız tepede mükemmel bir manzara sizi karşılar. “Manastırın dışı bu kadar güzelse içi nasıldır kim bilir?” diye içinizden geçer ister istemez. Daha önce tadilatta olan ve bir kısmı açıldı denilen manastırda, açılan kısmı görebilmenin heyecanını yaşarsınız. Sonuçta yüz yıllardır ayakta kalmış bir yapı. Merdivenlere doğru yöneldiğinizde, karşınızda makbuz kesen memurları bulursunuz. Kişi başı 10 TL ödeyip içeri giresiniz. Ancak dik merdivenlerden çıkarken, aşağı doğru inenlerin homurdanmaları sizi biraz şaşırtır. “Bu tarihi eserde neyi beğenmediler acaba?” Merakla yola devam edip manastırın kapısına gelirsiniz. Sizi tahtalarla çevrilmiş dar bir alan karşılar. Yanınızdan geçenlerle çarpışmamak için yan yan ilerlersiniz. Sonra gecekondu kulübesine benzeyen zincirlerle çevrili küçük bir alanda bulursunuz kendinizi. Kafayı uzatıp manastırı görmeye çalışırsınız ama ne mümkün. Zaten görüp görebileceğiniz inşaat iskeleleri ile çevrili iki yapı. İşte o zaman siz de geri dönerken ineceğiniz merdivende homurdananlardan olursunuz. Ne yapıları görebilmişsinizdir ne de tek bir kare fotoğraf çekilebilmişsinizdir.

İki olay ve anlayış farkı ortada. Turizm bir kazanç kapısı ama sürekliliği de önemli. Trabzon’a gelenlerin güzel anılarla ayrılması daha sonra geleceklerin sayısını artırmaz mı? Bu göze çarpan örnek dışında daha dikkat edilmesi gereken birçok şey var.  10 TL yüksek bir rakam değil ama insanlar 1 KRŞ bile olsa, harcadıklarının karşılığını görmek ister. Konya örneğinde olduğu gibi müşteri memnuniyeti öne çıkarılmalı. Ve finalde “Boşuna gitmeyin” cümlesi kurdurulmamalı.

TRABZON’DA 2 ÖNEMLİ BAYRAMLAŞMA TÖRENİ

Trabzonspor Kulübü’nün bayramlaşma töreni 13 Ağustos Salı günü saat 15.00’da başlayacak.

Bayramlaşma töreninde Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Asbaşkan Mehmet Yiğit Alp ve diğer yöneticiler yer alacağını öğrendik.

Prag maçı öncesi bayramlaşma oldukça kalabalık geçer. Hem yeni transferler oldu. Hem ciddi takıma katılanlar oldu. Moraller oldukça yüksek. Bordo mavili taraftarlar yönetimi başarılı buluyorlar. Bu da doğal olarak kentlenmeyi güçlendiriyor.

Diğer taraftan Salı günü meydan parkında bir bayramlaşma töreni olacak. Saat 13’de başlayacak bayramlaşma törenini AK Parti Trabzon İl Başkanlığı organize edecek.

Bu törene Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler