Anahtar deliği - Yomra’yı Sağıroğlu belirledi11.06.2015

7 Haziran seçiminde Yomra’dan çıkacak oy dağılımı merak konusu idi.

Anahtar deliği - Yomra’yı Sağıroğlu belirledi11.06.2015

Yomra’yı Sağıroğlu belirledi

7 Haziran seçiminde Yomra’dan çıkacak oy dağılımı merak konusu idi.

İki milletvekili adayı vardı bu ilçeden, MHP ve CHP birinci sıra adayları Yomralı idi, alacakları sonuç merak konusu olmuştu. Çünkü karşılarında iddialı ve çalışkan bir belediye başkanı hemşerileri vardı AK Partili İbrahim Sağıroğlu idi rakip dişliydi. Sağıroğlu kendi partisinin hedefini yerel seçimde olduğu gibi yüzde 65 koymuş, iki milletvekiline pastadan küçük pay bırakacak kadar iddialıydı. Seçim sona erdiğinde Sağıroğlu’nun haklı çıktığı göründü, iki milletvekilinin almış olduğu oydan daha fazlasını aldı. MHP’li Koray Aydın’ın oyları geçen seçime göre azalırken, CHP’le Haluk Pekşen üçüncü parti oldu.

MHP İLE OLUR

Ak Parti il yönetimlerinde etkin görevlerde bulunmuş olan Aydın Özkurt seçim sonucunu değerlendirirken sakin yaklaşım gösteriyor. Özeleştirisini yaparken de kantarın topunun AK Parti’den yana fazla kaydığını ifade ediyor, bir miktar oy kaybının normal kabul edileceğini söylüyor. Koalisyonu AK Parti kurmalı derken MHP ile yapılacak koalisyonun daha sağlıklı olacağını ifade ediyor. AK Parti, CHP koalisyonunun da mümkün olduğunu ancak hükümetin uzun vadeli yürümesinde sorun çıkacağı aşikar görüşünde.

BAŞKAN’DAN ÖZELEŞTİRİ

AK Parti’de merkez ilçe başkanlığı görevinde bulunan eski başkanlardan birinin

Partisiyle ilgili özeleştirisi var. Nerede yanlış yaptık bu tokadı yedik sorusunun yanıtını bulmadan koalisyon hükümeti karmaya dalış yapmamamız gerekir diyerek, AK Parti hükümetinin yanlış tercihler yaptığı için bu kadar ağır tokat yediğini söyledi. Türkiye’de her ile havaalanı yapacağım diye tutturan Tayyip Bey, maalesef daha gerçekçi ihtiyaçları göremedi. Her ile havaalanı ihtiyaç değil ama emekli maaşları ile asgari ücretin artırılması kaçınılmaz bir gerçektir bunları yapamadılar. Trabzon’da belki milletvekili kaybedilmedi ama artış da yok. Kaç seçimdir Akyazı projesi ile yatıp kalkıyor AK Parti, Trabzon’un ihtiyacı olmayan projeyi bu kadar büyütmenin bir anlamı yoktu.

İL BAŞKANI’ININ RESTİ

Seçim akşamının sıcak ortamında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti ile bir koalisyona sıcak bakmayacağını söyleyerek kapıları kapattı. Trabzon’dan ise farklı bir ses çıktı MHP’de. İl Başkanı Muammer Demeli, HDP ile bir koalisyon kurulması halinde partisinden istifa edeceğini açıklayarak bir anlamda Bahçeli’ye rest çekti. Elbet İl Başkanı Demeli’nin gönlünde de koalisyon hükümeti kurulması konusunda bir aslan yatmaktadır, bu aslanın kim hangi parti olduğunu şimdilik açıklamadı, HDP koalisyonuna rest çekmekle yetindi.

KOALİSYONUN İLK FORMÜLÜ!

Koalisyon hükümeti kurulması kaçınılmaz bir gerçek, başka bir formül yok. Hükümeti kurmaya en yakın parti AK Parti, yüzde 40 çoğunluk onda, milletvekili bazında çoğunluğu daha da fazla. AK Parti’nin ortağı kim olacak. Koalisyon hükümeti anayasa değişikliği, yani yeni anayasayı ele alacağa göre AK Parti CHP koalisyonu hükümet kurmaya en yakın formül. CHP’nun bu koalisyondan korkmasına gerek yok zira ana muhalefet konumunda bile oyunu artıramıyor ki, koalisyon ortağı olduktan sonra oy kaybına uğrasın. AK Parti koalisyonu hem içe hem de dışa dönük önemli mesajlar verir, iyi de iş çıkarabilir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler