Anahtar Deliği - Merkezin (ortahisar) adayı Ergin Aydın. 11.02.2015

AK Parti aday adayları arasında ismi geçenlerden biri de eski Trabzon Belediye başkan yardımcılarından Ergin Aydın.

Anahtar Deliği -  Merkezin (ortahisar) adayı Ergin Aydın. 11.02.2015

Merkezin (ortahisar) adayı Ergin Aydın

AK Parti aday adayları arasında ismi geçenlerden biri de eski Trabzon Belediye başkan yardımcılarından Ergin Aydın.

Her ne kadar gündeme görev yaptığı son unvanıyla geliyorsa bile, aday adayları arasında siyasi deneyimi en fazla olan isim.

Milli görüş kökeninden gelen ve Trabzon merkez ilçe başkanlığı görevini uzun süre yürüttüğü gibi siyasette hep aktif olan Ergin Aydın aday adaylığı konusunda kararını kesinleştirmiş, aday adayıyım diyor.

Kendisini merkeze yani Ortahisar’a konumlandırıyor.

AK Parti merkezde aday adayı sayısı sınırlı olsa bile bu boşluğun Aydın’la doldurulması mümkün.

Teşkilat temayülünden nasıl bir sonuçla çıkar, genel merkez Aydın’ın adaylığına ne der, bunu süreç gösterecek.

AK PARTİLİ YÖNETİCİ BÜROKRAT ADAYLARI BOMBALADI

Siyaseti siyasetçiler yapmalı, kamuda çalışanlar da kamu görevlerini yürütmeli.

Bu sözü söyleyen isim, AK Parti’de il yönetim kurulu üyesi, Başkan Haydar Revi’nin de sağ kolu olan kişilerden biri.

Bürokrat ve kamu görevlilerinin istifa ederek, AK Parti’den Trabzon milletvekili aday adaylığına soyunmasına sözünü ettiğimiz il yöneticisi sıcak bakmıyor.

Partiyi kullanıp kamuda makamları kapıyorlar, dolgun maaşlar alıyorlar.

Milletvekili olamadıkları taktirde kayıpları olmuyor, görevlerine gerisin geri dönebiliyorlar.

Bürokrasiden istifa ederek vekil adaylığına soyunanlar, siyasete yıllarını veren, tabandan gelen isimlerin önüne geçme çabası, demokratik bir hak olsa da, etik değil diyor.

Onun gönlünde partiye yıllarca üst düzeyde emek veren, maddi ve manevi olarak fedakarlıkta bulunan Adnan Günnar ve Muhammet Balta gibi aday adaylarının milletvekili adayı gösterilmesi yatıyor.

TEŞKİLATTAN IŞIK GÖRMEYİNCE İSTİFA ETMEDİ

İktidar partisinde siyaset yapan ve Akçaabat kökenli olan bazılarıyla yaptığımız görüşmelerde, Konya DSİ Bölge Müdürü hemşerileri Mustafa Uzun’un aday adaylığına sıcak baktıklarını, milletvekili adayı olacak isim olduğunu söylemişlerdi.

Kamudan bunca isim istifa edip aday adaylığına soyunurken, Mustafa Uzun’un istifasından ses çıkmadı.

Nedenini araştırdığımızda, Uzun son dönemlerde, Trabzon’a ziyaretler yapmış olmasına karşın, teşkilatlardan gerekli ilgiyi göremeyişi istifa kararında etkili olduğu söyleniyor.

Özellikle AK Parti Akçaabat teşkilatı Uzun’un adaylığına sıcak bakmamış, aday adayı olursan seni destekleriz dememiş ve diyememişler.

Teşkilatta bu soğukluğu gören Mustafa Uzun, milletvekili aday adaylığına soyunmama kararı almış.

Bürokrasiden istifa eden kamu çalışanlarının ezici bir çoğunluğu teşkilatların eğilimine hiç bakmadan aday adaylığına balıklama atlarken, Uzun’un kararı alkışa değer.

GÜMRÜKÇÜOĞLU’NA SİYASİ DANIŞMAN GEREK

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yerel bir yönetici olduğu kadar da siyasi kimliği olan bir yönetici.

Dolayısıyla, görevini yürütürken siyasi ilişkilerine de önem vermeli.

Bunu yaparken muhatap alacağı sırf mensubu olduğu AK Parti değil, muhalefet partileri ile sivil toplum örgütleriyle ilişkilerini belli seviyede tutmaya özen göstermesi gerekir.

Bürokrasinin en üst düzey görevi müsteşarlıktan ayrılarak Trabzon’da belediye başkanı seçilmesinde, kıvrak zekası ve politikayı iyi bilmesinin avantajlarını gördü.

İyi bir politikacı olmak siyasi ilişkileri geliştirmemek değil.

Dolayısıyla Gümrükçüoğlu’nun siyaseti iyi bilen bir danışmana ihtiyacı olduğu kaçınılmaz bir gerçek.

Meclisten yeterli sayıda danışman kadrosu aldı.

Kadroları doldurmuş değil.

Yanına alacağı siyasi bir danışman ile Trabzon’a hizmet mücadelesinde daha adil olacağını düşünüyoruz.

BAŞHEKİM GÜMÜŞHANE’DEN ADAY

Eski adayla Trabzon Sosyal Sigortalar Kurumu Hastanesi’nde uzun yıllar başhekim yardımcılığı ve başhekimlik görevlerinde bulunan Dr. Atila Yılmaz, SSK’daki görevinin ardından İstanbul’a gitti, özel bir hastanede başhekimlik görevini yürütüyor.

Politikayı iyi bilen ve siyaseti adeta koklayan Atila Yılmaz, 2011 genel seçiminde Gümüşhane’den milletvekili adaylığına soyunmuştu.

Aslen Gümüşhaneli olan ve Trabzon’da doğup büyüyen, Yılmaz, Gümüşhane’den AK Parti adaylığında geri adım atmamış olsaydı, belki Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın’ın yerinde oturuyor olacaktı.

İstanbul’da görev yapmasına rağmen Gümüşhane siyaseti ile ilişkilerini sıcak tutan, iktidar partisinin üst yönetimiyle sürekli temas halinde olan Atila Yılmaz, 7 Haziran’da yapılacak genel seçimde iktidar partisinden aday olmak için gemileri yakmış durumda.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler