Anahtar Deliği - CHP’de aday adayları ankara yollarında. 10.3.2015

CHP Trabzon’da seçim startını verdikten sonra milletvekili adayları da Ankara’nın yolunu tutmaya başladı.

Anahtar Deliği -  CHP’de aday adayları ankara yollarında. 10.3.2015

CHP’DE ADAY ADAYLARI ANKARA YOLLARINDA

CHP Trabzon’da seçim startını verdikten sonra milletvekili adayları da Ankara’nın yolunu tutmaya başladı.

Yapılan her seçimde önseçimi savunan aday adaylarından Ahmet Kaya, genel merkeze aday adaylık müracaatını yapmak için dün Ankara’ya gitti.

Kaya, genel merkezin temayül kararından en çok memnun olan isimlerinden biri.

Önseçim olsun ben mutlaka önde çıkarım, işime gelir diye düşünmüyor.

Taban önseçime kilitlenmiş iken bu hakkın kendilerine verilmemesinden büyük rahatsızlık duymuştu, kararın düzeltilip tabana bu hak tanınmasından mutlu oldu.

Ahmet Kaya ayrıca parti tabanında en çok sevilen aday adaylarından biri, temayül yoklamasından başaralı çıkacağına inananlar çoğunlukta.

TEMAYÜL SONUÇLARINI KİM SIZDIRDI?

AK Parti’nin Trabzon’da yapmış olduğu temayül yoklaması sonuçlarının basına servis yapılmasının ardından çeşitli tepkiler yükseldi.

İl Başkanı Haydar Revi basında yer alan temayül yoklaması sonuçlarının doğruyu yansıtmadığını ifade ederek, bir anlamda çıkan haberleri yalanlamaya kalktı.

Yapılan araştırma sonucunda yayınlanan temayül yoklaması sonuçlarının gerçeği yansıttığı ortaya çıktı.

Bu bilgilerin basına kim veya kimler tarafından servis yapıldığı yönünde yapılan araştırma sonucunda, temayülde en yüksek oy alan aday adaylarından genel merkeze yakınlığı ile bilinen bazı isimlerin temayül sonuçlarını özellikle basına sızdırdığına kanaat getirildi.

TRABZON’UN LOKOMOTİFİ TURİZM

Milletvekili aday adayları bir yandan slogan yarışına girerken, diğer taraftan da gittikleri her teşkilatta karşılaştıkları soruların başında milletvekili seçilirseniz Trabzon’a ne gibi hizmetleri getireceksiniz oluyor.

Bilinen klasik yatırımlardan söz eden aday adaylarının açıklamaları akli salim AK Partilileri bile tatmin etmediği görülüyor.

Konuştuğumuz etkili bir AK Partili isim, Trabzon’u kurtaracak olan turizm yatırımları olacaktır.

İstihdama katkı yapacak, döviz girdisi sağlayacak olan tek sektör turizmdir.

Trabzon’un kısa vadede kalkınmasını sağlayacak olan turizm yatırımları için seçilecek tüm milletvekillerinin birlikte harekete geçerek, turizm yatırımları için teşvik edici kolaylıklar sağlamaları lazım dedi.

MHP’DE BİRİNCİ SIRA KİMİN?

Aslen Beşikdüzülü olan ve Ankara’da faaliyet gösteren Umut Hastaneleri sahiplerinden Yavuz Aydın’ın aday adaylık başvurusu için teşkilata konvoy eşliğinde çıkarma yapması, teşkilat önünde miting düzenlemesi parti içinde yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi.

21 Mart’ta yapılacak MHP kurultayının ardından Milletvekili Koray Aydın’ın partinin üst kademesinde genel sekreter veya grup başkanlığı görevlerinden birine gelmesi hali aynı zamanda Aydın’ın 7 Haziran seçiminde hangi ilden milletvekili adayı olacağını da belirlemiş olacak.

Koray Aydın’ın Trabzon dışından başka bir ilden aday gösterilmesi halinde, Trabzon birinci sıra milletvekili adayı Yavuz Aydın mı Hüseyin Örs mü olacak tartışmaları da yapılmaya başlandı.

KÖSEOĞLU İÇİN ENGELLER KALKTI

AK Parti Trabzon milletvekili aday adaylarından Ayşe Sula Köseoğlu tanıtım ve reklama en çok önem veren isimlerden biri.

Trabzon’un Ayşesi olarak kendisine sevimli bir slogan bulan Köseoğlu, dün Zorlu Grand Hotel’de basınla sabah kahvaltısında buluştu.

Kendisini basına uzun uzun anlatmayan Köseoğlu’nun gerekçesi de vardı.

Avukatlık mesleğine başlamadan önce 90’lı yıllarda Gökkuşağı televizyonunda bir dönem görev yapan Köseoğlu kendisini basından biri olarak gördüğünü söyledi.

Milletvekili aday adaylığı için üçüncü dönemi olan Köseoğlu, iki dönem aday gösterilmemesinin gerekçesi olarak başının bağlı olduğunu gösterirken, bu dönem yasak kalktı artık milletvekili adayı olabilmem için engel kalmadı dedi.

Kendisinin kadın kontenjanından milletvekili olmak için yola çıkmadığını ifade eden Köseoğlu her ne kadar rakibim yok dese bile, AK Partili mevcut Safiye Seymenoğlu’ndan daha donanımlı ve milletvekilliğe hazır olduğunu mesajları net bir şekilde ortaya çıkarmaya yetiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler