Anahtar Deliği - Trabzonlu iş insanı herkesi üzdü - 10.07.2022

ANAP’lılar cenazede buluştu! Acemi kasaplar rekor kırdı! Bileğine güvenen gelsin! Savcı’dan duygusal veda! Halk köyde, turistler kentte!

Anahtar Deliği - Trabzonlu iş insanı herkesi üzdü - 10.07.2022

ANAPLILAR CENAZEDE BULUŞTU!
Trabzonlu siyasiler Anavatan Partisi Trabzon eski İl Başkanı Nurettin Eroğlu ağabeyi, Habib Eroğlu’nun cenazesinde bir araya geldi. Arsin’in Yeşilyalı Mahallesi Merkez Cami’indeki cenaze merasimine Eroğlu’nun, akraba, komşu ve sevenleri katıldı. Eski Devlet Bakanı Eyüp Aşık, ANAP’lı yöneticiler Osman İlyas ve Günhan Üçüncüoğlu bu acılı gününde Nurettin Eroğlu’nu yalnız bırakmadılar.

ACEMİ KASAPLAR REKOR KIRDI!
Kurban Bayramının ilk gününde Trabzon gündemine damgasını vuran, acemi kasaplar oldu. Kılınan Bayram namazının ardından kurban ibadetlerini gerçekleştirmek isteyenler vatandaşlar, başlarına geleceklerden habersiz kurbanlarını kestiler. Kimi kurbanın kesim anı, kimi ise de kesildikten sonraki parçalama sürecinde kendisini yaraladı. Trabzon Sağlık İl Müdürü Hakan Usta, akşam saatlerinde sosyal medya hesaplarında, acemi kasap sayısını açıkladı ve vatandaşları uyardı. Usta, “değerli halkımız, bugün için kurban keserken yaralanan vatandaş sayımız 115 oldu. Yarın daha dikkatli olunmasını ve mümkünse hiç yararlanan olmamasını umuyorum. Sağlıklı günler, hayırlı bayramlar diliyorum” dedi

TRABZONLU İŞ İNSANI HERKESİ ÜZDÜ
Trabzon’un köklü ve tanınmış Hayali ailesinin bireylerinden Ruhan Hayali, yakalandığı amansız hastalığın pençesinde kurtulamayarak hayata veda etti. Ruhan Hayali, Değirmendere’nin en eski esnaflarından biriydi. Otomotiv sektörünün öncü kuruluşlarının birinin yıllarca ana bayiliğini yaptı. İş insanı kişiliğinin yanı sıra Trabzon’un sayılı doğa düşkünlerinden biriydi. İş dışında hayatının büyük bir bölümünü doğal şartlarda doğayla baş başa geçirmeyi severdi. Belki de Karadeniz bölgesinde Ruhan Hayali gibi, gitmedik köy, gezmedik yayla, ulaşılmamış bir dağ bırakmayan başka bir kişi yoktur. Çevresinde sevilen saygın bir iş insanıydı. Cenazesi bugün ( 10 Temmuz Pazar) Değirmendere’de kendi ailesinin yaptırdığı Zehra Hayali camiinde İkindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından aile mezarlığına defnedilecek. Allah ailesi ve sevenlerine sabırlar versin. Mekânı cennet olsun.

BİLEĞİNE GÜVENEN GELSİN!
Vücut Geliştirme, Fitness Bilek Güreşi Federasyon Trabzon İl Temsilcisi Kerim Sevinç, Akçaabat Belediyesi ile ortaklaşa olarak Bilek Güreşi turnuvası düzenlediklerini söyledi. Sevinç, “hepimizin bir nebzede olsa okul sıralarda yapmış olduğumuz, ata sporumuz olan bilek güreşi turnuvamıza Akçaabat Belediyemizin katkısıyla 21 Temmuz Perşembe günü saat 19.30’da Akçaabat Sahilpark Havuzlar Meydanı’nın da gerçekleştireceğiz. Turnuvamıza yarışmacı ve izleyici olarak tüm halkımız davetlidir” dedi.


SAVCI’DAN DUYGUSAL VEDA!
Sürmene Cumhuriyet Başsavcısı Abdulhalim Gümüş, üzerine giydiği bordo mavi forma ile dostlarına sosyal medya üzerinden veda etti.3yıllık görev süresinin ardından tayini Mersin’e çıkan Gümüş’ün vedası sevenlerine duygu dolu anlar yaşattı. Başsavcı Gümüş’ün açıklaması şöyle;
Saygıdeğer Büyüklerim, Değerli dostlar
Bugün ayrılığın burukluğunu yaşıyorum. Sürmene/Köprübaşı Savcısı olarak atandığım ilk günden bugüne Sürmene’nin Köprübaşı’nın doğasına, insanına, ruhuna, güzelliğine olan sevgim burada olduğum sürece artarak devam etti. Bu öyle bir sevgiydi ki sizlerin, sizler gibi güzel yürekli insanların arasında olmak ve güzel Karadenizimizin bu güzel coğrafyasında; coşkulu, dalgalı denizinde, yaylalarında, akan suyunda, yağan yağmurunda inanın hep sevgi, güzellik, hayır gördüm ve yaşadım. Bir savcı olarak elbette görevimizi layıkıyla yapmak en başta gelen vazifemizdir ancak bu bizim duygusuz olduğumuz, duygulardan arınıp robotlaştığımız anlamına gelmemeli. Sizlerin sıcaklığı, Sürmene’nin Köprübaşı’nın güzelliği beni görevim esnasında o kadar rahat bir çalışma ortamıyla baş başa bıraktı ki sadece bunun için bile böylesi güzel bir yerde görev yapmış olmaktan çok büyük mutluluk duymaktayım ve Allah’a şükrediyorum. Vazifemiz gereği tabii ki zaman zaman kimileri için üzücü kimileri içinse belki can sıkıcı şeyler yaşadık. Ama bir savcı için adaleti, hakkaniyeti, bu ülkenin güzel insanlarını her hal ve şartta hiçbir ayırım yapmaksızın, hak sahibinin hakkını korumak; suç işleyenin de yasaların verdiği karşılığı hak ve adaleti korumak adına sağlamaya çalışmak sorumluluğumuz gereğidir. Geldiğim ilk günden beri adliye koridorlarında, Sürmene’nin Köprübaşı’nın yaylalarında, çarşısında, pazarında hemen herkesle sıcak ilişkiler kurmaya özen gösterdim çünkü devletin asık yüzlü savcısı olmak yerine sizleri güler yüzle, adalete olan inancınızın kaybolmaması adına sizden biri olarak karşılamaya özen gösterdim. Bu konuda ola ki hatam, kusurum olduysa hakkınızı helal edin. İlçenin trafik sorunu, çevre sorunu, suç oranın düşürülmesini sağlamak için devlet millet bütünlüğünün adalet tarafında vazifemin ve sorumluluğumun bilinciyle davranmaya özen gösterdim. Umarım bu konuda sizleri üzecek, sizlerin adalete olan güveninizi sarsacak bir yanlışlığın içinde olmamışımdır. Bizler görev insanıyız; hakkın ve adaletin tecellisi için memleketin her köşesi bizim için aynı derecede önemlidir. Benim Sürmene gibi bir yerde savcılık görevime başlamam benim için büyük bir şans olmuştur. Annemin duaları olsa gerek çünkü hep iyi insanlarla karşılaştım. Suç isnadıyla bile adliyeye gelenlerin insan olduğunu hiçbir zaman göz ardı etmedik çünkü suç ve ceza insan olmamız gerçeğini hiçbir zaman değiştirmez. Kanunların bize verdiği yetkiyi kullanmanın dışında herhangi bir yanlışlığın içine düşmemeye çok dikkat ettim.

Bir Trabzonspor taraftarı, bir Sürmene/Köprübaşı sevdalısı olarak aranızdan ayrılırken yeni görev yerim Ailemin yaşadığı büyüdüğüm yer Mersin’de her zaman için soframızda yeriniz olacaktır. Umarım giderken sevgiyle ve adalet duygusunu zedelemeyen bir savcı vardı burada diyeceğiniz bir şekilde ayrılıyorumdur. Hepinize sevgilerimi, hürmetlerimi sunuyorum. Allah hepinizden razı olsun. Sağ olun var olun. Hakkınızı helal edin.

HALK KÖYDE, TURİSTLER KENTTE!
Kurban Bayramı dolaysıyla Köylere akın eden Trabzonlu vatandaşlar, merkezdeki yoğunluğu yabancı turistlere bıraktı. Yaz tatilinin büyük bir bölümünü iklimini serin buldukları Karadeniz Bölgesi’nde geçirmek isteyen Arap turistler, kurban ibadetlerini memleketlerinde vekâlet yoluyla gerçekleştiriyorlar. Bayram namazı sonrası Trabzon sokaklarında derin bir sessizlik hâkimken, öğle saatlerine doğru yabancı turistler cafe ve restoranları doldurmaya başladılar. Akşam saatlerinde ise köylerinde kurbanlarını kesen vatandaşlar, şehir merkezine inmeye başladılar

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler