Anahtar Deliği - Ağaoğlu'ndan başkanlık sürprizi - 09.07.2021

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Kulüpler Birliği Başkanlığı’na seçildi.

Anahtar Deliği - Ağaoğlu'ndan başkanlık sürprizi - 09.07.2021

Ahmet Metin Genç’ten Şenol Güneş’e çağrı “Yapma hocam…”

A Milli Takımın teknik direktörü ve Trabzonspor’un efsane ismi Şenol Güneş, EURO 2020 sonrası ilk basın toplantısını yaptı. Basının sert eleştirilerini ve sorularını yanıylayarak, başarısızlığın nedenini de anlattı.

Sorular arasında Trabzonspor taraftarını kızdıran bir tanesi vardı ki bir çok kesimden tepki aldı.

2010-2011 sezonunda Trabzonspor teknik direktörü olan ve hak edilmiş şampiyonluğu elinden alınan Şenol Güneş’in, o dönem Fenerbehçe’de oynayan ve Trabzonspor taraftarı tarafından tepki gösterilen Emre Belözoğlu ile milli takımda çalışma konusunda görüştüğünü açıklaması tepki çekti.

Bu tepkileri en barizi ise Ortahisar belediye başkanı Ahmet Metin Genç’ten geldi.

Genç “Şenol Hocamız,Emre Belözoğlu’na yardımcı hocalık teklif etmiş!!! Yapma be hocam ya,Kendi tercihinse Lütfen bu kararından VAZGEÇ,Birileri öneriyorsa kesinlikle REDDET,Sana ısrar ediliyorsa hiç çekinmeden İSTİFA ET.Bu şehir ve hepimiz seni çok seviyoruz,Mücadelemize HALEL GETİRME...” ifadelerine yer verdi.

**

Ağaoğlu'ndan başkanlık sürprizi

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu kulüpler Birliği Başkanlığı’na seçildi.

Bu Trabzonspor taraftarı için sürpriz oldu.

Ne hikmetse Kulüpler Birliği Başkanlığı yapan isimler kaçmak için yer arıyor. İhale son olarak Ağaoğlu’na kalmış gözüküyor.

Trabzonspor taraftarını da endişe kaplamadı değil.

Şampiyonluk parolası ile çıkılacak sezon öncesi Ağaoğlu2nun takım ile ilgilenemeyeceği görüşündeler.

Daha önceki başkanlık yapanlar göz önüne alındığında takımlarının aşağı yönlü performans gösterdiği görülüyordu.

Ağaoğlu her iki anlamda da atreşten gömlek giydi.

Kendisine her iki görevde de başarılar dileriz.

Umarız Türk futbolunun düzelmesinde imzası olan bir kişi olarak tarihe geçer. Ama en önemlisi ve bizim temennimiz Şampiyon Trabzonspor’un başkanı olarak tarihe geçmesi.

**

Güney Çevre yolu sürprizi sonra muhalefetten soru yağmuru geldi

Trabzon Büyükşehir belediye başkanı Murat Zorluoğlu, Ulaşım Master Planı değerlendirme toplantısından sürpriz bir açıklama yaptı.

Güney Çevre yolu için çalışmaların başladığını hatta ihalesinin yapıldığını belirtti.

Bu açıklama sonrası muhalefetten de sorular yükseldi.

Ortahisar Belediye Meclis Üyesi İnşaat Mühendisi Cüneyt Zorlu ve CHP Akçaabat Meclis Üyesi İnşaat mühendisi Tuncay Demirci proje ile ilgili olarak 9 soru yöneltti.

Zorlu ve Demirci yaptıkları açıklamada “Büyükşehir Belediye Başkanı sn. Murat Zorluoğlu sürpriz bir şekilde Güney Çevre Yolunun 1. Kısmının (etap) ihale edildiğini açıkladı. Sürpriz olan bu haber bazı açıklamalara muhtaçtır. Dolayısıyla bu sorulara verilecek cevaplar sonunda işin ne kadar doğru ve hakkaniyetle ihale edildiğini halkımız anlayacaktır. Öncelikle Güney Çevre Yoluna karşı olmadığımızı ve desteklediğimizi belirtmek isteriz” ifadelerini kullandılar.

Zorlu ve Demirci’nin Başkan Zorluoğlu’na yönelttiği sorular şu şekilde;

1 Proje ihalesi yapıldı mı? Yapıldıysa, daha önce Darıca beldesinden başlanacağı açıklamaları varken; şimdi Akçakale den başlayacağı açıklaması doğrumudur. Bu açıklama projenin tamamlanmamış olduğu sonucunu çıkartmaktadır.

2 25 haziran 2021 tarihli Akçaabat haberlerinde “Güney Çevre Yolu Akçaabat Geçişi proje ihalesinin yapıldığı belirtilmiştir. Proje bedeli de 27.113.613,88 TL. olarak açıklanmışken proje ihalesi ne zaman sonuçlanıp “Güney Çevre Yolu İnşaat“ ihalesi yapılmıştır.

3 Akçakale, Salacık ve Darıca mahallelerini içine alan yeni güzergah mahallelerden geçen cadde olarak planlanan yol çalışmasının devamı mıdır? Biz Güney Çevre Yolu denilince diğer kentlerde olduğu gibi yerleşim yerlerinin güneyinden geçen yol olarak algılıyoruz. Örneklersek Ordu ve Ünye de olduğu gibi yerleşim alanlarının güneyinden geçen çevre yolunu anlıyoruz. Yoksa bu yol Akçaabat Pulathane Bulvarı ile Ortahisar Kanuni Bulvarı bağlantı yolumudur?

4 İhale hangi yöntemle yapılmıştır.

5 Davetiyeli (21-b) ile yapılmış mıdır. Davetiyeli yapıldığı anlaşılan bu ihale bunca yıldır acil değildi de bu yöntemle acil statüsüne neden alınmıştır. Yoksa amaç işi istenen firmaya rekabet oluşmadan verebilmek için midir?

6 Etüd çalışmaları yapılmış mıdır? Yapıldıysa proje çalışmaları ve görselleri neden paylaşılmamıştır? Projede viyadük, köprü, tünel vb.. yapılar için keşifler nasıl hazırlanmıştır?

7 Böyle büyük projelerde olması gereken ÇED raporuna esas bilgilendirme toplantıları yapılmış mıdır? Yapıldıysa bu toplantılar nerede ve kimlerle yapılmıştır?

8 Bu proje için yatırım miktarı (keşif) ne kadardır. İşin yapım süresi ne kadardır. Bu yönde bir açıklama yapılmamıştır. Sadece kuru bir açıklama ile Güney Çevre Yolunun ihale edildiği açıklanmıştır.

9 Karadeniz sahil yolu aynı anda bölüm bölüm ihale yapılmış ve bir çok müteahhit işleri üstlenerek işin kısa zamanda sonuçlanması sağlanmıştı. Burada kaç etaptan oluşacağı ve diğer etapların aynı anda ihale edilmesi yoluna neden gidilmemiştir?

Bakalım bu sorulara cevap gelir mi?

**

Kuvvetli’den Metin Alper mesajı

Görevden alınan Trabzon il Emniyet Müdürü Metin Alper için hem destek hem de veda mesajları yayınlanmaya devam ediyor.

Mesaj yayınlayanlardan biri de İYİ Parti Trabzon il Başkanı Azmi Kuvvetli’ydi.

Kuvvetli, Alper’in görevden alınmasında siyasi güçlerin etkili olduğunu belirtti.

Kuvvetli “Trabzon Emniyet Müdürü olduğu süre içerisinde huzuru,sükuneti ve güveni sağlamada önemli başarılara imza atan Sn.Metin ALPER Sudan Büyükelçiliğinde içişleri Bakanlığı müşaviri olarak atandı.

Bu görev değişikliği tamamen siyası saiklerle yapıldığını düşünüyorum.

Yaptığı başarılı çalışmalarla Trabzon halkının gönlünde güzel izler bırakan Sn Metin ALPER daha yüksek makamlarda, daha büyük başarılara imza atacak günler inşallah yakındır.

Yaptığın başarılı hizmetlerden dolayı teşekkürler müdürüm.Güle güle,yolun açık olsun.” İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
24 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler