Anahtar Deliği 09.02.2019

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz.

Anahtar Deliği 09.02.2019

BİRİLERİNE MESAJ VERİYOR SİZCE KİMLERE?

“AK Parti Trabzon İl Başkanlığının iyi bir sınav vermesi gerekmiyor mu?
Bu seçim beka seçimi değil mi?”
İşte bu sorularla karşılaştık.
AK Parti’nin kurucu dönemine kadar dayanan bir isimle sohbet ederken.
Aktif siyaseti bıraktı.
Kendini hayatın sosyal alanlarına vermiş, ama gözlemlemeyi, tecrübeleriyle siyasetin ana aktörlerine destek olmayı bırakmadı.
Gelelim şu soruya..
Cevap verdik; “Böyle diyorlar” dedik.
Devam etti..
Tabi sorduk niye böyle dedin ki? diye..
Başladı anlatmaya.. 
“AK Parti Trabzon İl Başkanlığı bir kaç dönemdir, AK Parti içindeki krizleri çözme, yönetme, irade ortaya koyma ve kente yararlı, kentin öncelikli projelerini hayata geçirme noktasında zayıf kalmıştır. Bu zayıflık nedeniyle kent önceliklerinden sapıp, başka mecralara sapmıştır ki bu da boşa giden paralar, boşa giden zamanlara neden oldu. Mesela Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç arasındaki diyalogda bile sınıfta kaldı! İl Başkanlığının bu zayıf tutumu nedeniyle bu kent iki belediye başkanının tartışmasını izledi. AK Parti il başkanlığı ise yumruğunu masaya vurup, ‘yeter’ bile diyemedi. Pinpon topu gibi masanın bir o tarafına atladı bir bu tarafına. Raket olamadı! İşte şimdi de yerel seçime bir kaç gün kalmış, hala yanlış şeyler yapıyor. Hala kendi meclis üyeliklerinde bile bazı yöneticilerin sponsor olduğu medyaya isim sızdırılıyor. Bu kafa o kafa! Bu kafa yönetemez. Doğru karar alamaz.”
Böyle daha da derinlere dalacak oldu.
Daldık söze bodoslama..
“Yani yönlendirme mi? var. Bazı gruplarla birileri isim mi devşiriyor. Ama bu AK Parti yandaşı kalemlerse neden partilerine ihanet edercesine bir eyleme girsinler ki? AK Parti il yönetimi buna müsade etmez!” diyerek ..
Şöyle sonlandırdı sohbetimizi; “AK Parti’nin gücü milletten gelir. Bu milletin gücünü kullanıyorsan, partiyi kendi gücünü artırmak için kullananlara müsade etmeyeceksin. Buna müsade edilmesi gerçek AK Partililerin canını yakıyor. Kentin önünü açacak isimler bile telafuz edilmezken siz bu kenti nasıl kucaklayacaksınız?!”
Sona koyduğu, söylediği sözlerden birilerine mesaj verdiği anlaşılıyor.
Yakında anlaşılır..

BERAT ALBAYRAK NEDEN TRABZONSPOR’U KONUŞTU?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, katıldığı tv programında soruları yanıtladı. 
Buradaki sözleri Türkiye gündemine oturdu.
Trabzonspor’u örnek gösterdi.
Bir kaçını hatırlatalım;

* Trabzonsporluyum. Niye Trabzonsporluyum? Memleketin takımı olduğu için. Sadece onun için değil. Her babayla evlat arasındaki ilişkide çok özel konular vardır. Bizim de bunlardan bir tanesi futbol olmuştur. Memleket Trabzon ama Trabzon'da doğmamışsınız. Babam, memleketle bağımızı güçlü kılmak için sporu da işin içine katarak böyle bir duygu aşıladı. 

* Ben açıkçası çok mutluyum. Sadece şahsım özelinde değil, evlatlarım özelinde de... Çünkü orada bir nesil var, aile var, dedeler var, büyük dedeler var, orada bir hikaye var. Dolayısıyla bunu bütünleştirdiği için bizde çok ayrı bir araç oldu, takım.

* Trabzonspor çok özel bir yer etti. Ayrı bir öncü rol, lider rol; Anadolu takımları içerisinde, azınlık içerisinde güçlü duruş, temsili. Sınıfta bütün herkes İstanbul takımlarını tutuyor, siz Trabzonsporlusunuz. Savunma sisteminizi, defansınızı, öz güveninizi güçlendiriyor. Dolayısıyla bu manada ayrı bir duygusal bağ oluşturan hikayesi var Trabzonspor'un bizde.

* Trabzonspor'la gurur duyuyoruz. Memleketimizin takımı olduğu için değil, Türkiye'de birçok değeri, Anadolu kültürünü yansıttığı için. Gençlere sahip çıktığı için. Son dönemlerde gençler çok, kaliteli bir nesil tekrardan yakalanmaya başladı. Geçen seneki takımın çok çok altına, genç ağırlıklı bir kadroyla geçen seneden çok daha başarılı bir top oynuyor. Bu da bizi yerli ve milli futbol noktasında gururlandırıyor.

Berat Albayrak’ın bu sözlerinden bir hafta önce Cumhurbaşkanı ve Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başakşehir takımını kendisinin kurduğunu söylemişti. Trabzonspor taraftarlarının bir kısmı tepkilerini sosyal medyadan dile getirmişti.
Nedeni de Başakşehir maçında tribünlerin 27 binine ceza kesilmesi! Hakem ve Var hakemi Trabzonspor’u katledercesine kararlar alıp taraftarları çıldırtmıştı.
İşte bu maçın üstüne Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın böyle açıklama yapması da doğal olarak tepkiyi artırdı.
Akıllara, “ E Cumhurbaşkanı böyle dediyse bundan sonraki maçlarda Başakşehir Kulübü’ne hakemler nasıl tavır alacaklar? Düdük çalabilecekler mi?” diye yorumlar geldi. 
Bunun üstüne sanki tepkileri görürcesine Bakan Albayrak, kendisinin Trabzonsporlu olduğunu duyurdu sanki..
Belkide böyle değildir. Bunla alakası yoktur.
Bakan Albayrak zaten daha öncede Trabzonsporlu olduğunu söyleyip, şike sürecinde Trabzonspor’un hakkının yendiğini söylemişti.
Bu nedenle Trabzonspor duyguları noktasında Bakan Albayrak’ı samimi buluyoruz.
Aynı zamanda TFF konusundaki görüşlerini de buradan anlıyoruz. TFF’nin yönetememe, futbolu İstanbul sınırlarına hapsetme gibi bir maşa olduğunu kabul ediyor.
Bu konuda da gerekeni gerektiği yerde yapacağını umuyoruz!

ZEVZEKLER TOPLULUĞUNA DÖNDÜK!

Haber61 Genel Yayın Yönetmeni Levent Ustabaşı geçtiğimiz günlerde Fazıl Say’a konser bileti almak için Sinek Cafe’ye girdi. Şöyle bir bakındı, ıkına sıkıla dışarı çıktı. 
“Yine niye öfleyip püflüyorsun mübarek” diye çıkıştık.
Anladık bilet bulamamış.
İçeri biz girdik bu sefer gazeteci refleksiyle..
Şöyle bir bakındık.
Son biletleri de AK Partililer almış.
Konser bugün.
Günler önesinden KTÜ AKM koltukları dolmuş.
Biletlerin çoğunu aldığımız duyumlara göre AK Partililer aldı.
Doğaldır.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fazıl Say’ın konserine katılmıştı.
İşte bu noktada şunu demekten geçemeyeceğiz; önemli olan Fazıl Say ile Recep Tayyip Erdoğan buluşmadan önce konserlerine gitmek isteyip de gidebilmek.. İş asılında orada! Yapmacık şeylere girenlere diyoruz tabi, gerçek duygularını dile getirenlere değil.
Gerçekçi olmakta yarar var. Hele de herşeyin sahteliğe dönüştüğü şu sıralarda..
Son olarak Levent Ustabaşı’nı bırakmayalım.
Yine şu kent trafiğine tepesi attı.
Ama bu defa iğneyi kendine de batırdı!
Şu cümlelerle tepki gösterdi;
“Araçla Yenicuma'dan Kalkınma'ya bugün 45 dakikada gittim.
Geçen yaz şehir merkezinden Arsin'e bir buçuk saatte gidilebildiğini göz önüne alırsak, önümüzdeki yaz daha boğucu bir trafik karşımıza çıkacak. 
Buna karşı acil hamleler yapılmıyor. 
Yine saçma işler yapılıyor. 
Herkes amir, müdür, bilirkişi olmuş! 
İş yapan yok! 
Çözüm üreten yerine dedikodu, kimin karısı ne yapmış, kimin kızı nereye gitmişi muhabbetine meze yapıp kahvesini yudumlayan içi geçmiş bir topluluktan çözüm bekleyen zevzekler ordusuna döndük!”

BİRAZ KASINTI MI KALDI NE?

İYİ Parti ve CHP Trabzon’da millet ittifakıyla birlikte Atakan Aksoy’u Büyükşehir Belediyesi’ne aday gösterdi. Çalışmalarını sürdürüyor. Gördüğümüz bazı şeyleri dile getirmek isteriz. CHP Ortahisar Belediye Başkan adayı Salih Akyüz sanki büyükşehir adayı da Atakan Aksoy Ortahisar’a aday gibi duruyor. Çünkü Salih Akyüz inanılmaz çalışıyor. Kendi programlarını ekibiyle belirliyor. Bunu önce kamuoyuyla paylaşıyor. Yani bir vatandaş Salih Akyüz’e telefonla ulaşamazsa bile programına bakıyor gidip onla buluşuyor derdini anlatabiliyor. Diğer Atakan Aksoy’da sanki böyle bişey yok! Çok amatör hareket ettiğini farkettik. Tabi herhalde bir bildiği vardır. Belki de bir plan çerçevesinde bunu yapıyordur. Yakında anlarız. 
Bu arada Cumhur ittifakının adayı AK Parti-MHP’nin Trabzon Büyükşehir adayı Murat Zorluoğlu’nun bir rahatsızlığını dile getirelim.
Her gittiği yerde, “Sayın valim hoşgeldiniz” diye karşılanması pek hoşuna gitmiyor.
Yani öyle anladık. Kendisi söylemedi de..
Siyasetçi kimliğine tam bürünmek, tam bir siyasetçi, halkın adamı modeline girmek istiyor ama biraz kasıntı mı kaldı ne..
O kadar ekibi varken hemde..

AVM’Yİ Mİ DESTEKLİYORSUNUZ SANATÇILARI MI? 

Forum Trabzon AVM, 1. Mizah Festivali yapıyor diye reklamlarını döndürüyor.
Günlerdir sosyal medyada görüyoruz.
Festivalin amacını şöyle açıklıyor;
“Geçmişten günümüze beslenerek gelen Karadeniz mizahını, Trabzon şehrinin ortak mirası olarak sahiplenmek ve Türkiye’nin kültürel bir değeri olarak korumak adına önemli bir adım atılıyor.”
Festival bugün başlayacak.
Nerede Forum Avm’de…
Kimler destekliyor?
Gençlik ve Spor Bakanlığı!
Devlet desteğiyle yani..
Bir kısım sanatçı getirilmiş!
Yani bir ticari işletmeye devlet desteğiyle sanat festivali yaptırılıyor!
Daha önce binlerce sanatçı, bakanlıkları arşınladı, proje getirdi!
Binlerce sanatçı kaç bakanlığa proje sundu..
İçinde kültür bakanlığı bile var.
Yüzlerce güzelim projeye kent için kafa patlatıldı, yapıldı ama bir destek göremedi.
Her nedense bir ticari işletme almış yanına 10-15 sanatçıyı festival yapıyoruz diye devletten destek görüyor!
Yuh be yuh!
Yapın yapın..
Kente birkaç sanatçı yetiştireceğiz, bir kaç sanatçımızı destekleyeceğiz diye 
Forum’a bir kaç müşteri kazandırın!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar