Anahtar Deliği - 09.01.2018

Anahtar Deliği - 09.01.2018

Anahtar Deliği - 09.01.2018

OO BAŞKAN HADİ YİNE İYİSİN!

Bilmem farkındamısınız?

Trabzonspor’un mali anlamda büyük zorluklar yaşanıldığından bahşediyor üzülüyoruz değil mi? Hatta her geldiği günden bugüne Başkan Muharrem Usta, “Trabzonspor dar boğazda” diyor diyor ama şöyle birşeyler var..

Bakın şirketleri zirve yapmış!

Nasıl mı?

“Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta'nın yönetim kurulu başkanı olduğu Medical Park'ın halka arzında satılacak B cinsi hisse satışında yaklaşık 500 milyon lira değerinde gelir oluşmasının beklendiği belirtildi.”

Bu o haberin kısa bir kısmı. Gerisi Haber61’de..

Trabzonspor’un mali anlamda sorunları var diyen sayın Başkan Usta, sadece orta saha bölgesine 200 milyon civarında para harcayıp, banka banka kredi çekip Trabzonspor’u borçlandıran da kendisi!

E haliyle sportif başarı beklerken o da yok!

Şimdi sormak istiyoruz!

Ey başkan!

Bu kulübe Trabzonspor’a ne verdin?

Kaç lira katkın oldu ve kaç lirasını kulüpte bağış olarak bırakacaksın?

Kendi şirketlerin bir kaç yılda uçarken Trabzonspor neden dip yaptı? Borçtan neden batıyor? O kadar şirketlerinde başarılısın neden Trabzonspor’u aynı doğrulukta yönetemedin?

Yahu soruyoruz!

Ey başkan bize cevap ver.

Makul bir cevap ver bizde eyvallah diyelim ve sana diyelimki; Yanındayız devam et yürü be.. 

Ne dersin başkan?


HEKİMOĞLU START VERDİ HADİ BEYLER SIRA SİZDE

Trabzon’un Arsin ilçesinde yapımı planlanan TR61 Yeşil Endistürü Bölgesi için yatırım talepleri alınmaya başlandı. TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu iş adamlarından, yatırımcı kuruluşlardan talep formlarını almaya başladı. İlk başvuru yapanlardan ve buradan en büyük paylardan birini isteyenlerden biri Hekimoğlu Döküm Yönetim Kurulu Başkanı, Trabzonspor Başkan adayı Celil Hekimoğlu oldu. Hekimoğlu 200 dönüm arsa istedi. 100 milyon dolarlık bir yatırım yapmak istediğini söyledi. Helal olsun. Trabzon’da yaşıyor Trabzon’a yatırım yapıyor ve Trabzonsporlu!

Şimdi diğer başkan adayı ve istifa eden etmeyen tüm yöneticilerden böyle bir hamle bekliyoruz. Haydi beyler! Trabzonspor kongresi olunca toplanıyorsunuz! Trabzonspor maçı olunca bir araya geliyorsunuz! Trabzonspor doğduğu Trabzon’a bir katkınız olsun. Haydi şimdi Hekimoğlu ilk adımı attı. Eski yeni tüm yöneticilere sesleniyoruz. Sizde bir araya gelin ve talep formunuzu TTSO’ya bırakın. 

GİRESUN’U ÖRNEK AL TRABZON!

Giresun Belediye Meclisi’nde Güney Çevre Yolu gündeme geldi. Piraziz ve Keşap arasındaki 48 kmlik bölgede Güney Çevre Yolu Projesi’nin 2018 yılı içerisinde bitirleceği söylendi. AK Partili meclis üyelerine CHPliler destek verdi bir de öneride bulundular; “Güzergah sahilden en az 5 km güneye uzatılmalıdır. Güney Çevre Yolu’nun alt yapısını oluşturacak hem de şehirlerin güneye doğru açılmasını sağlayacak”

İşte Giresun meclisinde AK Parti ve CHP kentleri için ellerinden geleni yapıyorlar. Siyaseti bir kenara bırakarak başkentte istediklerini alıyorlar. Daha önce de CHPli Belediye Başkanı Kerim Aksu AK Partili Bakan Nurettin Canikli’yi ziyaret edip projelerini sunmuştu! Bunu Trabzon hiç yapamadı. Hiç beceremedi. Belki Giresun’u örnek alır.

RİZE TRABZON’U ÖRNEK ALDI

Trabzon Giresun’u örnek alsın derken karşımıza Rize Trabzon’u örnek aldığı çıktı. Rize Şehir Hastanesi’nin nereye kurulacağı uzun süredir Rize’de tartışılan bir konu. Sahilde dolgu sahasına yapılmaması gerektiğini düşünenler vardı. Eleştiriler geliyordu. Trabzon’daki tartışmaların aynısı yaşanıyordu. Trabzon’da Akyazı Dolgu Sahası’na yapılacağını belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu noktayı koydu. Rize’de de AK Parti Rize İl Başkanı Muhammet Avcı, Rize Şehir Hastanesi’nin İslampaşa Mahallesi’nde sahil dolgusu üzerinde yapılacağını belirterek tartışmaları son noktayı koydu!

Avcı ayrıca Sağlık Bakanlığının Ağustos ayında temelini atacağını vurguladı.

MOLOZ'DA YAŞANANLARI TAKİPTEYİZ

Trabzon molozlar mevkiinde inşaatına başlanılan dev cami ve yanına sosyal alan projesinin yapımcı firma ve dernek tarafından videosu paylaşıldı. Büyükşehir ile imzalanan protokol sonucunda  Onursal Başkanlığını Erdoğan Bayraktar’ın yaptığı Alemdar Camii Yaptırma ve Yaşatma  Derneği inşaatını yapacak. Caminin henüz 4’mü yada 6 minareli olup olmadığına karar verilmedi. 20 bin m2 kapalı alanı kapsayacak ve 6666 m2 kapalı alanı olacak diye duyduk. Detaylarını merak edip araştırırken ser verip sır vermeyen dernek yönetimi projenin görselini paylaştılar. Cidden harika gözüküyor. Yani avlusuyla, sosyal donatı alanlarıyla.. Eleştiri de alıyor. Sahilde zaten cami var diyenler de var gerek varmışdı öncelik kente bu mu olmalıydı diyenler de.. Hatta daha ileri gidip israf diyenler de var. Olabilir. Normaldir. Böyle projelerde eleştiri de olur. Daha önce gündemde çok kamuoyuyla paylaşılmadı, Trabzonlulara sorulsaydı daha iyi olurdu. Büyükşehire göre herşey yapıldı ama biz yeterli bulmadık. Normalde böyle bir proje Trabzon’un ihtiyacı var. Ama bunu 6 yıl üzerinde çalışırken tanıtı noktalar da düşünülebilirdi. Neyse temeli atıldı ama bu arada projenin hemen yanında Avrasya Pazarı esnafı ne olacak? Esnaf tedirgin! İşlerini kaybedeceklerinden korkuyorlar. Zamanında o pazarı oraya koyanlar şimdi nerdeler? 

Bir de burasını düşünsünler bakalım.. Takip ediyoruz.. Proje gösterildiği gibi mi yapılacak Avrasya esnafı ne olacak? Kapatılacak dükkanları onlar ne yapılacak? Hepsini takip ediyoruz. Bakalım gündeme daha neler gelecek. 

CHP’DE KONGRE VE YANSIMALARI

CHP Trabzon il Kongresi oldu. Güzide Uzun Turgay Güngör’den il başkanlığı koltuğunu tekrar aldı. Kongrenin kaybedenleri diye bir paraf açıldı. Teşkilatlarda bunlar konuşuluyor. Mesela Ali Türen Öztürk, Celal Akaç, Murat Özçilingir, Haluk Pekşen, Volkan Canalioğlu, Necip Yıldız, Ahmet Kaya gibi isimler kaybedenlerin tarafındaymışlar. Yahu kongre oldu, bitti. Suyu bulandırmaya gerek yok. Kayıp etti falan konuşmak doğru değil CHP kazandı birleşin demek daha doğru olur diye de karşıdan seslenenlerde oldukça fazla. Bu arada Güzide Uzun daha başkanlığı devralmadı. Resmi olarak 2 gün bekleyecek çünkü itiraz süresi var. Turgay Güngör zaten itiraz etmeyecek. Teşekkür mesajı yayınladı.
Mesajında, “Son iki yıldır CHP Trabzon İl Başkanlığı görevini gece gündüz demeden tüm gayretimi göstererek sürdürdüm. Dün gerçekleştirilen olağan il kongresinde yarıştığım değerli arkadaşım Güzide Uzun İl Başkanlığına seçilmiştir. Zor süreçte bu göreve seçilen Sayın Güzide Uzun ve arkadaşlarını tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Görev yaptığım süre içinde birlikte çalıştığım yönetim kurulu ve disiplin kurulu üyesi arkadaşlarıma, kongrede bize destek olan olmayan tüm yoldaşlarıma da şükranlarımı sunuyorum..” İfadelerini kullandı.

Bu arada Kuzey Ekspres bugün gazetede derin bir analiz yayınladı.

Kongreye katılanlarla ilgili.

CHP’nin önceki gün il kongresinin sürpriz iki misafir vardı. Partinin güçlü isimlerinden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylarından Gürsel Tekin ve Demirellerin damadı İlhan Kesici, Umut Oran, İdris Akyüz.. Aynı gün Türkiye’nin farklı illerinde yapılan kongrelerde değil Trabzon il kongresine geldiler. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olduğunu açıklayan Trabzon eski Milletvekili TBMM eski Başkan vekili eski Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi ise Trabzon’a gelmedi. Bu iki ismin Trabzon’a gelmeleri Hamzaçebi’nin gelmemesi partililer arasında farklı yorumlara neden oldu. CHP’nin büyük kurultayına az bir süre kala parti içerisinde bir hareketlilik var. Kılıçdaroğlu’nun tek aday olarak gireceği kongrede asıl yarış MKYK  ve diğer üst kurullar için olacak. Gürsel Tekin partide etkili bir isim Tekin de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacak. Kesici de Cumhurbaşkanı adaylığına oynuyor. Umut Oran partinin yenileşmesine ve statükodan kurtulmasına çalışıyor. CHP’de önümüzdeki günler İstanbul il kongresi yapılacak Trabzon’a gelen ekip görünen o ki İstanbul İl kongresinde birlikte hareket edecek. Hamzaçebi bu ekibin dışında. Trabzon il kongresine davet almadığı için sitem etmiş.  İstanbul İl Başkanı Canpolat, genel başkan Kılıçdaroğlu’na yakın ve Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Beylikdüzü belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na da sıcak bakıyor. Bu değerlendirmeyi yaptıktan sonra CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen’i aradım. Pekşen’e Kesici Tekin ve Oran’ı Trabzon il kongresine siz mi davet ettiniz il başkanlığı mı diye sordum. Pekşen il yönetimi kimseyi davet etmedi İlhan Kesici Gürsel Tekin Umut Oran ve Akif Hamzaçebi’yi ben davet ettim. Akif bey ihtiyaç olursa geleyim dedi. Bende gelirseniz iyi olur gelmezsenizde biz geliriz dedim. İstanbul kongresi var. Bende gideceğim dedi. Kesici ve Tekin Trabzon’a Pekşen’in daveti üzerine geldiler. Bu konuda farklı yorumlar yapanlar yanıldılar. Bu arada Pekşen’e parantez açalım Pekşen son dönemlerdeki söylemleriyle çalışkanlığıyla duruşuyla yalnız partinin öne çıkan vekillerinden biri oldu. Pekşen’i tebrik ediyoruz.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler