Anahtar Deliği. Günnar'a zulüm oluyor. 08.11.2014

Orayı da karıştırdı. Eğitim camiasında sancı dinmedi. Savulun kadınlar geliyor.

Anahtar Deliği. Günnar'a zulüm oluyor. 08.11.2014

ORAYI DA KARIŞTIRDI

Fevzi Bubilik aslen Trabzonlu değildi ama yaptığı çıkışlarla gündemi belirleyen isim olarak her zaman ön plana çıkmayı becerirdi.

Önce MHP içinde yer aldı, BBP’nin bu partiden doğmasından sonra, bu partinin yönetim kademelerinde aktif olarak görev yaptı.

Bundan beş altı yıl önce de sessiz sedasız Trabzon’dan ayrıldı, nereye gittiğini de fazla bilen yoktu.

Ancak, Trabzon’da ticaret ve siyaset yaptığı dönemlerde, yaptığı çıkışlar verdiği ilginç mesajlar, güç odaklarını hedef alan basın çıkışlarıyla, çokları Bubilik’in nereye mensup olduğunu, kime hizmet ettiğini hep merak etmiştir.

Sonunda Bubilik yine manşet oldu ama bu kez yerel basında değil, yaygın basında manşet oldu.

17 Aralık darbe girişiminin ardından AK Parti’den kopan paralelci milletvekili İdris Bal’ın kurmuş olduğu Demokratik Gelişim Partisi kurucuları arasında yer alan Fevzi Bubilik, bu partinin arkasında görünmez güçler var diyerek, bir gün önce kurulan partiden istifa ettiğini açıklaması Türkiye siyasetinde bomba etkisi yaptı.

Bubilik, DGP’de kurucu olarak yer almasının amacı neydi, yola çıkar çıkmaz istifa ederek gündem oluşturmasıyla kime hizmet etti, çok ilginç!

GÜNNAR’A ZÜLÜM OLUR!

GÜNNAR’A ZÜLÜM OLUR!

2015 yılının haziran ayında yapılacak genel seçimde AK Parti’nin Trabzon milletvekili adayları kimlerden oluşur sorusuna daha şimdiden yanıt verip, liste yapanların haddi hesabı yok.

Üzerinde durulan isimlerin başında İl Başkanı Adnan Günnar geliyor.

Günnar milletvekilliğini hak etmiştir diyenlerin sayısı bir hayli fazla.

Bu konuda farklı görüşler ileri sürenler yok değil.

Yapılacak il başkanlığı için birçok ismin aday adayı olarak lanse edilmesi üzerine genel merkezin Günnar’a bir dönem daha seninleyiz diyeceğini iddia edenlerin tezleri pek fazla prim yapmıyor, itibar görmüyor.

Günnar yaklaşık beş yıldır AK Parti il başkanı.

İl Başkanlığı döneminde, bir Anayasa değişikliği referandumu, bir genel seçim, bir yerel seçim ve son olarak da cumhurbaşkanlığı seçimi yaşadı.

Bu seçimlerde AK Parti ve adayları Trabzon’da beklediğinin üzerinde halk desteğine ulaştı.

Bu başarının ardından Günnar’a vekillik yakışır, bir dönem daha il başkanlığına devam kararının genel merkezden çıkması imkansız görünüyorsa da Günnar’a zulüm olur.

EĞİTİM CAMİASINDA SANCI DİNMEDİ

EĞİTİM CAMİASINDA SANCI DİNMEDİ

Türkiye genelinde eğitim camiasında görev yapan müdürlerin çoğu değiştirildi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu uygulaması Trabzon’da da bazı mağduriyetlere sebebiyet verdi.

Bakanlık elbette ki, okul müdürleri arasında görev değişikliği yapacak, ancak müdürler arasında görev değişikliği yapılırken, başarılı olmuş müdürlerin de korunması gerekirdi.

Trabzon’daki müdür değişikliklerinde başarının kıstas alınmadığı yönünde şikayetler devam ediyor.

Görevden alınan bazı müdürlerin atamalarının geciktirilmesi de sıkıntıya yol açıyor.

13 takdir belgesi alınan müdür, havuza alınmaz, bu müdüre en kritik yerde görev verilmesi gerekmez miydi?

SAVULUN KADINLAR GELİYOR

Önümüzdeki genel seçimde iktidar partisinin Trabzon milletvekili aday sıralamasında kadın milletvekili adayına yer verip vermeyeceği tartışma konusu yapılıyor.

Halen Milletvekili olan Safiye Seymenoğlu ikinci dönemini doldurmak üzere, yeniden aday gösterilip gösterilmeyeceği hususunda partide kimse bilgi sahibi değil.

İktidar partisi Trabzon kanadında Seymenoğlu’nun performansı tartışma konusu yapılıyor.

Üçüncü dönem için yeniden ismi gündemde olan Seymenoğlu’nu kadın kotası Trabzon’a tanınması halinde iki isim var.

Bu isimlerden biri Av. Ayşe Sula Köseoğlu ikinci isim ise yine bir avukat olan Aslihan Bezirganoğlu.

Bezirganoğlu genel merkez kadın kollarına daha yeni tercih edilen bir isim, Köseoğlu ise parti kurulduğu günden buyana partinin içinde aktif rol alan bir isim olmakla birlikte, Trabzon siyasetinde ön planda tutulan isimlerden biridir.

KAMUOYU DESTEĞİ BÜYÜKŞEHİR’İN ARKASINDA OLACAK

Maraş Caddesi’nin trafiğe kapatılmasına dolmuş minibüs şoförlerini temsilen Turan Altıntaş karşı çıkıp, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e kafa tutsa da halkın çoğunluğu gibi sivil toplum örgütleri de caddenin trafiğe kapanmasından yana olduğunu her platformda seslendirmeye devam ediyorlar.

Bize kalırsa da Maraş Caddesi araç trafiğine kapanmalıdır.

Meydan ile Cumhuriyet Caddesi’nin başlangıcı arası yaklaşık iki yüz metrelik kısmın araç trafiğinden arındırılarak, ortadan bir araçlık geçiş yolu bırakıldıktan sonra kalan kısmı tamamen yayalaştırılmalıdır.

Bu kararı verecek olan Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Büyükşehir meclisidir.

Kamuoyu desteği de Büyükşehir’in alacağı kapatma kararının arkasında sonuna kadar duracaktır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler