Anahtar Deliği - Ahmet Kaya’dan Zorluoğlu’na sert eleştiri - 08.07.2021

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya da Zeybek gibi düşünenlerden. Hatta o da “Ekrem Başkan 10 günde Trabzon’u pırıl pırıl yapar” gibi oldukça iddialı cümleler kurdu.

Anahtar Deliği - Ahmet Kaya’dan Zorluoğlu’na sert eleştiri - 08.07.2021

CHPli vekillerden iddialı sözler “Ekrem İmamoğlu 10 günde Trabzon’u prıl pırıl yapar”

CHP’li Milletvekillerinden adeta Trabzon çıkarması geldi.

CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek de bunlarda biriydi. Zeybek, Trabzon’un sorunlarını yakından irdelemiş gözüküyor. Sokaklarda gezmiş bazı durum değerlendirmeleri ve gözlemler yapmış. Bu değerlendirmeler sonucundan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’n da eleştriler getirdi.

Hatta “İmamoğlu’na yardım et dese çözer” ifadelerini de kullanarak Trabzon’daki belediyeciliği beğenmediğini açık açık söyledi.

Zeybek “Kahramanmaraş Caddesi Trabzon’da Uzunsokak’la birlikte neredeyse Trabzon tarihinin en bilinen caddesi. Esnafın en yoğun olarak yüksek kira ödediği, yurttaşlarımızın günün her saatinde, sadece ticaret için değil, gençler için buralar piyasa caddeleridir ve buralar sosyalleşmenin ana merkezleridir. Ben sürekli Trabzon’a geliyorum. Hiçbir ilerleme yok. Sordum müteahhit de yok. Çalışan da yok. Müteahhit bıraktı gitti, ödenek biti. Bu bir öngörüsüzlük. Trabzon Belediye Başkanı açık söylüyorum, o da Trabzonlu, buranın evladı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanına açsa dese ki “sayın başkan Trabzon’da Kahramanmaraş Caddesinin sorunlarını çözemiyoruz. Bize teknik kadro ve diğer olanaklarınızla bize yardım edin” dese hemen gelir çözer. İstanbul’da ciddi yağmur var. Eskiden yağmur yağdığı zaman televizyonlar, Üsküdar’ın Kadıköy’ün Beşiktaş’ın, Karaköy’ün su basma görüntülerini verirdi. Şimdi niye yok, çözdü çünkü. İki yılda, pandemide haftasonu çıkma yasaklarını doğru değerlendirdi, bütün güzergahların sorununu çözdü. Benim işim bu. Maraş caddesinin şu halini görmekten dolayı çok üzülüyorum. Moloza iniyorum orası kazılmış, kazılan kalmış. Ot bitmiş. Demek ki aylardır orada bir çöküntü var ve içinde diz boyu ot bitmiş. Trabzon’da çok kötü bir belediyecilik hizmeti olduğunu söyleyebilirim. İktidar kendisine yüzde 60-70 seviyesinde destek vermiş olan bu kente karşı bence hiç cömert davranmıyor ve buraya başarısız siyasetçileri de halkın karşısına yönetici olarak yolluyor. Bugün 7 Temmuz 2021. Trabzon’u Adalet ve Kalkınma Partisi ilk yapılan seçimde kaybedeceğini buradan ilan edebilirim.”dedi.

Ahmet Kaya’dan Zorluoğlu’na sert eleştiri

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya da Zeybek gibi düşünenlerden. Hatta o da “Ekrem Başkan 10 günde Trabzon’u pırıl pırıl yapar” gibi oldukça iddialı cümleler kurdu.

Kaya “Ahmet Kaya “Ekrem başkana çağrı yapsak, Ekrem Başkan gelir on günde bu şehri pırıl pırıl yapar, vatandaşın hizmetine sunar. Dünyanın hiçbir yerinde olmayan bir şey yapıyor Ekrem İmamoğlu tüm engelleme çabalarına rağmen. 10 ayrı yerde metro çalışması yapıyor şu anda İstanbul’da. İktidarın tün engelleme ve çelme takma çabalarına rağmen. Biz de kendisiyle gurur duyuyoruz. Keşke öyle bir imkan olsa da 10 gün süre ver, 10 günde Trabzon sokaklarını pırıl pırıl yapar. Pandemi döneminde esnaf kapalıydı, şimdi tam açılacağız derken dükkanlarının önünde kuyu gibi çalışmalar, bozuk yollar. Vatandaş orada yürüyemiyor. Nisan mayıs ayında altyapı bitecek dendi. Tamam altyapı önemli bir iş o konuda teşekkür ediyoruz. Biz yapılan hizmeti de takdir ederiz. Altyapı sıkıntılı bir iş ama düzgün bir planlama ve vardiyalı çalışmayla, şimdi bakıyorsun bir ekip bir yerde çalışıyor diğer yerde çalışan yok nasıl olacak. Yaz geldi esnaf dükkanını açtı, şimdi o bozuk yolların sıkıntısını çekiyor. Bir an önce ekipler toplanıp o sorunlar halledilmeli. Belediyenin her şeyi bir kenara bırakıp bu işi çözmeleri gerekiyor. Yaz geldi turistler gelecek nasıl yürüyecekler o yolda.”dedi.

Aslında bu sözler için “Kavgada söylenmez” ifadesi tam anlamını buluyor. Eleştirilerin dozu bu karşılaştırma ile artmadı, arşa ulaştı.

Bu sözler ve Ekrem İmamoğlu karşılaştırması üzerinden belediyecilik eleştirisi ile başarısızlık iması karşısında Zorluoğlu’nun nasıl bir tavır takınacağı da merak konusu oldu.

Gazipaşa ve İmperial tartışması sürüyor

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile Maraş Caddesinin trafiğe kapanacağını ve Gazipaşa Caddesi’nin ise çift yönlü trafiğe açılacağını belirtti.

Yapılan bu açıklamalar muhalefet tarafından da memnuniyet ile karşılandı.

CHP Ortahisar Belediye meclis Üyesi Cüneyt Zorlu da bu memnuniyetini dile getirenlerden.

Zorlu, memnuniyetini dile getirirken AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu’nun da görev aldığı İmperial hastanesine atıfta bulunarak “Sayın Akp il başkanı Mumcu hastane ortağı olmasına rağmen bu konuda alınan karara destek verdiği görülüyor.” İfadelerini kullandı.

Zorlu “Gazipaşa Caddesi'nin çift yönlü trafiğe açılması gerektiğini yıllarca dile getirdik. Nihayet sayın Zorluoğlu yaptığı açıklamada çift yönlü olacağını açıkladı. İşin ilginç tarafı yıllarca İmperial Hastanesi için (önünde Park eden araçlar yüzünden) Gazipaşa tek yönlü olmuştu.

Sayın AK Parti İl Başkanı Mumcu hastane ortağı olmasına rağmen bu konuda alınan karara destek verdiği görülüyor. Bu geç alınan karar, siyaseten olması gerekendi. Sayın Zorluoğlu’na ve Mumcu’ya teşekkür ediyoruz. Umarım bu caddemiz eski güzel günlerine kavuşur.” İfadelerine yer verdi.

Zorlu’nun sözleri Gazipaşa Caddesi’nin kapanma nedeninin İmperial Hastanesi olduğu şeklinde anlaşılınca cevap da gecikmedi.

İmperial Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çelebi “açıklasın Bölgenin en büyük sağlık hizmeti veren özel hastanesini siyasi malzeme yapmak kimsenin haddine değildir” diyerek “Sayın CHP Meclis üyesi Cüneyt Zorlu’nun bir Meclis üyesi olarak Trabzon’umuza ve bölgeye hizmet veren İmperial Hastanesi’ni töhmet altında bırakacak açıklamalarını hangi bilgi ve belgeye dayandırdığını lütfen kamuoyuna açıklasın. Bölgenin en büyük sağlık hizmeti veren özel hastanesini siyasi malzeme yapmak kimsenin haddine değildir” ifadelerini kullandı.

Zorlu ise Çelebi’nin sert sözleri karşısında “Fiili durum ortadayken benim belge sunmama gerek yok” ifadelerini kullandı ve “İmperial Hastanesi'nin Trabzon'a verdiği hizmet hepimizin takdirini kazanmıştır. Fakat yıllardan beri hastane önü yolu Bazen iki sıra otopark olarak kullanılmasına şahit olduk. Hala daha aynı uygulama devam etmektedir. Fiili durum ortadayken benim belge sunmama gerek yok. Kendilerine Şu soruyu sormak gerekiyor; Gazipaşa Caddesi çift yön çalışsaydı hastane önündeki o trafik karmaşasına hangi akıl müsaade ederdi.

Bunun uygulamasını Gazipaşa Caddesi çift yönlü trafiği açılınca göreceğiz Sayın Çelebi esas belge şu anki hastane önündeki trafik keşmekeşidir, başka belgeye gerek yoktur” açıklamasını yaptı.

Tartışma böyle sürerken Gazipaşa Caddesi’nin çift yönlü trafiğe açılma kararının memnuniyeti de sürüyor. Trafiğe açıldıktan sonraki süreci de hep beraber yaşayıp göreceğiz.

Anahtar Deliği 08.07.2021

Akçaabat’ta Millet İttifakı arasında otopark tartışması

Trabzon’da ilçe meclisleri tamamlandı. Ara ara tartışma yaşanan meclis oturumlarında genellikle iktidar da bulunan Cumhur İttifakı ile Muhalefette bulunan Millet ittifakı meclis üyeleri arasında fikir ayrılıkları olur ve tartışmalar yaşanırdı.

Akçaabat’ta ise bu ayki meclis toplantısında sıra dışı bir durum yaşandı. Millet ittifakı partilerine mensup CHP’li meclis üyesi Tuncay Demirci ile İYİ Partili Meclis Üyesi Arslan Güner arasında tartışma yaşandı.

Tartışmanın nedeni ise yeni otopark yönetmeliği yürürlüğe girene kadar geçici bir yönetmelik hazırlanmasıydı.

İmar Komisyonu’nda hazırlanan ve meclise sunulan yönetmelik sonra CHP’li meclis üyesi Tuncay Demir söz aldı. Demir acele etmemeleri gerektiğini, hazırlanan bu yönetmeliğin otopark sorununu artıracağını belirtti. Bekleyenleri mağdur etmeme adına da sınırlandırmaların getirilmesi gerektiğini belirtti.

Bu açıklaması sonrası tepki aldığı yer ise Cumhur İttifakı değil tam tersine Millet İttifakı’ndaki ortakları İYİ Parti oldu.

Grup Başkan vekili Arslan Güner sert bir dille “Komisyon kararını eleştirerek beni eleştirdiniz” deyince Demir’den “Benim söylediklerimin muhatabı siz değil, meclisi yöneten belediye başkanıdır” ifadelerini kullandı.

Tartışmanın meclis toplantısı sonrası da devam ettiği bilgisini aldık. Demir’in Güner’in yanına gidip “Sorun ne? Burada biz fikirlerimizi söylüyoruz!” dediği belirtildi.

Sonra ikili arasında nasıl bir süreç yaşandı bilemiyoruz ancak Millet İttifakı partiler arasında yaşanan bu tartışma Trabzon’daki meclis toplantıları sürecine damga vurdu.


Trabzon Üniversitesi'nin Resmi Web sayfasına girenler şok oldu

Okan Üniversitesi'ne ve Trabzon Üniversitesi'ne ait resmi web siteleri aynı hackerlar tarafından hacklendi. Hacklenen tüm sayfalarda hackerların isimleri ile birlikte bir de notlar yer aldı.

Okan Üniversitesine ait tercihsistemi.okan.edu.tr, sinav.okan.edu.tr ve aday.okan.edu.tr web siteleri ile Trabzon Üniversitesi'ne ait trabzon.edu.tr web sitesi, Mutarrif ve RootSploiX tarafından hacklendi.

Okan Üniversitesi'nin hacklenen sitelerinde ürkütücü bir görselle birlikte 'Sanalın Efendileri Geldi' notu paylaşılırken Trabzon Üniversitesi'nin web sitesinde ise 'İslamdan Başka Kurtuluş Yolu Yoktur' notu yer aldı. Her iki web sitesi de aynı hackerlar tarafından hacklendi.

Sitelere erişimde sorun yaşandı

Her iki üniversitenin de web sitelerinin ilgili sayfalarına erişimde herhangi bir sorun yaşanmadı. Yalnızca /hack ve /uyarı şeklinde iki yeni sayfa açılmış ve kullanıcılar ilk etapta buraya yönlendiriliyor gibi göründü. Henüz konuya ilişkin olarak Okan Üniversitesi'nden ya da Trabzon Üniversitesi'nden bir bilgi paylaşımı yapılmadı. Sistemlere girişte ya da işlem ekranlarında herhangi bir sorun olup olmadığı ise bilinmiyor.

Bir süre sonra ise iki üniversiteye ait web sayfaları da normale döndü.

Anahtar Deliği 08.07.2021


Sevenleri güne şok haber ile uyandı

Trabzon İl Emniyet Müdürü Metin Alper Trabzon’a veda ediyor. Dün gece yarısı yayınlanan resmi gazete ile Trabzon’daki görevinden alınan Alper, Sudan’a gönderiliyor. Sabah kahvaltısını yapmak için masaya oturanlar, haberlere göz attıklarında bu haber ile karşılaştılar.

Sevenleri üzüldü, geri kalan şaşırdı.

Bir kesim de bu ani atama kararının, Metin Alper’in yapılan bir operasyona “Andımız” ismini vermesinin iktidar ittifakını kızdırdığını, alınan bu kararın şaşırtıcı olmadığını belirttiler.

Muhalefet kesimi de bu kararın “Diyet ödetme” olduğunu ima ettiler.

Sebep her ne olursa olsun sayın müdürü bir çok gönülde yer edindiği bir gerçek.

Biz de sayın Metin Alper’e yeni görevinde başarılar diliyoruz.

Çaykaralı Vali’den ilçesine jest

Çaykaralı Bilecik Valisi Bilal Şentürk, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali’nin girişimleri ile İlçe okullarında kullanmak üzere 2 tır 2000 bin metre kara granit seramik ve 9 ton yapıştırıcı temin edilerek Çaykara’ya gönderildi.

Gönderilen ürünler başlıca ihtiyaç duyulan okullar Karaçam İlkokulu, Karaçam Ortaokulu, Zeki Bilge Ortaokulu, Çaykara Anadolu Lisesi, Erkek Öğrenci Yurdunda kullanılmak üzere teslim alındı.

Vali Şentürk’ün bu davranışı ilçede memnuniyetle karşılandı.

Peki Vali Bilal Şentürk Kimdir?

Vali Şentürk, 1972’de Çaykara Ataköy’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Samsun’da tamamladı. 1995 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. 1996’da Samsun Kaymakam Adayı olarak memuriyete başladı. Sırasıyla Havza’da Kaymakam refikliği, Sakarya Hendek’te teftiş stajı, Antalya Akseki’de Kaymakam vekilliği yaptı. İngiltere Bath’ da 8 ay süreyle dil kursu ile çeşitli inceleme çalışmalarına katıldı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Anabilim Dalında Yüksek Lisans yaptı. Vali Şentürk evli ve üç çocuk babası olan Vali Şentürk, ileri derecede de İngilizce biliyor.

Anahtar Deliği 08.07.2021

Anahtar Deliği 08.07.2021

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
29 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler