Anahtar Deliği -08.02.2018

Anahtar Deliği -08.02.2018

Anahtar Deliği -08.02.2018
SÜLEYMAN VARLIBAŞ 2 OĞLUYLA GELDİ

VARYAP Holding’in sahibi Süleyman Varlıbaş dün Trabzon’a oğulları Erdinç ve Ergin Varlıbaş ile birlikte geldiler. Trabzon’un Yomra İlçesi’nde 12 yıl önce belediyeden Özdil yolu üzerinde yatırım amaçlı aldıkları 45 bin m2 ilk araziye yapacakları sanayi sitesin tanıtmak için. Süleyman Varlıbaş hakkında ‘battı, gitti’ gibi dedikodulara meydan okurcasına memleketine bir istihdam yatırımı daha yapmış oldu. Sanayi sitesinin detaylarını veren Erdinç Varlıbaş, normal standart bir sanayi sitesinden çok modern, sosyal donatıları içinde barındıran ve herkesin ziyaret etmek isteyeceği bir site projesi hazırladıklarını ifade etti. Peki burada kaç dükkan var ve fiyatları ne kadar? 
330 bağımsız dükkan bulunuyor. 100 ila 700 bin lira arasında değişen fiyatları bulunuyor. 

Erdinç Varlıbaş, “Fiyat konusunda herkesin içine sinen bir liste hazırladık” dedi.

Ayrıca 33 m2’den 617 m2’ye kadar alternatif bulunuyor.

Yusuf Cevahir, Eyüp Aşık, Avni Akkan, Mustafa Beyazlı, Yılmaz Büyükaydın, İskender Önal, Zafer Ofluoğlu, Ali Kaan, Selahattin Çebi gibi isimler de yer aldı. AYrıca bazı iş adamları ortak bir şekilde bir kaç tane dükkanı birleştirerek imalathane yapmak için başvuruda bulundu.

Novotel’de yapılan lansman başarılı oldu diyebiliriz. 3 gün boyunca burada gelen iş adamlarına bilgilendirme ve satış yapılacak. Hemen söyleyelim sanayi sitesi 2019 yılının Aralık ayında teslim edilecek. Erdinç Varlıbaş bu konuda titiz davrandıklarını ifade etti.

Toplamda 300 milyonluk bir proje diyebiliriz.

VARLIBAŞ AVM NE OLACAK?

Bu arada Varlıbaş AVM son yıllarda çok iyi yönetilmedi. Bu konuda Süleyman Varlıbaş çok üzgün. Yine bu konuya Erdinç Varlıbaş el attı. Erdinç Varlıbaş, Atapark’taki Varlıbaş AVM konusunda, “AVM’yi yenileme çalışmaları yapıyoruz. 2-3 ay sonra tekrar bir araya geleceğiz. Orası şehir merkezinin güzel cazibe merkezi. Var olan konumu ve bazı eksiklikleri vardı. Uluslararası bir firmayla ciddi şekilde uğraşıyoruz. Bu şehirde yatırımalarımız sürecek” dedi.
Orada Erdinç Varlıbaş, “Var olan konum ve bazı eksiklikleri vardı” diyor ya işte o kastetti artık Avni Aker de kent park olacak böylece konum itibariyle hem değer kazanacak hem de o bölgede ki yaşam alanlarına tam uyumlu olacak demek istedi diye düşünüyoruz.

EYÜP AŞIK’TAN AK PARTİ DEĞERLENDİRMESİ

VARYAP Holding’in sanayi sitesi projesinin tanıtımında ‘keşke Trabzon’a böyle güzel projeler anında başlansın’ derken katılımcılarda dikkatimizi çekenler oldu. Mesela Ak Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Uğur Aydın. Tam Yılmaz Büyükaydın geçerken yanında, ‘Hayırdır başkan önümüzdeki kongre öncesi yönetici adayı avında mısınız?’ diyerek takıldık. Uğur Aydın ile Yılmaz Büyükaydın gülümsedi. Şakalaştılar. Yılmaz Büyükaydın Ak Parti’de merkez ilçe başkanlı da yapmıştır. Ardından Trabzonspor nedeniyle uzak kaldı ve hala da aktif değil. Ama AK Parti il yönetimine girer mi? Tahminen girmez. Tabi hala davet aldı mı onu da bilmiyoruz. 

Alırsa diye..

Bu arada sohbetler koyulaşırken eski Bakan Eyüp Aşık’ı gördük. 
Meral Akşener’in partisi hakkında ne düşünüyorsunuz? diye sorduk.
“Neden Akşener’i soruyorsun?” diyerek anında çıkış yapınca, “Tamam 2019 seçimleri ile ilgili ne görüyorsunuz?” diye soralım  şeklinde öne atıldık.
Cevabı şu oldu; “Henüz bir seçim atmosferine Türkiye girmedi. Bu seçimi sonunu kestirecek kadar bir ortam yok. Bu seçime etki edecek herhangi bir olay da yok. Biraz bu Afrin falan olayları etkiliyor ama ciddi etkisi yok. 2019’u etkilemez. Bir çok şey değişiriz. Ak Parti için garanti değil.”

‘KADIN SPORCULARA DESTEK VERMEM’ DEDİĞİ KADINLAR KİM?

Rize Yeşilçay Spor Kulubü Kadın Futbol takımının 2. Başkanı ve Kaçkar TV Spor Müdürü Alaettin Onay, dün akşam Kaçkar TV ekranlarında canlı yayınlanan “Telekulis” programında Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun kadın sporculara yapılan desteğin günah olduğunu söylediğini açıkladı.

Programın son bölümünde kadın futbol takımının çektiği sıkıntıları dile getiren Alaettin Onay, Kulüp Başkanı ve Teknik Direktörü İdris Ocak’ın destek bulmak amacıyla Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu ile görüştüğünü ifade ederek, bu görüşmede Sütlüoğlu’nun kadın sporculara yardım etmenin günah olduğu fetvası verdiğini açıkladı.

Çaykur Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu’nun “Kadın sporculara yardım etmem, günahtır” dediğini anlatan Onay şöyle konuştu:
Açıklamayı izlemek için tıklayın

“Kadın futbol takımı kulüp başkanımız İdris Ocak, sayın genel müdürümüze giderek kulübün durumunu anlattı ve kendisinden bayan futbol takımı için destek istedi. Genel müdür İmdat Sütlüoğlu ise başkanımıza ‘Bayan sporculara yardım etmem, günahtır’ ifadesinde bulundu. Bunun üzerine Başkanımız Genel Müdür Sütlüoğlu’na ‘Ardeşen GSK Bayan Hentbol takımına yardım yaptınız’ hatırlatmasında bulununca Genel Müdür Sütlüoğlu da “Evet oraya yardım yaptım. Yaptığım içinde pişmanım. Bundan sonra da oraya yardım yapmayacağım. Kadın sporculara yardım yapmam günahtır diyerek bu mevzuyu kapatıyor."

İşte, Çaykur Genel Müdürünün, destek vermeyi günah saydığı iddia edilen Yeşilçay Spor Kulübü Kadın Futbol Takımının 16 kişilik kadrosu, Kulüp Başkanı ve Antrenörü İdris Ocak… Fotoğrafı bunlar.
‘KADIN SPORCULARA DESTEK VERMEM’ DEDİĞİ KADINLAR KİM?
İmdat Sütlüoğlu organik çay çıkışıyla ne kadar takdir edilse de bu çıkışıyla büyük tepki topladı ve ayıplandı. Cinsiyet ayrımı yapması doğru bulunmadı. 

Bu takım Rize Belediyesi desteğini çekince, kulüp başkanı ve Antrenörü yalnız kaldı.

Kadınlar 3.Liginde mücadele eden takımın bütün yüküne karşı da mücadele ediyorlar.

Özellikle deplasman maçlarına gidebilmek için desteğe ihtiyaçları var. 

KTÜ AKM YENİLENECEK Mİ?

Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof Dr Süleyman Baykal, ‘KTÜ Müzesi’ kurulması için proje hazırlattıklarını ifade etti. Nihayet böyle bir hamle yapılıyor. Harika bir fikir ve proje. Mutlaka KTÜ bünyesinde olmalıydı. 
KTÜ Rektörü Baykal, “KTÜ’nün değerlerini müzeleştirerek sunmak istiyoruz. AKM’de bir etkinliğe gelecek olanlar müzemizi de gezmeyi arzu edecekler.” derken bir de AKM’nin yenilenmesi gerektiğini söyledi.
KTÜ AKM’nin yenilenmesinin en çok arzu ettiği konulardan biri olduğunu ifade eden Rektör Baykal “AKM’nin bu hâli bize yakışmıyor. İçinde çok güzel bir ses düzeni ve akustiği var. Ancak çok eski bir yapı. Projesini hazırladık. Bu yılın yatırımları arasında henüz onay alamadık. Yeniden talepte bulunduk. Onay verirlerse bunu yürütmeye çalışacağız. AKM’nin elden geçmesi gerekiyor.” diye konuştu.
Proje çalışmasının bir yıl sürdüğünü vurgulayan Baykal şöyle devam etti: “Akustiği de var olan güzellikleri de bozmadan güzelliklerine güzellik katacak bir proje. Hatta AKM’yi ilk yapan mimarla birlikte bile ilişki kurularak proje yapıldı. Onun da önerilerini aldık. Kendisi de iletişime geçtiğimiz için çok mutlu oldu ve bize önerilerde bulundu. AKM, Trabzon tarafından çok kullanılıyor. Daha nezih bir ortam hâline getireceğiz. AKM sıfır bir alan gibi olacak.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler