Anahtar Deliği -08.01.2018

Anahtar Deliği -08.01.2018

Anahtar Deliği -08.01.2018

BAŞKAN ŞUT ÇEKTİ UMUTLARIMIZ KABARDI

Trabzonspor Antalya kampında  arkadaşlarımız Tuncay Lakot, Emrah Paça, Soner Doksanbir bulunuyor. Herşey en iyi ayrıntısıyla bildiriliyorlar. Bizde okuyucularımıza aktarıyoruz. Arkadaşlarımız ellerinden geleni yapıyorlar. Ha arada muziplikleri de var. Bazen oyuncuların teknik heyetin magazinel yönlerini de göndermiyor değiller. E bu da olacak canım. İnsanlar hep topa vurduklarını değil şakalaştıklarını ne yediklerini ne içtiklerini de görmek istiyorlar. Neyse hepsi bir haberdir sonuçta.

Bizim bu defa dikkatimizi çeken Trabzonspor başkan ve yönetiminin sahaya girip bir birlerine penaltı şutu çekmesi oldu. Hatırlarsanız Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta Başkan seçildikten hemen sonra teknik ekiple alakalı bazı uyarılarda bulunmuştu. Trabzonspor tesislerinde futbolcularla yüz göz olmayın, idmanlara gitmeyin sahaya girmeyin. E bu her büyük kulüpte olan gelen uyarılar. Yönetici yönetecek sahada işi yok. Sonra ilişkiler laçkalaşıyor. Tabi ne oldu her koyduğu kuralı delercesine kendi aynısını yaptı. Şimdide Antalya kampında yine aynı şeyleri yapıyor. Yine kendisi! Özkan Sümer dönemi ve bundan 10 yıl önceki dönemlerde böyle şeyler asla olmazdı! Herkes yerini bilir görevini bilir ona göre davranırdı. Büyük kulüp olmak istiyorsak bazı şeyleri aşmamız lazım. Sayın Başkan tweet meselesini aştı da bunun gibi bir çok konuyu hala aşamadı. Büyük bir kulüp yönettiğini yavaş yavaş anlıyor. E bunları da zamanla aşacaktır. Umutla bekliyoruz.  

DİVAN BAŞKANLIĞI SEÇİMİNE DOĞRU

Trabzonspor Divan Başkanlık seçimine bir buçuk ay kaldı.  Büyük bir ihtimalle 17 Şubat tarihinde yapılması bekleniyor.
2015 yılında yapılan seçimlerde Ali Sürmen geçerli 683 oyun 345'ini alarak başkan seçilmişti. Rakibi Nadir Saral 338 oyda kalmıştı.
Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, Ali Sürmen’in karşısına aday çıkarıp çıkarmayacağı henüz netlik kazanmadı.
Nadir Saral ise haber61’in “aday olacak mısınız?” sorusuna, “Hayır aday olmayacağım” yanıtını verdi. 

CHP KONGRESİNDEN NOTLAR

CHP Trabzon İl Kongresi dün 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Turgay Güngör il başkanlığında Güzide Uzun ile yarıştı kaybetti. Öncelikle kongre salonu tam dolmadı. İl yönetimi organizasyon anlamında ve salonu doldurma anlamında sınıfta kaldı. Ali Türen Öztürk, Celal Akaç, Volkan Canalioğlu gibi isimleri kongrede konuşmalar bitene kadar göremedik. 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da Trabzon’a gelmesi bekleniyordu ama gelmedi. Programı değişti. Böyle bir kongreye gelmesi gerekirdi diyenler oldukça fazla lakin 
İlhan Kesici, Gürsel Tekin, Umut Oran gibi isimlerin katılması kongrenin ağırlığını bozmadı.

Salonda asılan pankartlarda, “Birlik beraberlik dayanışma”, “Biz gençlerimize onurlu bir gelecek bırakacağız ya siz?”, “Bölgesel kalkınmada öncelik istiyoruz”, “Adalet adalet adalet”, “Söz yetki karar halkta”,”Tütün, fındık yok edildi. Sıra çayda” ifadeleri yer aldı. 

Orada aldığımız nabız Murat Özçilingir gibi isimlerin son anda Güzide Uzun’un yanında yer laması yada birlikte liste yapmaları oldu. Lakin bu aldığımız konuşmalardan bazı duyumlar net değil kesin de.. 

Volkan Canalioğlu’nun kongreye katılmaması ‘halen küs mü?’ dedirtti. Gerçektende bu partinin bir değeri olan belediye başkanlığını vekilliğini yapmış bir isim neden kongrede yer almaz? 

Diğer taraftan bu kongre sonucu gelecek Milletvekilliği sıralamasını etkiler mi? İşte bu soru çok önemli. Etkiler gibi duruyor.

Bu arada kimin kimi desteklediği yönetim kurulu listelerinden bellidir. Kimler kimlere yakın.. İrdelenirse anlaşılır. Çok da uzağa gitmeye gerek yok. Eski dönem yeniden başladı.

 CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, çarpıcı bir iddiada bulundu. Trabzon’da 18 arsa FETÖ’culara kim verdi diye sordu. AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi Tekin bunları konuşurken salondan ayrıldı. Revi bu konuyla alakalı cevap verecektir elbette..

FAALİYET RAPORUNA KİM TEPKİ GÖSTERDİ?

CHP Trabzon il kongresinde ilginç bir detay dikkatimizi çekti. CHPli delege İbrahim Akbulut, faaliyet raporunun okunmasından sonra kürsüye çıkıp harcanan paraları ve ödenen borçların hesabını sordu.

Akbulut, “700 bin 800 bin harcamalar yapılmış hangimizin bu konuda delege olarak detaylı bilgisi vardır. Aklayacağız ama bilgimiz yok. Sayın arkadaşlarım bu bize yakışmıyor olmaz. Geçen dönem söyledim kabul etmeyeceğimi yine söylüyorum. Bu benim hezeyanım Turgay beyin şahsı yada yöneticileri ile ilgili asla değildir. Ancak bu finans raporunun açıklamasının daha önce detaylı bir şekilde hazırlanarak bizim delegasyona dağıtılması gerekirdi. Bu bizim eksiğimizdir.  Bunu tamamlamamız gerekir. Eğer bunu yapmazsak bize yakışmayan bir icraat yapmış oluruz. Burada bu finans raporunu kabul etmiyorum. “ ifadelerini kullandı. 

Bu eleştiri sonrası kürsüden indi. 

Oy birliği ile finans raporu ve faaliyet raporu kabul edildi.

DOLGUYU ÇÖPLE DOLDURMAK!

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Trabzon Temsilcisi Vildan Özmen, yine bir şeyin peşinde..

Evet aynen öyle. Kafasına Çarşıbaşı İlçesi’ndeki dolgu alanını takmış durumda. Oradaki dolgu sahasının çöplerle doldurulduğunu söylüyor. Geçtiğimiz günlerde haber servisimiz buraya dökülen çöpleri haberleştirip gündeme getirmişti. Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz bu konuda konuşmak istemiyor. Lakin görünen köy kılavuz istemez. Bir kaç seferlik değil belliki her seferinde oraya çöp dökülüyor. Sonra o dolgu sahasının üstü düzenlendiğinde tehlileki bir durum olmayacak mı? Dolgu sahası çöplerle mi doldurular. El insaf. Bizden uyarması. Vildan Özmen konuyla ilgili yakında yeni şeyler gündeme getirebilir. 

AYRINTIYA SIKIŞANLAR

Karadeniz Gazetesi bugün köşesinde bir anket sonucu yayınladı. Ak Parti’nin Trabzonspor adayları arasında yaptırdığı ankette Celil Hekimoğlu yüzde 57, yüzde 22’si Muharrem Usta, yüzde 20’si de İbrahim Hacıosmanoğlu demiş! Celil Hekimoğlu’nu bu anket sonucuna göre Trabzonsporlular başkan görmek istiyormuş! E tamam da bu anketi kim yaptı? Kimler yaptırdı? Hayır detay yok. Ak Parti yaptırdı. Şimdi merak edilen Ak Parti bu konuda bir kurumsal açıklama yapacak mı? Çünkü muhatap Ak Parti ve kendilerinden bu anketle ilgili açıklık bekliyoruz.

Bugün Günebakış’ta da ince bir detay vardı. Saadet Partisi’ne yer verdi. Saadet Partisi Ortahisar İlçe Başkanı Murat Özcan, molozda inşaatı başlanan Alemdar Cami Derneği’nin yapımını üstlendiği dev cami projesi nedeniyle Avrasya Pazarı esnafının mağdur edildiğini öne sürdü. Özcan,” Cami yaptırma derneği kuruyorsunuz kurduğunuz derneğin kuruluşundan beri içinde farklı şeyler dönüyor. Bakan bey pazarı ziyaret edip esnafa söz veriyor. Bu sorunun takipçisiyiz” dedi. 

ŞOFÖRLER ODASI SEÇİMLERİ NEDEN GERİLDİ?

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası seçimleri olaylı geçti. 1273 üyenin oy kullandığı seçimlerde Ömer Hakan Usta 763 üyenin oyunu alarak başkan seçildi. Rakibi Turan Altuntaş, 452 oyda kaldı. Trabzon böyle bir katılımlı seçimi uzun zamandır görmemişti. Bir tek Trabzonspor’da ve TTSO seçimlerinde vardı böyle seçim. Bu arada Turan Altuntaş’ın kazanan açıklanmadan salonu terketmesi de dikkat çekti. Olayların çıktığı nokta ise Divan Başkanı Metin Kara’nın Ibra oylamasında Turan Altuntaş’ın Ibra edilsin elleriyle karşı oy verenlerin oylarını eksik sayması buna tepki olarak ortam gerildi. Kara’ya tepki veren Usta’nın tarafları,” Oylamayı yapmadın yanlış saydın. Yazıklar olsun nasıl bu adamı Ibra edersin, kendin ettin biz etmedik” diyerek tepki gösterdiler. Bu arada Metin Kara TESOB Başkanı.. Kongre sonunda Fırıncılar Odası Başkanı Davut İlik, “Geliyoruz Metin Kara” diye mesaj vermesi TESOB seçimlerini işaret ederek Kara seni devreceğiz” demek istedi yorumlarına neden oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler