Anahtar Deliği -07.01.2018

Anahtar Deliği -07.01.2018

Anahtar Deliği -07.01.2018

BAKAN SOYLU’NUN PARTİDEKİ 6 SAATİ 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün Trabzon’a geldi. Bir dizi ziyaretlerde bulundu lakin en fazla zamanını parti il binasında geçirdi. Neredeyse 6 saat parti binasında kendisiyle görüşmek isteyenlerle görüştü. Bunların arasında 18 C uygulamasından dolayı mağdur olanlar da vardı. Kanuni Bulvarı’nın geçirileceği alanlarda arazileri olan vatandaşlar ile o bölgede muhtarları dinledi. Notlar aldı. Milletvekilleri Muhammet Balta, Ayşe Sula Köseoğlu ve Salih Cora ile de Trabzon’da son günlerde yaşananlar ve yarım kalan projelerle ilgili bilgi aldı. Parti binasında kendisine il başkanı Haydar Revi, yöneticiler Ahmet Uğur Zihni, Enes Aslan, Halil İbrahim Demirtaş, Murat Zeki Solak eşlik etti. Bir ara Ortahisar Başkanı Temel Altunbaş ile yeni yönetiminde yer vermediği Hüseyin Öztürk’ü de gördük. Ama kısa kalıp çıktılar. Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç toplantılara katılmadılar. 

Bakan Soylu Vakfıkebir’de düzenlenen gençlik kolları kongresine katıldıktan sonra gece Trabzon’dan ayrıldı. 

AYŞE SULA KÖSEOĞLU VE PASTA

AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu dün Zorlu Grand Otel’de basın mensuplarıyla yılın ilk toplantısını gerçekleştirdi. Kahvaltıyı basın mensuplarıyla birlikte yapan Milletvekili Köseoğlu’na yönetici Ahmet Uğur Zihni de eşlik etti. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü de kutlayan Köseoğlu, bir de gazetecilerle pasta kesti.  Bazı gazeteciler pasta kesimi için yapılacak fotoğraf çekimine katılmaktan kaçındı. Köseoğlu Trabzon projeleriyle ilgili farklı detaylar vermesi beklenirken aynı şeyleri hatırlatması da dikkat çekti. Lakin Köseoğlu’na medyadan da ilginç bir soru gelmedi. Güney Çevre Yolu’na vurgu yapması güzeldi lakin Kanuni Bulvarı konusunda kent için kısa vadeli bir çözüm demesi de enteresan bulundu. 

Milletvekili Köseoğlu bu toplantıları 6 ayda bir yapacak öyle öğrendik. Güzel olur. Milletvekilleri Bakan Soylu dışında da basın mensuplarıyla buluşup her soruya cevap vermeliler. Lakin yeni birşeyler de eklesinler açıklamalarına. 

O İSİM ÖZÜR DİLEYECEK Mİ?

Sicili Bozuk tartışması geçtiğimiz haftaya damgasını vurdu. 

Olayı unutmuşsunuzdur diye hatırlatalım.

Kent mimarisinin daha da güzelleşmesi için kurulan seçici kurul hakkında Ak Parti meclis üyesi Seyfullah Kınalı, “Yüzde 70’in sicili bozuk” demişti. Bu olay üstüne mecliste tartışma çıkmış bahsettiği seçici kuruldaki sivil toplum örgütü temsilcileri meclis toplantısına gelerek o sözlere tepki göstermişti. Ardından Ak Partili Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Bu ifade kabul edilemez” dedi. AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Demirtaş da “Bu ifadeler partimizi bağlamaz” diyerek kendi meclis üyesine çıkıştı. Seyfullah Kınalı halen daha özür dilemedi. Özür dilemesi bekleniyor. Bu hafta özür dileyecek diye öğrendik.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler