Anahtar Deliği - 06.10.2016

Anahtar Deliği - 06.10.2016

Anahtar Deliği - 06.10.2016
O İKİ AVUKAT HALA FİRARİ

Trabzon eski Baro Başkanı Orhan Öngöz’ün FETÖ operasyonuyla tutuklanmasının ardından ciddi bilgiler geliyor. Yeni gelişmeler oluyor. Lakin bu gelişmelerden en dikkat çekicisi avukatlara yönelik operasyonlarda kaçan avukatlar. Yani operasyonların duyumu alıp Trabzon’da ortadan kaybolanlar. Nasıl olduysa ortadan bir anda kayboldular. Telefon sinyalleri bile kesildi. Bunlar Yunuz Y. ile Hasan Ş. adlı avukatlar. Bu avukatlar şu anda firariler. Hala bulunamadılar. Neden kayıplar. Neden aranıyorlar? Suçlular da mı kaçtılar? Kimse bilmiyor. Ama baro kulislerinde onların konuşulduklarını söyleyebiliriz.  


USTA YİNE GEÇMİŞE SALLADI

Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta’nın maç sonrası tweet ile mesaj göndermesine alıştık artık. Lakin kötü saha sonuçları artınca bir kaç hafta ara vermişti. Dün gece yine yazmaya başladı. 
Yine geçmişi hedef seçti. Ve dediki; “
Gönül ister ki hep iyi olsun,güzel olsun.
Ancak...
ne yazık ki yara derin.
Biriken günah o kadar çok ki,
acı çekmeyince tatlı da olmayacak.”
Lakin sayın başkan neredeyse bir sene oldu ve takıma transferler yapıldı. Hoca değişti. Haftalar geçti. Hiç kendi hamlelerini sorgulamıyorsun. Hiç kendinizin yaptıklarında hata aramıyorsun! Böyle olmaz ki! Bu nasıl bakış açısı? Vallahi billahi anlamadık gitti.. Hatalarını ne zaman kabul edeceksiniz. Ne zaman kabul edip buna göre davranacaksınız. Evet biz şurda hata ettik ne zaman diyeceksiniz? Merakla bekliyoruz. 

BAŞKAN YOLDA KALDI

Trabzon Kent Konseyi Başkanı ve İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Mustafa Yaylalı, bu aralar çok yoğun. Son günlerde gündeme gelen Of-Beşikdüzü arasına raylı sistem projesiyle hayli ilgilendi. Hatta bazı sözleri de gündeme damga vurdu. Ne demişti; “Dolmuşçu olsam raylı sistem diye bağırırım” Başkan bu aralar Trabzon gündemini belirleyici aktif rol oynuyor. Diğer yandan dün gece arabasının yolda kaldığını öğrendik. Başkanı aradık ‘geçmiş olsun yapabileceğimiz birşey var mı? dedik” Teşekkür etti. Servis başkanı aldı evine bıraktı. Aracının aküsü bitmiş. Başkana tekrar geçmiş olsun. 

MNG TRABZON’DA EL Mİ DEĞİŞTİRDİ?

Zekeriya Çakın bir elektronik firmasının Trabzon sorumlusuydu. Ardından Şehir Kulübü’nün ortağı oldu. Bu aralar kayıptı. Herkes birşeyler söyledi. Bi bakalım dedik merak ettik. Ne yapıyor ne ediyor. Zaten iki gün Trabzon’da görünme bazıları farklı yere yorumluyorlar. Neyse bizden kaçar mı? Bulduk kendisini.. Nerde biliyor musunuz? Meğer Zekeriya Çakın MNG’nın Cumhuriyet Acenta Müdürü olmuş. Orayı devralmış. Kravatıyla oturuyor masada… İşinin başında.. Her sabah… Bir çayını içtik. Hoş sohbetini aldık. Sizde uğrayın.

TELEFERİK KEYFİNE DİYECEK YOK

Haber61’in sahibi Tanju Akıncıoğlu ile bizim Osman abi Ordu’ya gitti. Yahu ne işiniz var orada dememize kalmadı. Meğer teleferiğe binmişler. Fotoğraflarını da sosyal medyada paylaştılar. Tanju Akıncıoğlu bir de Trabzon göndermesi yaptı.

“Trabzon'da yaşamak ne güzel ama! AVM'den sıkılınca Doğumuzda Batum batımızda Ordu... her ikisinede 2.5 saatte gidip Hoşca vakit geçirebiliyor, eğlenebiliyoruz...
Ne hallere düşürülmüş bu şehir...yazık”
Anlayana..

BELEDİYE BAŞKANLIĞI SENARYOLARI
 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı için önümüzdeki seçimler öncesi senaryolar yazılmaya başlandı. Ak Parti özellikle için için kaynıyor. Milletvekili Salih Cora ve Muhammet Balta’nın adı geçiyor. Vekiller arasında bir dizi çekişme olduğu özellikle Muhammet Balta’nın Büyükşehir Belediye Başkanı olmak istediği söyleniyor.  Konuşuluyor. Doğu tarafında yada merkezden Ak Parti dışından bir isim üzerinde durulabilir. 
Diğer yandan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun daha aday olmak istemediği vekil ve bakan olmak istediği de kulağımıza gelenler arasında. Tabi bunu kendisine sormak lazım. ilk fırsatta soracağız. Buna neden olarak heyecanının ve isteğinin pek kalmadığı ifade ediliyor. 

Ama tabi bu senaryolar yapılırken İçişleri Bakanı ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu hesaba katılmak zorunda!

O ne diyecek? Ne isteyecek? Zaten şu anda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sağ kolu.. Hatta Bakan Soylu bir dahaki dönem Ankara’dan vekil adayı bile olabilir. Trabzon’a gönderilmeye bilir. Buna rağmen yine Trabzon ile ilgili karar verebilir. Trabzon’un ağabeyi rolüne soyunanlar yok mu çoookk var.Tabi bu konularda neler biter neler gider.. Kulislerde konuşulanları aktaracağım. Bakan Soylu sürpriz bile yapabilir!
Yakında bazı şeyleri görmeniz açısında gördüklerimizi daha net paylaşacağız.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar