Anahtar Deliği - CHP’den Zorluoğlu ve AK Parti’li Mumcu'ya teşekkür - 06.07.2021

Önceki gün Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Gazipaşa Caddesi’nin çift yönlü olarak trafiğe açılacağını açıkladı.

Anahtar Deliği - CHP’den Zorluoğlu ve AK Parti’li Mumcu'ya teşekkür - 06.07.2021

CHP’den Zorluoğlu ve AK Parti’li Mumcu'ya teşekkür

Önceki gün Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Gazipaşa Caddesi’nin çift yönlü olarak trafiğe açılacağını açıkladı.

Bu karar her kesimde yankı uyandırdı. CHP’de ise Ortahisar Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu bu karar için teşekkür etti.

Zorlu şu ifadeleri kullandı; Gazipaşa Caddesi'nin çift yönlü trafiğe açılması gerektiğini yıllarca dile getirdik. Nihayet sn Zorluoğlu yaptığı açıklamada çift yönlü olacağını açıkladı. İşin ilginç tarafı yıllarca İmperial hastanesi için (önünde park eden araçlar yüzünden) Gazipaşa tek yönlü olmuştu. Sn Akp il başkanı Mumcu hastane ortağı olmasına rağmen bu konuda alınan karara destek verdiği görülüyor. Bu geç alınan kara , siyaseten olması gerekendi. Sn Zorluoğlu’na ve Mumcu’ya teşekkür ediyoruz. Umarım bu caddemiz eski güzel günlerine kavuşur.

Ayvazoğlu’nun Maçka çıkarması

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu saha çalışmalarını sürdürüyor.

Ayvazoğlu dün de Maçka’daydı.

Maçka’da esnafı ziyaret eden Ayvazoğlu, daha sonra köylere gitti. Hamsiköy’e giden Ayvazoğlu burada büyükbaş hayvancılık ile uğraşan vatandaşlara devletin verdiği destek ve teşvikleri anlatarak fikir alış verişinde bulundu.

Ayvazoğlu daha sonra Güzelce ve Güzelyayla köylerini ziyaret etti.

Ayvazoğlu’na Maçka programında Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan ve partililer eşlik etti.

Beşirli’de kötü koku eleştirisi
Ortahisar İlçesi’ne bağlı Beşirli Mahallesi’nde kötü koku şikayetleri sürmeye devam ediyor.

Bu durumu CHP Ortahisar Meclis Üyesi Oktay Söğüt tekrar gündeme getirerek “Kötü koku Beşirli’nin kaderi oldu”dedi.

Söğüt yaptığı açıklamada şöyle konuştu;

‘Murat Zorluoğlu’nun Trabzon Büyükşehir Belediye başkanlığı koltuğuna oturduğundan bu yana tam 826 gün geçti ama Beşirli’deki pis koku geçmedi.

‘Kötü koku Beşirli’nin kaderi değil’ diyen Zorluoğlu, göreve geldikten kısa bir süre sonra ‘Maruz kalınan kötü kokular düşük bütçeli bir yatırımla giderilecektir’ dedi. İlgili kurum TİSKİ’nin müdürü de 150 günde tamamlanacak bir projeyi ihale ettiklerini söyledi.
2019 yılının yaz aylarını bu sözleri dinleyerek geçiren vatandaş, kış ayları geçip 2020 yazı gelince bir baktı ki pis koku artarak devam ediyor. 150 günde, düşük bütçeyle halledilecek denen iş halledilememişti.

Başkan Zorluoğlu, bir kez daha ‘Kötü koku Beşirli’nin kaderi değil’ dedi, bir kez daha söz verdi. Vatandaş, bu kez pis kokular yaz sonunda bitecek diye umut ederken, umulan olmadı. Yaz geçti, eylül, ekim bitti ama pis koku bitmedi.

Başkan Zorluoğlu, 2020 yılı kasım ayı başında bir kez daha ‘Kötü koku Beşirli’nin kaderi değil’ dedi ve açılamalarda bulundu. Önceleri düşük bütçelerle bu işin halledilebileceğini söyleyen Zorluoğlu bu sefer maliyetli ve zor bir çalışma ile bu işin halledilebileceğini söyleyerek, bir 150 gün daha istedi.

150 günlük süre mart ayı sonu demekti. Yani 2021 yılın yazı kokusuz geçirecektik. Fakat beklenen değil, korkulan oldu, kabus geri geldi. Havaların ısınmasıyla Beşirli’yi tekrar kötü koku kapladı. Beşirli sakinleri şikâyetçi, bu sıcak havalarda sahili kullanan vatandaş şikâyetçi, esnaf şikâyetçi.

Avrupa ile Asya kıtalarını denizin altında birkaç yılda birleştirildi fakat Beşirlideki kötü koku yıllardır giderilmedi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi şimdi hangi bahanenin arkasına sığınacak bilemiyorum ama Beşiri’deki kötü kokuya son vermek için yaptıkları planlama ve çalışmanın yetersiz ve başarısız olduğu apaçık ortadadır.

Bu yönetim anlayışla -korkarım- epey zaman daha bu kokuyu çekecek, yine kaybeden Trabzon ve Trabzon halkı olacaktır.

Ağaoğlu'nun dediği doğru çıktı
Hekimoğlu’ndan çağrı geldi


Süper Lig U19 Gelişim Ligi çeyrek finalinde Trabzonspor Göztepe ile karşılaşarak 3-1 yendi ve yarı finale yükseldi.

Maçı dikkatle takip ettik. Ve Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu’nun dediği yere geldik. Trabzonsporlu gençler mücadeleden uzak bir ligde top koşturuyor ve bu şekilde gelişebilmeleri oldukça zor. Yani Ağaoğlu’nun dediği gibi rezerv takım uygulaması şart. Bu çocuklar daha üst düzey mücadelenin içerisinde yer alması gerekiyor.

Bu noktada aynı sonuca varan Hekimoğlu Trabzon FK’nın başkanı Celil Hekimoğlu da maçın ardından bir mesaj paylaştı. “Gençlerin daha çok resmi maç oynaması lazım, kapımız onlara açık “ dedi.

Hekimoğlu “Bugün Antalyada Trabzonspor-Göztepe U 19 maçını canlı izledim. Gelişime açık çok yetenekli oyuncular var ancak A takım formasını kapmak için resmi maç oynamaları lazım. Bizim takım gibi yarışmacı takımlarda oynayıp tecrübe kazanmalılar ve bizim kapımız her zaman açık.”İfadelerini kullandı.

Maraş için sizin görüşünüz ne?

Trabzon’da son dönemlerin en önemli kararlarından biri alınarak ve Maraş Caddesi’nin Uzunsokak’a paralel 400 metrelik bölümünün trafiğe kapatıldı.

Bu karar farklı görüşlerin ortaya çıkmasına neden oldu.

Önemli bir kesim yayalaştırma projesinden memnun kalırken bir kesim ise memnun olmadı.

Memnun olmayanlar daha çok otopark sorunu olacağını, özellikle bankaların o bölgede olması nedeniyle işi olanların aracıyla nasıl geleceklerini sordu.

Bize gelen ilk yorumlar bu yönde oldu.

Peki sizin görüşünüz nedir?

Maraş’ın trafiğe kapatılması iyi mi, kötü mü oldu?

Yorumlarınızı bekliyoruz…

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler