Anahtar Deliği 06.02.2018

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz. 06.02.2018

Anahtar Deliği 06.02.2018
AK PARTİ NİYE ÖTEYE ATTI?

AK Parti’nin Trabzon’daki il kongresini önce bu ay yapacaktı. Ardından bir ay sonraya attı. Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın programı için tam Mart ayına attı. Bu şu anlama da gelebilir. Nasılsa Trabzon kesin bizde! Nasılsa Trabzon her zaman Ak Parti’nin yanında! Bir de şu olabilir hem kongre ateşi hem de seçim öncesi iyi bir miting şölenine dönüştürülür!

Ama bunun şöyle bir dezavantajı da var. Seçim öncesi yorgun bir yönetim değişecek. Tecrübeliler de gidecek. Yenilenen yüzler seçim ateşini söndürür mü yoksa daha yukarıları çıkarır mı? Bu endişeleri de göz önüne alındı.
Gelelim programa.

11 Mart 2018 Pazar günü Hayri Gür Spor Salonu’nda gerçekleşecek olan kongreye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katılacak. Milletvekilleri ve Trabzonlu üst düzey Ak Partililer de davet edilecek. Buraya eski bakanlar Faruk Özak ile Erdoğan Bayraktar’ın da katılacağı söyleniyor. İl Başkanı Haydar Revi, “Trabzon’a ve ülkemize hayırlı olsun” derken kendisini de kutlar. Çünkü kongreye Haydar Revi başkanlığında gidilecek.

BÜYÜKŞEHİR VE ORTAHİSAR ARASINDAKİ KAVGA BÜYÜDÜ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Ortahisar Belediye Başkanlığı arasındaki çekişme zaman zaman programlara yansıyor. Geçtiğimiz günlerde bir spor organizasyonda bile aynı saatte program yapan belediyeler spor camiasını da ikiye böldüler. Neyse daha derinleşti bu kavga. Aslında biz bunu daha önce yazmıştık. Demiştik ki böyle olmaz! Ama oluyor işte bizi takan kim? Trabzon için uyarılarımızı görmezden gelenleri de bu millet unutmaz!

Son büyükşehirin hamlesine Ortahisar’dan cevap geldi. Neydi bu hamle? Şuydu; Ortahisar’ın bulunduğu bina ortak kullanım olmasına rağmen büyükşehir ‘bedel davası’ açtı. Ortak kullanım kararını veren Komisyon kararının altında Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun imzasının olduğu gazetelere yansıdı. Bunu da söyleyen Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç. Genç ayrıca, “Buna rağmen böyle bir talep var. Bu haksız ve mesnetsiz talebe yasal karışılığını vereceğiz” dedi. Meclis gündeminde tekrar tartışılan konu ile ilgili Genç, “Bu binada birilerinin lütfunda yada icazetinde oturmuyoruz” diyerek yine Büyükşehir’de bu konuyla ilgilinenelere göndermede bulundu.

Şimdi bu kavga kenti nereye kadar taşır sizce?

Lütfen iki tarafta kendine gelsin!

“Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu ve Ortahisar Belediye Başkanı Genç, bir masada otursun ve artık bu duruma bir son versin” diyenler arttıkça onlar uzaklaşıyorlar.

Bakalım daha neler göreceğiz! 

Dünyanın hiçbir kentinde böyle bir durum var mıdır?

İki ayrı partili belediye başkanları bile anlaşırken..

TRABZON O İSMLERİ PARTİ MECLİSİNE SOKTU

CHP’nin 36. Olağan Kurultayı sonrası Trabzon’dan CHP’nin üst yönetimine kimlerin girdiği merak edildi. Buna göre Yavuz Karan Haluk Pekşen’den fazla oy alarak Parti Meclisi’nde yerini aldı. Pekşen 390 oy aldı. 417 oy Karan aldı. Karan daha şanslıydı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinden seçildi. Pekşen az oy aldı ama liste deldi. Kendi oluşturduğu listeyle Parti Meclisi’ne girdi. Akif Hamzaçebi 485 oy alırken Zeki Kılıçaslan da Trabzon kökenli olarak 724 oy aldı ve meclise girmeyi başardı. Yani bir nevi Trabzon’dan 4 isim Parti Meclisi’nde yer aldı. Şimdi CHP kulisleri bu isimlerin Trabzon teşkilatlarına yansıması ne yönde oluru gündemlerine aldılar. Görünen o ki;  fırtına öncesi sessizlik var! Şuraya bir not düşelim.

Haluk Pekşen’i Muharrem İnce de Kemal Kılıçdaroğlu da istemedi.

Yada o onları istemedi.

İki seçencek var. 

Her ne olursa olsun Pekşen kendini oraya soktu ve istediğini aldı.

Şimdi tek başına mı yürür yoksa aday mı çıkarır, yoksa yeniden birini mi seçer.

Onuda zaman gösterecek.

Bu arada Rizeli Mehmet Bekaroğlu 160 oy aldı. Parti Meclisi’ne giremedi. Rize Teşkilatları Bekaroğlu’nu sorgulamaya başlamıştı ama bu defa ciddi eleştiri okları üzerine çeker.

ÇAYKUR ORGANİK DİYE BAĞIRIYOR KİMSEDEN SES ÇIKMIYOR!

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun günlerdir isyanını yazıyoruz. 

Sütlüoğlu iki uyarıyı yapmıştı;

1- “Bölgemizde çeşitli alanlarda 22 firma yıllardır deneme yapmakta ve bu firmalar arasından 2-3 firmanın organik gübresi iyi sonuç verdi. Önceki yıl Tarım Bakanımız Faruk Çelik bu yıl için ’organik tarıma geçilecek’ sözünü vermişti. Her ne hikmetse birileri engel olmaya çalışıyor.”

2- Organik tarım demek çay bahçelerinin yeniden yenilenmesi demek. Tüm köylerimizdeki sularımız zehirlendi, topraklarımız zehirlendi, meyvelerimiz ve sebzelerimiz aynı durumda, bölgede kanser vakaları artmakta, kendi insanımız organik tarıma geçişi engellemeye çalışmakta”

Tarım Bakanı Ahmet Şeref Fakıbaba buna bir türlü cevap vermiyor!

Neden cevap vermiyor?

Bakın bölge milletvekilleri ne zaman konuşacak?

Rize ve Trabzon Milletvekilleri İmdat Sütlüoğlu’na neden destek olacak çıkışlar yapmıyorlar.

Açıklamalarla Sütlüoğlu’nu desteklemiyorlar.

Hayırdır?

Çay Kooperatifleri 100 bin ton kimyasal gübre siparişi verdiler. Fındık için de bu siparişler verildiği söyleniyor. 

Karadeniz insanı tedirgin.

Korkuyorlar.

Endişe ediyorlar.

Bir tarafta uyaran iktidarın bürokratı.

Diğer tarafta uyarılan iktidarın bakanı.

SÖZLER LAFTA KALDI KUPALAR GİTTİ

Dün 12 puanlık fırsat kaçtı.

Trabzonspor Göztepe’yi elinden kaçırmakla kalmadı zirvedeki büyük avantajı rakipleri puan kaybetmişken elinden pırt diye uçup gitti. Tribünlerde üst üste alınan beraberliğe isyan vardı. Zaten kupadan elenen bir takım ve üstüne puan kayıpları.. 

Akşam 3 puan alınsaydı Trabzonspor zirveye ortak olacaktı. Ama bir türlü yerinde gitmeyen şeyler var. Takım yapısı itibariyle de zirveye oynayacak durumda mı? Bu bile artık tartışılır oldu! 

Bugün gazetelerde dikkatimizi çeken Karadeniz’in spor manşeti oldu.

“Verdiğiniz sözler lafta kaldı.. İşte eseriniz.. Ziraat Türkiye Kupası ve Spor Toto Lig Kupası yok. Bir bir terk ettiler. Şimdi sıra sende… Kongre Usta’yı çağırıyor.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar