Anahtar Deliği -06.01.2018

Anahtar Deliği - 06. 01.2018

Anahtar Deliği -06.01.2018

VAY BE! ŞİMDİ ÇEKİP GİTTİN ÖYLEMİ TURGUT ABİ?

Ardına bile bakmadın.
Sesini yine yükseltmedin.
Yine alttan alttan bakıp gülümsedin.
Kimseyi kırmadın.
Fotoğraf makinelerinin yanında usulca gittin öyle mi?
Bu memlekette futbol antrenörlüğü yaptın sporcu yetiştirdin.
Gazeteci yetiştirdin.
Örnek oldun..
Kimi zaman kendine kapandın ama yine de hayata tutunmaktan vazgeçmedin.
Ah be Turgut abi..
Yine olsan yine hiç konuşmasan ama görsek seni.
Şimdi seni meslektaşların uğurlayacak.
Bir çerçeve fotoğrafını taşıyacaklar.
Ardında tabut içinde sen geleceksin.
Meydanı turlayacaksın ama bu defa tabutla..
Yine alttan bakarsın öyle güzel yüzünle.
Güzel gülümsemenle..
Bak abi abi..
Bu kardeşlerin, ağabeylik yaptığın her defasında, ‘birşeye ihtiyacın var mı evlat’ diye sorduğun bu kardeşlerini unutma. 
Seni o hep güzel gülümsemenle hatırlayacağız.
Sakın unutma..
Hoşçakal.
Allah günahlarını affetsin.
Yaptığın iyiliklerle seni uğurluyoruz. 
Trabzon Gazeteciler Cemiyeti eski başkanı Turgut Özdemir’i asla ama asla unutmayacak 

KADRAJDA AK PARTİ VE İYİ PARTİ ÇEKİŞMESİ

AK Parti Trabzon İl Binası ile İYİ Parti Trabzon il binası yan yana olunca sosyal medya paylaşımları da ilginç hal aldı. Nasıl aldı yaaa.. Sizde filan gibi başladınız değil mi hemen. Yav anlatamıyoruz vallahi tuhaf bir hal aldı. Şöyle ki mesela bir Ak Partili parti binasını paylaşmaya kaktığında yan tarafında İYİ Parti’nin de amblemi gözüküyor. İyi Partili biri paylaşım yaptığında AK Parti logosu da hemen yanında yer alıyor. E haliyle kadrajı iyi ayarlamak lazım! Ayarlayamayan birşey ederek yan tarafı fululeştiriyor. 

Yani anlayacağız fotoğraf paylaşımlarında da çekişme tüm hızıyla sürüyor.


KEMAL KILIÇDAROĞLU GELECEK Mİ? 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de ilk kongresine katılacağı bildirildi fakat net değil. Oradada Trabzon gibi iki aday çıktı. Tek listede birleşilmesi için haber gönderse de Kılıçdaroğlu’nun bu teklifini her iki aday da geri çevirdi. İşte bu nedenle Kılıçdaroğlu ‘yarışsınlar ama ben gelmiyorum’ diyebilir. Bugün netlik kazacak. Trabzon’da partilileri Kılıçdaroğlu’nu bekliyor. Bakalım Kılıçdaroğlu İzmir’i mi yoksa Trabzon’u mu tercih edecek.

Trabzon’da bildiğiniz gibi 3-4 aday olmasına rağmen 2 adaylı bir seçim olacak. Eski il başkanı Güzde Uzun ve mevcut başkan Turgay Güngör yarışacak. Partinin ağır topları bölündü. En fazla delegeye nüfus edenler bölündü. Mesela Ali Türen Öztürk, Murat Özçilingir Turgay Güngör’ü destekleyecek. Diğer taraftan Yavuz Karan ve partinin ağır toplarından bazıları Güzide Uzun’u destekleyecek. Yani bu kongre çok dengeli gidebilir. Yarışı son virajı sağlam dönen kazanabilir. 

MECLİSTE SULU TARTIŞMA!

Ortahisar Belediye Meclisi’nde bir su tartışması başladı vatandaşın kafası karıştı.

Meclis üyesi Davut Çakıroğlu, konuştu TİSKİ cevap verdi. Vatandaş hangisi doğru diye şaşırdı kaldı. Sitemize yorum yağmaya başladı.

Davut Çakıroğlu’ mecliste su konusunda ki eleştirilerine TİSKi’den yazılı şu açıklama geldi; 

“Medya organlarına yansıdığına göre İlçe Belediyesi Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu, Trabzon genelinde 2017 yılının son iki ayında su sayaçlarının okunmadığını, okuma işleminin 2018 yılına bırakılmasıyla yılbaşından itibaren yürürlüğe giren yeni fiyat tarifesi nedeniyle TİSKİ Genel Müdürlüğünün Trabzon genelinde 1 milyon 100 bin TL haksız kazanç elde ettiğini iddia etmiştir. Trabzon’un en icracı kurumlarından biri olan TİSKİ Genel Müdürlüğünün çalışmalarını karalayabilmek için elinden geleni yaparken duvara toslayan Meclis Üyesi, bu acı ile iftira üretmektedir. Meclis Üyesi bu şekilde siyasi arenada kendini gösterme çabasındadır. Siyaset yapma sevdası ile beyanat vermeyi çok seven Meclis Üyesine tavsiyemiz, konuşmadan önce konuları her yönüyle araştırması, vakıf olmadığı konular hakkında açıklama yapmamasıdır! Trabzon’da su sayaçları yasa ve yönetmelikler çerçevesinde periyodik olarak okunmaktadır ve bir tarifenin uygulanma süresi, 12 aydır. Kanunlar gereği 31 Aralık 2017’de okunan su sayaçlarının tüketim bedelleri “2017 yılı içme suyu tarifesi” ile ücretlendirilirken 1 Ocak’tan itibaren “2018 yılı içme suyu tarifesi” ile ücretlendirme yapılmaktadır. 2018 yılı fiyat tarifesinin belirlendiği 27 Kasım 2017 tarihli TİSKİ Genel Kurulunda, “Bu tarife listesinde yer alan su ve atık su ücretleri 01.01.2018 tarihinden itibaren tespit edilen su ve atık su endekslerine uygulanır” şeklinde karar alınmıştır. TİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından 2017 yılı Ekim ayında 180 bin 718 adet, Kasım ayında 183 bin 715 adet, Aralık ayında 183 bin 886 adet su faturası kesilmiştir. Bu durum ortadayken Davut Çakıroğlu nasıl bir yanılgı ile bu şekilde konuşabilmektedir? Meclis Üyesinin ayrıca bilmesi gerekir ki, Trabzon’da Büyükşehir Yasası ile beldeden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerindeki abonelerimize yüzde 50, köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerindeki abonelerimize yüzde 75 indirimli olarak su verilmektedir. Bunun yanında Trabzon ile birlikte büyükşehir statüsüne kavuşan birçok şehirde kırsaldaki yerleşim yerlerine içme suyu hizmeti götürülmezken TİSKİ Genel Müdürlüğü sırasıyla kırsal mahallelere şebeke suyu ulaştırmaktadır”  

 Çakıroğlu da bu cevaba aynen şöyle cevap verdi; “Tosladığımız  duvar buysa, bu olsa olsa "yağız hırsız ev sahibini basar" olur. Ne dün ne bugün ne de yarın; millet için sorun olacak ve milletin aleyhinde sonuçlar doğuracak hata, eksik, ihmal ve usülsüzlükleri gündeme getirmekten sakınmayacağız. Ve tarafımıza cevaben yazılan metinlerde ısrarla görmek istediğimiz ancak  göremediğimiz seviyeyle ilgili muhattabımızın "gizli kralcılar" değil hiyerarşik amir olacağını defaatle belirtmek isterim..''

Şimdi bu noktada şu sorulabilir;

Davut Çakıroğlu meclis gündemine taşımadan bunu TİSKİ’den öğrenebilir şikayetleri bildirebilir miydi? Evet bildirebilirdi. 
Hani TİSKİ medyada şov yapıyorsun dediği Çakıroğlu TİSKİ’den yazılı cevap isteyebilir miydi isterdi.
Bu noktada her iki tarafta medyaya fazla malzeme vermeden insanların en ihtiyaç duyduğu konuları daha titizlikle tartışmalarını isteriz. Biz bile bazen şaşırıyoruz elimiz klavyeye gitmiyor. İnsanların kafasını karıştıracak tartışmalardan kaçının!

YENİ HAMLELERİ YENİ GELİŞMELER 
Trabzonspor’da istifa eden yöneticiler yeni yeni hamleler yapmaya başladılar. Ama bunları çaktırmıyorlar. Hissettirmiyorlar. Derinden ince ince gidiyorlar. İstifa eden Trabzonspor yöneticileri özellikle taraftar bağlarını güçlendiriyorlar. Bu aralar hamlelerinden biri buydu. Çok güzel gelişme bunlar aslında.. Keşke her dönem böyle diyaloglarını sıkı tutsaydılar. Olsun bu da bir gelişme..! Yakında daha yeni gelişmeler görülebilir. Hele de yaz ayına doğru. İstifa eden İstanbul kanadı yöneticiler Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta ve yöneticilerine karşı her hamleyi deneyecekler. Yani böyle demek de doğru değil şöyle diyelim. Her adımlarını takip edip eksiklerini hatalarını gündeme getirip hem uyaracaklar hemde ‘bakın yine aynı şeyleri yapıyorlar’ diyecekler. Duyarlı kasmadan ilerliyorlar denebilir buna.. Güzel, Trabzonspor her dönem düşünmeleri güzel. Kopmamaları güzel.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler