Anahtar Deliği 05.06.2017

Anahtar Deliği 05.06.2017

Anahtar Deliği 05.06.2017
KÜME DÜŞME KAVGASINDAKİ ASIL GERÇEK!

Rize’de yaşayan gazeteci Deniz Varlı, Rizesporlu yöneticilerin başarısızlıklarını nasıl Trabzonspor’a mal etmeye çalıştığını çok net biçimde ifade etti.
Yazısında çok ince detaylar var.

Bakın şimdi;

“YAZMAYACAKTIM AMA...

Rizespor'un küme düşmesinde; doğru düzgün takım kur(a)mayan yönetimin, elindeki takımı doğru düzgün oynat(a)mayan hocanın, futbolun gereklerini yerine getir(e)meyen futbolcuların, yönetimin himmetiyle deplasmandan deplasmana koşup gerçekleri dile getir(e)meyen spor basınının, takımı sahada yalnız bırakan taraftarların, camiayı tümüyle dışlayıp kulübün 40 ortaklı a.ş'ye dönüştürülmesinin yanlış olduğunu ifade ed(e)meyen esnafın-tüccarın suçu yok ama bir maç kaybettiği için Trabzonspor suçlu öyle mi?

Rize şehir olarak daha iyi yaşamayı talep etmiyor ki, futbolda süper ligi hak etsin. Rizespor yönetiminde Rizesporlu olan kaç tane yönetici var ki?

Rize şehrinin Trabzon'u suçlamayı bırakıp, kendine dönüp bakmasında fayda var. Hüsnü Güreli'yi kaç kişi tanır? Mali Müşavir, Beşiktaş'ta ikinci başkanlık yapmıştı. Rizespor'u 40 kişinin ortak olduğu bir işyerine çevirsin diye Rize'ye gönderildi. O da geldi görevini yaptı; Rizespor'u 40 ortaklı anonim şirkete dönüştürdü, camia devre dışı kaldı. O günden beri Rizespor, herhangi bir inşaat firmasından farksız. Dernek kongrelerinde söz alıp futbol takımı hakkında konuşmak isteyen üyelere başkan haklı olarak, "Burası futbol konuşulacak, eleştiri yapılacak yer değil. Rizespor bir anonim şirkettir, ortakları vardır, ben ortaklarımıza hesap veririm" diye cevap veriyor. Rizesporun camiadan koparılıp beyefendilerin aile şirketine dönüştürülmesine ses çıkarmayanların, bugün Trabzonspor'u suçlaması tuhaf... Size ne oluyor, Metin Kalkavan ve ortaklarının şirketinden size ne? Kalkavan kâr etmiş/zarar etmiş; size mi hesap verecek? Ortakları var, hesabı onlara verecek.” diyor.

Yazısındaki bizce en çarpıcı bölüm Rizespor’un camiasından taraftarlarından nasıl koparıldığını gösteriyor.

O kısmı bir kez daha okuyalım;

“Dernek kongrelerinde söz alıp futbol takımı hakkında konuşmak isteyen üyelere başkan haklı olarak, "Burası futbol konuşulacak, eleştiri yapılacak yer değil. Rizespor bir anonim şirkettir, ortakları vardır, ben ortaklarımıza hesap veririm" diye cevap veriyor.”

Evet.

Bakın nasıl görüyor musunuz?

Şirket gibi yönetilen kulübün geldiği son durum!

Uzaktan kumandayla yönetilen, camiadan koparılarak hesap sorgulanamaz hale getirilen, yönetim kulüp taraftar , futbolcular arasındaki bağların koparıldığı son durum.

Bu ayrıntıyı vermek istedik.

Birileri bundan ders alır diye düşündük!

Yönetim kurulu toplayamayan, İstanbul’dan tele konferans yöntemiyle idare edilen, genel kurullarda sorulara kaçamak verenler bu noktaya iyi dikkat eder..

BİR ÇİFT LAFTA RİZE BELEDİYE BAŞKANINA!

Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Rizespor küme düşünce fütursuzca davranmaya başladı. Eline aldığı klavyeyi 10 yaşında çocuğun yapamayacağı hoşgörüsüzlükte Trabzonspor’a verdi veriştirdi, bordo mavililerden gelen cevaplara kıvırarak cevap verdi. Bu arada bir kaç iftirasını da silmek zorunda kaldı. Onu anladık! Derdi sponsorlarına güzel gözükmek! Belliki Rizesporlu yöneticilerine şirin gözükme çapasıyla cebelleşirken belediye başkanlığı makamında oturduğunu unuttu!

Kendisine tavsiyemiz;

Önce oturduğu makama bir de Rize kentinde yaptığı hizmetlere bir baksın! Rizelileri nasıl bir kent bırakacağına bir baksın! Sonra oturup düşünsün! Rize ile Trabzon komşu kentler. Ticaret bağlarını, sosyal bağları nasıl geliştirebiliriz buna baksın! Fenerbahçe maçlarını kentin merkezinde led ekrandan vermesini iyi bilen Başkan(!) aynı zamanda bir profesör. Önce Rizesporlu nasıl olunur onu bir düşünsün. Sonra da İstanbul’da yaşayan yöneticilerine değil yanı başında büyük bir potansiyeli olan Trabzonla nasıl Rize’nin gelişebileceğine kafa yorsun.

SEDAT PEKER’İN MESAJI RİZE BELEDİYE BAŞKANINA DERS OLSUN!

Sedat Peker Rize’nin küme düşmesi ve Trabzonspor’a yapılan suçlamalarla ilgili mesaj yayınladı.

Önce mesajını okuyalım;

“Kıymetli Dostlarım,

Memleketim olan Rize’nin küme düşmüş olması şahsımı çok üzmüştür. Ancak bir anlık sinir ile açıklama yapan Rizespor başkanı ve teknik direktörünün sözleri ise ne yazık ki daha fazla üzülmeme sebep olmuştur.

Bizden önceki nesiller böyle sudan sebeplerle bu iki ilin (RİZE - TRABZON) insanları arasında maalesef ki soğukluk oluşturmayı geçmişte başarmışlardı. Şahsım ve benimle aynı yaş grubunun insanı olan sporcular, tribün liderleri ve bu iki şehrin gençleriyle yaptığımız fedakâr çalışmalar sayesinde eski soğuklukları ortadan kaldırabilmeyi başarmıştık.

Trabzonspor'un Bursaspor'a kasıtlı yenildiğini bu sebeple de Rizespor'un küme düştüğünü ima ederek bu şehir, bu olayı yüz yıl unutmaz sözünü edenler şunu iyi bilmelidirler ki makam sahibi insanlar söyledikleri sözün nelere sebep olacağını en azından öngörebilmelidirler.

Eğer öngöremezlerse o zaman adama sorarlar bir sene boyunca ligin üst sıralarına çıkmak yerine ligde kalma şansını neden son maça bıraktınız. Benim görebildiğim Trabzonspor oynamıştır, yenilmiştir. Rizespor küme düşmüştür. Bunun haricinde söylenen her söz bu ülkenin çimentosu olan bu iki ilimizin insanları arasında soğukluk yaratmaktan başka hiç bir şeye yaramayacaktır.

Sorumluluk sahibi olan insanlar eğer ki kötülerin değirmenine su taşımak istemiyorlarsa bundan sonraki yapacakları açıklamalarda daha ölçülü ve nezaketli olmalıdırlar. Ancak bu sayede kötülerin değirmenine su taşıyıp fitne ateşini yakmamış olurlar.”

Şimdi bir tarafta mafya vari denilen Sedat Peker’in mesajına bakın, bir de profesör ünvanı olan Rize Belediye Başkanı Kasap’ınkine..

TRABZON’DA KAVŞAK İNŞAATLARI BAŞLAYACAKMIŞ!

Trabzon’un ulaşımını rahatlatacağı belirtilen 3 kavşak için projelerin ihaleleri yapıldı. Sözleşmeleri de imzalandı.

Hangi kavşaklar bunlar? Atapark, Söğütlü - Fatih Eğitim ve Akçaabat’taki Haçkalı Baba Devlet Hastanesi karşısındaki kavşak. Bu kavşağı MAPA firması yapacak. Bir ay içinde başlanacağı ifade ediliyor.

Sözleşmeler imzalandı imzalanmasına da yalnız yer teslimi yapılmadı. Yani bürokratik aşamalar geçilecek. Acilen başlatılması gerekiyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bu konuda çok hassas. Son geldiğinde de bu noktaları sordu. Acilen çalışma yapan Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları bu notalarda çalışma yürütülürken trafiğin hangi akışta verileceğine kafa yoruyorlar. Umarız bu yaz başlar ve sonbaharda tamamlanır.

İşin trajikomik yanı ne biliyor musunuz? Koca Trabzon, büyük projeler düşünmesi gerekirken kavşakları tamamlama derdine düşmüş!.. E yıllardır yazıp duruyoruz sanki takan vardı!

Şimdi çilesini de vatandaş çekecek. Ama yapacak birşey yok. Sabredeceğiz. Bunu bize reva görenlere de..

Vatandaş ne yapsın.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler