Anahtar Deliği 05.01.2017

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz.

Anahtar Deliği 05.01.2017
KORAY AYDIN KİME SAHİP ÇIKALIM DEDİ

Eski Bayındırlık ve İskân Bakanı Koray Aydın Türkiye'de 15 yıldır mülteci olarak yaşayan Uygur Türklerinin kanaat önderlerinden Abdulkadir Yapçan’ın Çin’e iade edilmemesi gerektiğini söyledi. Yazılı açıklama yapan Eski Bakan Aydın Yapçan’ın Çin’de işkence gören soydaşlarımızdan biri olduğunu belirterek “Türkiye el birliği içinde 15 Temmuz felaketinin yaralarını sarmaya çalışırken AKP iktidarı Abdulkadir Yapçan ile uğraşmaya devam etmektedir. Bütün dünya Türklüğü Abdulkadir Yapçan için Türkiye’yi ayağa kaldırmaya çalışırken Çin taleplerinin takipçiliğini yapmak hangi aklın ürünüdür? Çin ve Rusya ile ‘Şanghay İşbirliği Örgütü’ kulisleri yapılırken Abdulkadir Yapçan’ın gözaltına alınması tesadüf müdür?” dedi.

Türkiye “Şanghay İşbirliği Örgütü” ile ilgili olumlu kanaatlerini açıkladığı bir süreçte Çin’in Yapçan hakkındaki “kırmızı bülten” talebini yenilediğini kaydeden Aydın “Hemen akabinde Sayın Cumhurbaşkanı’nın Çin ziyaretinden iki gün önce, 31 Ağustos’ta Abdulkadir Yapçan gözaltına alınmıştır. Gerekçe, Çin’in terörizm iftirasıdır. Türk’ün hakkını, hukukunu ve özgürlüğünü savunmak ne zamandan beri terörizm olarak kabul edilmektedir?” diye konuştu.

Yapçan’ın al bayrak altındaki gök bayrak sevdalısı bir kahraman olduğunu vurgulayan Aydın şöyle devam etti: “Bize göre Türk milleti, yalnızca Edirne ile Kars arasında yaşamaz! Nerede bir Türk varsa orası Ülkücü Hareket'in ilgi alanındadır! Bir Ülkücü nerede olursa olsun bir başka soydaşının başının ağrımasına bile razı olamaz! Hele Türk Dünyası’nın merkezi olan Türkiye’de, hiçbir güç böyle bir zulüm yapamaz, yapmamalıdır! Bu noktadan sonra Abdülkadir Yapçan’ın başına gelenlerden hepimiz mesulüz, bunu unutmamalıyız! Şahsen bu meselenin takipçisi bir Ülkücü olarak arkadaşlarıma bu ihtarı yapmayı tarihî bir vazife addediyorum. Sonuç olarak Albayrak altına sığınmış Gök bayrak sevdalısı soydaşımız Abdulkadir Yapçan, Çin’e iade edilmemelidir.”

BİRAZ ÖNCE MELEK YÜZLÜYDÜNÜZ!

İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu, bazen öyle doğal oluyor ki; aksine bir tepki olacağı düşünülürken anında sosyal medyada bile hit alacak kadar lehte, güzel yorumlarla övülüyor.

Yine bir HDP çıkışı konuşuluyor.

İçişleri Bakanı Soylu, görevden uzaklaştırılan ya da tutuklanan belediye başkanlarının terörle bağlantılarını fotoğraflarla anlatırken HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu'nun yüz ifadesini öyle analiz etti ki sonrasında yapıştırdı cevabı..

Dargeçit Belediyesine ait bir traktörde 7 roketatar, 5 kalaşnikof, 1 kanas ele geçirildiğini söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu'na dönerek, "Biraz önce melek yüzlüydünüz hanımefendi, niye nefret dolu bakışlarla bana bakıyorsunuz? Çok sayıda çocuk okula gitmek için otobüs beklerken kaçırılıp hayatları karartıldı" dedi.

Ardından Soylu, "18 yaş altı 310 erkek ve 31 kadını yani kızımızı dağa çıkardılar. İnsanlar terör örgütüne, PKK'ya, bizim milletimizi, etnik kimliğimizi istismar edenlere 'hayır' diyorlar. PKK örgütüymüş, TAK örgütüymüş, YPG'ymiş, 'Bu ülkeyi kan gölüne döndürüyorsunuz' diye bana vereceğiniz gensoruyu acaba Kandil'e hiç sormayı düşündünüz mü” diye konuştu.
 
DEVLETTEN KALANDAR FESTİVALİNE DESTEK VERDİ

“Her yıl Ocak ayının 13’üncü gecesini 14’üne bağlayan gece Trabzon yöresinde kutlanılan Kalandar Gecesi (Rumi Yılbaşı) bu yıl Maçka Kaymakamlığı ve Maçka Belediyemisi destekleriyle Yazlık (Livera) Mahallesinde düzenlenecek. 3. “Geleneksel Livera Kalandar Festivali” adı altında düzenlenecek olan festival Yazlık Köyü Muhtarlığı, Sümela Maçka Havacılık ve Doğa Aktiviteleri Derneği (SUMAHADA), Maçka Turizm İktisadi ve Sosyal Atılım Derneği (MATİKSAD) ile Köy gençlerinin organizasyonu ile Yazlık Mahallesi Okul Binası civarında icra edecek olup 19:00'da başlayacaktır.

Gecede: TİYATRO KALANDAR grubunun kurucularından ve yönetmenliğini yapan Fırat Esmer’in yönettiği oyun sahne alacak.

İletişim: Köy Muhtarımız Erol Sarıtaş : 05416935465 Belediye Encümenimiz Hakkı Günaydın: 05334177225 Matiksad Dernek Bşk. Necip Gazioğlu: 05354405353 Sumahada Dernek Bşk. Salih Kantarcı: 05322302599”

Program böyle açıklandı.

“Kalandar Yunan, Rum kültürü neden böyle bir organizasyon yapılacak” diyerek eleştirenler  bu işe fena atarlanacağa benziyor. Hem bir festival olacak hemde devlet desteğiyle.

SERDAR BALİ İÇERDEYKEN!

Trabzonspor’un unutulmaz oyuncusu Serdar Bali, Trabzonspor yıllarını nihayet kitaba not düşecek.

O yılların kaleme alınacağını Bali şöyle duyurdu; “1975/1980 arasında 19 yaşında girdiğim Trabzonspor da 4 şampiyonluk 5 cumhurbaşkanlığı ve Türkiye kupası kupalarını aldığım dönemde yaşadıklarımızı "İÇERDEYKEN" adını vermek istediğim kitapta yazıp, sizlere sunma çalışmasını bitirmek üzereyim… İlginiz benim moralim olacaktır.” Bu ifadeleri sosyal medyada paylaştığında hemen kendisini aradık. “Ne oldu kitap? Bitti mi?” diye sorduk. “Evet bitti” yanıtını verdi. Büyük ilgi olacak kitaba dediğimizde ise, “Sorma gerçekten insanlar kitabımı şimdiden konuşmaya başladılar. Hepsine ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum. Az kaldı şu anda tekrar gözden geçiriliyor. Bazı bölümlerini de daha doyurucu yapmak için besliyorum” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler