Anahtar Deliği - Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde bankamatik memuru var mı? - 04.10.2021

Murat Zorluoğlu Trabzon Büyükşehir Belediye başkanı olduğunda kadrolarda ciddi değişiklikler yaptı. Birçok daire amirini geri plana çekti. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu zamanında ön planda yer alan birçok isim ortalarda gözükmüyor.

Anahtar Deliği - Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde bankamatik memuru var mı? - 04.10.2021

Zorluoğlu Gümrükçüoğlu’nu eleştirdi: Yanlış yapıldı

Trabzon’da Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun belediye başkanlığı döneminde başlayan ve hemen her gün eleştirilen Beşirli’deki Gülcemal Projesi ile ilgili mevcut Büyükşehir belediye başkanı Murat Zorluoğlu dikkat çeken yorumlarda bulundu.

Haber61 TV’de katıldığı canlı yayında konuşan Zorluoğlu, proje ilgili samimi bir eleştiride bulundu.

Zorluoğlu kendi döneminde olsa böyle büyük bir deniz doldurma projesine girmeyeceğini söyledi. Ayrıca projenin ilk döneminde dere ağızlarının kapatılmasına açık açık “Eleştiriyorum yanlış yapıldı” dedi.

Zorluoğlu, yapılan yanlışı kabul etmesiyle son dönemlerde eşine az rastlanılan bir samimiyete imza attı.

Projeyi devraldıklarında çok eksiği olduğunu belirten Başkan “Özellikle yukarıdan gelen derelerin önünün setle kapatılarak büyük dayanılmaz bir koku oluştu. Eleştiriyorum, yanlış yapıldı. O şekilde derelerin önüne set koyulup bırakılmamalıydı. Sadece o derelerin denize menfezlerle ulaştırılması 20 Milyon TL’ye mal oldu. Şimdi o koku yok oldu.“ dedi.

“Ben bu kadar büyük bir Gülcemal projesi yapmazdım” diyen Zorluoğlu sözlerini şöyle sürdürdü; “Çok daha küçüğünü yapar, insanların ihtiyaçlarına yetecek kadar bir yer yapar şimdiye kadar da hayata geçirirdim. Ben en büyüğünü yapalım da 50 yıl sürdün mantığı ile yapmayı sevmem. Ben hayal satmam. Benim açıkladığım hiçbir projenin başlamama gibi bir şey olmadı. Hep başladığım ya da başlayacağım projeleri açıkladım. Ben olsam bu kadar büyük bir iş yapmazdım. Bu projenin denizle şehir arasına koca bir yol girdi. Çok dar bir sahil şeridi kaldı. Biraz dolgu yapılırdı ama bu kadar değil. Biz geldiğimizde doldurulmuştu şimdi şehrin menfaatine olacak şekilde kullanmamız lazım.”

***
Bu çayın lezzeti bir başka

Haber61 ekibi olarak Kayserispor deplasmanında yine Trabzonspor’un yanındaydık.

Bu kez karayolu ile deplasman yollarına düştük. İyi ki de düştük, bizler için de güzel anılar birikti, güzel insanlar tanımaya devam ettik.

Bunların biri de Gümüşhane’deydi.

Kayseri’ye Gümüşhane Sivas yolu üzerinden gittik. Dönüş yolunda ise çay içmek için bir yer ararken Gümüşhane’nin iki ilçesi Şiran ve Torul arasında durakladığımız bir yerde bizi Akçaabatlı bir hemşerimiz karşıladı.

Süleyman Ergül isimli hemşerimiz Kavurmacı 12 Kardeşler adında bir mekan işletiyor

Aynı zamanda hayvancılıkla da uğraşıyor.

Dedesinin bölgeden yer alması üzerine buraya yerleştiklerini anlatan Ergül muhteşem çayı ve samimi sohbeti ile gönlümüzü fethetti.

Ergül bütün yolu düşen bütün hemşerilerini bekliyor.

Anahtar Deliği 04.10.2021

***

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde bankamatik memuru var mı?

Murat Zorluoğlu Trabzon Büyükşehir Belediye başkanı olduğunda kadrolarda ciddi değişiklikler yaptı. Birçok daire amirini geri plana çekti. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu zamanında ön planda yer alan birçok isim ortalarda gözükmüyor. Bu isimler kadrolarından çıkartılmadılar ama aktif hizmette de gözükmüyorlar.

Bu isimler derede? Çalışmadan mı maaş alıyorlar? Sorularına Zorluoğlu cevap verdi.

Zorluğlu “Elbette ki daha önce genel sekreterlik yapmış arkadaşları görevden aldık. Daha önce idarecilik yaptığı bir yerde memur olarak çalışmanın zorluğu hepimizin malumu. Ben insanlardan maksimum faydalanmaya çalışıyorum. Başkan değiştiğinde birçok insanın görevi bitiyordu. Bizde arkadaşlardan yararlanmaya çalışıyoruz ama hepsini dört dörtlük çalıştırıyoruz desek doğru olmaz. Bankamatik memuru çalıştırmıyoruz. Gelmeyip maaş alan kimse yok. Asla müsaade etmeyiz. Özellikle söylediğim şeydir mesai konusunda bizim disiplinsizliğimiz olamaz." ifadelerini kullandı.

***

Büyükliman bölgesinde bir ilk yaşandı

Trabzon’un bastısında bulunan Çarşıbaşı, Vakfıkebir, Beşikdüzü, Şalpazarı ve Tonya’yı kapsayan Büyük Liman bölgesinde bir ilk yaşandı.

Çarşıbaşı ilçesinde 2017 yılında ilk kadın Kaymakam atanmıştı.

Şimdi de aynı ilçeye ilk kadın İlçe Jandarma Komutanı atandı.

Teğmen Gülsüm Bekiroğlu ilçenin ilk kadın jandarma komutanı olarak tarihe geçti.

Yeni rütbesiyle ilk görev yerini alan Teğmen Gülsüm Bekiroğlu’na Biz de Haber61 olarak başarılar diliyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler