Anahtar Deliği 04.10.2016

Anahtar Deliği 04.10.2016

Anahtar Deliği 04.10.2016
TRABZONSPOR YÖNETİMİ ŞANSLI MI?

Bir Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın çabasına bakıyoruz, bir de Trabzonspor’un haline..
İnanın her iki taraftan trajedi.. Onun bordo mavi sevgisini bilmeyen yoktur. Bunu da asla saklamaz. Akyazı’daki Trabzonspor Stadyum inşaatı dahil sponsorluk ve loca satışları da onun sayesinde hızlandı. Şekillendi, güçlendi! Trabzonspor’un saha sonuçlarında bu durumda olması belki de bu camiada en fazla onun canını yakıyordur. Kimse Berat Albayrak’ın Trabzonsporluluğunu sorgulamasın!  Pozitif ayrımcılığı sonuna kadar Trabzonspor’a kullanıyor. Diğer kulüpleri es geçmiyor ayırt etmiyor taraflı durmuyor ama Trabzonspor sevgisini de asla bastırmıyor. Pozitif ayrımcılık noktasında elinden geleni yaparken buna karşılık bulamaması çok acıdır. Böyle bir gücü neden Trabzonspor heba ediyor anlam da veremiyoruz. Geçmişe dönemlere bakıldığında Trabzonspor yönetimi çok şanslı. Bakan Berat Albayrak’ın yanında İçişleri Bakanı Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu da Berat Albayrak’tan farksız. E bu durumda başarı neden gelmiyor? Neden böyle oluyor? Bir yerde eksiklik var öyle değil mi?

ERSUN YANAL TRİBÜNDE NELER KONUŞTU NELER

Karabük maçı inanılmaz hatalarla doldu.
Taktik ataları, sahada ki oyuncuların uyum sorunu..
Binlerce soralarız.
Lakin Trabzonspor arması adına bir facia da tribündeydi..
Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta cezalı olan Ersun Yanal’ı yanına alarak maçı tribünde izledi.
Lakin orada Ersun Hoca’nın kendi kendine söylenmeleri, kulübeye taktik verirken tavırları, agresifliklerine herkes şahit oldu. Bir okurumuz aradı. “Yahu Ersun hoca öyle oyunculara sözler söylüyorduki biz utandık! dedi. Keşke başkan onu yanına almasaydı. Ya da başka yerde otursaydı.”
Bu arada Trabzonspor yöneticilerinden Akyazı sorumlusu Gökhan Saral’ın gazetesi İlkhaber’de dün spor manşetinde enteresan bir yorum haber yayınlandı. 
Yorum haberde dikkat çeken kısımlar ise şöyle; “Yanal Başkan Usta’ya sahadaki tecrübeli oyuncu sayısının az olduğunu söyledi. Yanal’ın kötü gidişi oyuncuların psikolojisine bağladı. Yanal’ın kötü gidişi en çok da futbolcuların psikolojik durumuna bağladığı öğrenilirken takım bir gol yiyince oyuncuların ‘yine yenildik’ sendromu yaşandığı söylediği bilgisine ulaşıldı. Futbolculara psikolojik destek verilmesi gerektiğini Başkan Usta’ya aktaran Yanal’ın oyuncuların üzerindeki baskıyı azaltmaları gerektiği söylediği kaydedildi”
Evet aynen bizde okuyunca sizin kadar şaşırdık!

HESAP ORTADA!

Trabzonspor Yönetimi’nin oluşturduğu scout ekibinin iyi inceleyelim. Amacımız yerden yere vurmak değil. Ama bir inceleyelim. Giden oyuncular kaça gitti? Gelen oyuncular kaça geldi? Bu sorulara yanıt vererek gidelim. Trabzonspor Kulübü eski Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu döneminden Cardozo, Marin, Ambia, Yatabare, Cavanda gibi oyuncular gönderildi. Bunları yazıyoruz fazla kafa karıştırmamak için. 
Mesela Trabzonspor’un kasasına;
Cardozo’dan 1,2 Milyon TL
Cavanda’dan 1 milyon 800 bin Euro
Yatabare’nin kiralanmasından 400 bin euro  girdi.
Böyle bir çok oyuncudan gelir elde edildi. Ayrıca bazı oyuncuların elde çıkarılması da kulübün ağır yükten kurtulmasını sağladı.  Belkide yönetimin en iyi becerdiği nokta burası.. 
Peki Trabzonspor yönetimi her defasında kulübün mali tablosunun zor durumda olduğunu belirtmesine rağmen yaptığı transferlere bakılınca  söylemlerle eylemlerin uyuşmadığı görülüyor.
Mesela bir iki oyuncu örneği verelim.
Onazi 3 milyon 500 bin euro, Castillo 2 milyon 690 bin euro, Bero 2 milyon 500 bin euro gibi..
Fazla konuyu dağıtmamak için farklı oyunculara girmiyoruz.
Görülüyorki Scout ekibi hem mali anlamda hemde 6 haftadır alınan kötü sonuçlara bakıldığında sahada da başarısız olmuş iflas etmiştir! 
Şimdi birileri kalkıp, “Vay efendim Scout ekibi Nisan ayında kuruldu geç kalında falan filan” demesin.
O işi geçin!
Siz amatör ligde oynamıyor sunuz? Koca Trabzonspor’u yönetiyorsunuz! 1 dakikası neyse 10 saati 1 ayı, 10 ayı da o kadar değerlidir!
Bir de Ersun Yanal’a iki çift laf edelim.
Şimdi kalkıp da Zeki Yavru ve Mustafa Yumlu’ya fatura çıkarıp günah keçisi kimse ilan etmesin!
Birincisi Ersun Yanal bu çocukları silah zoruyla oynatmıyor!
İkincisi bu çocuklar sahanın en iyilerindendi.
Canla başla mücadele ettiler.
Her nerde görev verilirse oynamam demediler gidip oynadılar.
Yönetim ve Ersun Yanal artık ne yaptıklarının farkına varsınlar ve sağda solda bu başarısızlığın nedeninini aramayıp bir çare bulsunlar. 

NEDEN TWEET ATMIYORSUNUZ?

Transfer haftalarında hatırlayanlar bilir Trabzonspor’un transferlerden sorumlu yöneticisi Nevzat Aydın, az bir eleştiri de, “Saçmalık, blok, olmadı, yalan, yanlış” gibi ifadelerle neredeyse herkese cevap verip az eleştiri yapanı engelliyordu. Şimdi ne kendisi ne de Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta’dan böyle birşey görmüyoruz. Karabük maçından sonra doğru düzgün tweet mesajlarını da göremedik. Eğer atıyorsan devam edeceksin. Takım yendiğinde de kimseyi İrlandalı ilan etmeyeceksin! Transfer haftasında konuşmak mesaj atmak kolay asıl şimdi kamuoyunun aydınlatılmaya ihtiyacı var.

ALİ SAĞIR’IN YANINDAN HİÇ AYRILMIYORLAR

MHP’de kongre çağrı heyetinde olan Ali Sağır ihraç edildi. MHP’nin kurucularından olan, yıllarca MHP’ye hizmet eden Sağır bir anda saf dışı bırakıldı. Ötekileştirildi. MHP’de böyle bir sürece girilmesi Trabzon’da ciddi sıkıntılar yaşatacağı ap açık ortada… Zaten Trabzon’da çok hırpalandı. 
MHP Disiplin Kurulu, aralarında partinin kurucu 14 isminden biri olan ve ve Trabzon Büyükşehir ve Ortahisar Belediye Meclis Üyesi olarak görev yapan Ali Sağır’ın ihracı sonrası dikkatimizi çeken yanından iki ismin hiç ayrılmaması. Sağır’ın yanından MHP Trabzon Milletvekili adayı Hüseyin Örs ve Meclis Üyesi Derviş Köz destek verip hiç ayrılmıyorlar. 
Dün yapılan Trabzon Ortahisar Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısının 1.gününde MHP'li Ali Sağır çok zor konuşabildi. Kelimeler boğazında düğümlendi. Bağımsız olarak mücadelesini sürdüreceğini ama MHP’nin asla karşısında olmayacağını tekrar vurguladı.

HABER61 TV’NİN CANLI YAYIN REKORU

Haber61 TV günden günde genişleyen kadrosuyla yoluna devam ediyor. Her gün neredeyse bir canlı yayın röportaj ve programı izleyicisiyle buluşturan Haber61 TV bu hafta da dolu dolu.. Hafta sonu Baro seçimleri canlı yayınlandı. Özel röportajlar flaş haber olarak yayına girdi. Adaylar ve adaylıktan çekilenlerin açıklamaları anında izleyiciyle buluşurken Haber61 editörleri de konuşulanları tek tek çözerek manşete taşıdı. Gündem tutmak haberciliğin en baş görevidir. Haber61 TV Trabzon gündemini tutarken spor, kültür ve ülke gündemiyle alakalı da önemli manşetleri sütunlarına taşıdı. Bu haftada yine kendi canlı yayın rekorunu kıracak. Geleceğin Gücü Girişimciler G3 forumu Ramada’da yapılacak. Ünlü konuklar iş dünyasından önemli isimlerin katılacağı ve tüm Türkiye’nin gözlerinin bu programda olacağı bu önemli toplantıyı Haber61 TV canlı yayınlayacak.
Takipte kalın, gündemden kopmayınız efendim..

BARO SEÇİMLERİ VE ALİ SÜRMEN

Trabzon Barosu seçimleri yapıldı. Trabzonspor Divan Başkanı eski baro başkanı avukat Ali Sürmen’in sözleri çok tartışıldı. Enteresan sözler söyledi. Seçimlere karışmadığını, ortada davrandığını belirtti. Hatırlarsanız Sürmen adaylıktan çekildiğini bir iki gün önceden duyurdu. Neyse biz orda değiliz. Hani şu herkese şirin gözükmeye çalıştığı ortada davrandığı sözlerine takıldık! Aldığımız bir duyuma göre Ali Sürmen bir avukatı arıyor. Avukat diyorki “Ben Nusret beye oyumu vereceğim.” Ali Sürmen şaşırıyor ve diyorki; “Sibel hanımı kırma. Listesine gir” Buna karşı gelen avukata Sürmen,” Sibel ablanla benimi ezeceksin” diyor. Yani bu kadar bu işe müdahil olup liste yapmaya kadar vardıysa neden bunu saklama ihtiyacı duyuyor bunu da şaşkınlıkla karşıladık.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler