Anahtar Deliği 03.08.2018

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz.

Anahtar Deliği 03.08.2018

ORASI İÇİN HIZLICA HAREKET EDİN!

Akçaabat’ta saklı bir cennet var. Bu saklı cennetin adı Balıklı Göl. Akçaabat Düzköy Yolu’ndan girildikten sonra Hıdırnebi Yaylakent yolundan çıkılıyor. Tam Hıdırnedi’ye çıkmadan, 6-7 km aşağıdaki sapaktan soldan içeri giriyorsunuz ardından sizi yol Karadağ kesime yoluna atıyor. Devamında Acısu tabelası görüyorsunuz. O sapaktan içeri girmeyip dün devam ettiğinde sizi Balıklı Göl’e getiriyor. Özellikle Arap turistlerin her gün uğradığı bir nokta. Bir set üzerinde oluşan göl etrafında bitki örtüsüyle muhteşem bir kart postalı andırıyor. Bir işletmesi var. Dinlenme tesisi. Lakin etrafında öyle hızlıca evler yapılmaya başlandı ki korkuyoruz. Burası da betona dönüşecek güzelliği yok olacak! Burayı Turizm İl Müdürü Ali Ayvazoğlu sahip çıkmalı. Buraya gitmeli, gerekli tedbirlerin alınması için ilgili kurumlar uyarılmalıdır. Hızlıca hareket edilmelidir. 

KİM KİME OMUZ ATTI?

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı öncesi Anıtkabir'e giden üyelerden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak izleyenlerde 'kasti olduğu' izlenimi bırakan bir omuz omuza çarpışma yaşadı.  Aralarının bozuk olduğuna dair iddialar daha önce pek çok kez kamuoyuna yansıyan Trabzonlu ikilinin çarpışması sonrası Süleyman Soylu, Albayrak'ın ardından bakarak güldü. Albayrak ise gergin bir ifadeyle yoluna devam etti. Albayrak'ın bu esnada ne söylediği anlaşılamadı. Geriye kim kime önce omuz attı tartışması başladı.
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, şimdi bu olaya ne der? 
Aldığımız duyuma göre Soylu ve Albayrak gece uyumadılar. Başkan Erdoğan’ın yanındaydılar.

BENİ ISLAH ETMEYİN KENDİNİZİ EDİN

KTÜ Deniz Bilimleri Fakültesi’nden Coşkun Erüz, sosyal medyayı iyi kullanan öğretim görevlilerinden.
Şu sıralar sel uyarısı yapıyor.
Bu defa çarpıcı bir dil kullandı.
İşte yazdıkları;
“Karadeniz dereleri BENİ ISLAH ETMEYİN, artık KENDİNİZİ ISLAH EDİP işgal ettiğiniz doğal yatağımı ( devletin tasarrufu altında olması gereken, kıyı kenar çizgisine kadar olan tabi yatak) bana geri verin diyor. Yatağımı işgal edip, beni beton kanallarla, yapılarla boğarak yarattığınız taşkın ve tahribata takdiri ilahi, doğal afet demeyin diyor...her yağış sonrası aynı sonuç...İnşallah son olur demek, olacağı belli olan olayı görmezden gelmek, bilimi, iklim değişimini anlamamak, milletin malını canını önemsemeyip, devletin-milletin parasını heba etmektir...Maalesef ama .aşırı yağışlar olacak, bölgede ve ülkede bu yıl ve gelecek yıllarda daha fazla şiddet ve sayıda aşırı yağış olacak......Dereleri ıslah etmeyiniz artık, zaman derenin doğal yatağından el çekme zamanı..... Yaradanın verdiği aklı , oku emrini yanlış kullanıp, hatalı uygulamalar yapıp, Allah korusun demenin bir anlamı yok ........ Ne mutlu anlayabilene..
UYARI: Bu dönemde dere yatağı çevresinde yaşayan, heyelan riski olan alanlarda yaşayanlar dikkatli olmalı. İlgililerce özellikle yayla ve köy alanlarındaki dere kenarlarını kontrol edip kamp, konaklama vb faaliyetlere izin verilmemeli. Ani yağış, taşkın ve can kaybı riski yüksek olabilir.”

KİMİN ADAYI ÖNE GEÇTİ?

Yerel seçim ateşi yanmaya başladı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, aday olacak mı? sorusu öne çıkıyor. Bu sorunun cevabı belli. İstiyor. Aday olacak. Çevresine de, “Bitirilmesi gereken projeler var” diyor. Bunu AK Parti Genel Merkezi’ne ve Külliyeye mesaj olarak iletilmesini sağlıyor. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç da aday. Ortahisar’a değil ama Büyükşehir’e… Yakında kıyamet kopacak onun öncesinde sessizlik hakim. 
Anketlerde Gümrükçüoğlu’nun işi zor. Ama Ankara çevresinde kolay. Ciddi şekilde lobi desteği son 2-3 aydır üzerinde toplanmış durumda. Son bürokrat atamalarına da bakılırsa Gümrükçüoğlu’na yakın simalara. Ona referans olacak kişiler. Haliyle de onlarda göreve gelirken o da referans olmuştur. Asıl merak ettiğimiz kişilerin değil sivil toplum örgütlerinin adayları… Suskunlar ama boş durmuyorlar. MÜSİAD Trabzon Şubesi’nin adayı kim mesela… Ciddi çalışma içindeler. En son toplantıda da bu konu konuşuldu, bir isim üzerinde duruyorlar demek zor. Birkaç isim var. Trabzon’da Kent Konseyi Başkanları ne yapacaklar? Onlarında bir kaç adayı var. Trabzon Ticaret Sanayi Odası’nın da adayı var. Netleşmese de var. Trabzon’un yerel dinamikleri bu seçimde etkili olup siyasetin önlerine koyduğu değil de toplumun öne çıkardığı, sevdiği, başarılı bulduğu ismi aday göstertebilecek mi?
İşte burası önemli… 

AHMET AĞAOĞLU’NUN KEYFİ YERİNDE

Muhteşem bir açılış.
Güzel bütünleşme.
Ahmet Ağaoğlu mutlu.
Sevdi bu görüntüyü.
Harika buldu.
Kendisine gelen ilgiden de çok memnun.
Bordo mavililerle kucaklaşmaktan onlarla gülmekten çok mesut.
Ahmet Ağaoğlu, “Trabzonspor taraftarlarıyla yeniden doğdum sanki” diyor
Trabzonspor Başkanı’nın canını sıkan önümüzdeki günlerdeki 30-40 milyon civarı bir ödeme.
Bunu çözerse 3-4 ay rahat. Lige de rahat başlar. Futbolculara ödeme noktasında bir sorun yok.
Yönetimiyle üstesinden gelecek gibi duruyor. 

MAZHAR YILDIRIMHAN ADAY MI?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısıydı. Şu anda görev bekliyor. 
Favori Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adaylarından biri Mazhar Yıldırımhan.
Ankara görevi byunca Trabzonla ilgilenmesi onun büyükşehir adayı olmak istediğini gösteriyor. Mazhar Yıldırımhan’ın geçmişteki aday olup kaybetmesi onun dezavantajı gibi dursa da o dönemin şartları düşünüldüğünde bu tersine dönebilir. Başkan Recep Tayyip Erdoğan onu işaret edebilir. Dostlukları çok eskiye dayanıyor. Ankara’da görev yaparken Trabzon bağını daha da güçlendiren Yıldırımhan, bazı görüşmeler de yaptı. Şu anda kentte ona destek olma sözü veren kesim var. Bu kesim hareket halinde sessizce Yıldırımhan için çalışıyorlar. 
Ankara’dan aldığımız duyuma göre şu anda yeni görev verileceği söyleniyor. Yani müsteşarlık gibi.. Bir kesime göre bu görev verilmezse daha aday da olamaz. Bir kesime göre verilecek! Bakalım ne olacak. AK Parti kulisler Mazhar Yıldırımhan’ı Trabzon’da gözlemliyor, adım adım takip ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler