Anahtar Deliği 03.07.2017

Anahtar Deliği 03.07.2017

Anahtar Deliği 03.07.2017
VE BUGÜN 3 TEMMUZ

Türk futbolunda şikecilerin ifşa edildiği gün. Temiz Futbol gönüllülerinin kazandığı gün.

TFF Başkanı Aziz Yıldırım, Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ ve Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın Türk futboluna ne kadar zarar verdiklerini, pisliğin içinde oturduklarının görüldüğü gün.Trabzonspor’un ve diğer Anadolu takımlarının ve bu takımlara destek veren bütün futbol gönüllülerinin heyecanının emeğinin çalındığı gün!

Etrafınızda bu günün kumpas olduğunu söyleyenlere şunu deyin; Aziz Yıldırım, ‘Şike yaptıysam Fenerbahçe içni yaptım’ ve ‘Ahmet Hakan’ın ‘tapelerde sözler sizin mi?’ Sorusuna ‘evet’ diye cevap vermesini’ hatırlatın.

Spor hukukunda şikenin oluşması değil şike şüphesi bile şikenin ispatıdır. Şike yapılmış demektir. Bunu kavrayamayanlar kumpas mumpas kavramları üzerinden kafanızı karıştırabilirler lakin biz gelenecek nesillere Temiz Futbol gönüllülerine gerçekleri haykıracağız.

Bu arada Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta ciddi şekilde kulüp resmi yayın organından dahi 3 Temmuz’u ve Trabzonspor’un kupasını hatırlatan paylaşımlarda bulundu. 

Bunlar güzel de Trabzonspor Başkanı bugün çıkıp şunu demeli, “TFF Başkanı Demirören ve KBB Göksel Gümüşdağ şu anda Türk futbolunu soktukları bataklık pisliğinin üzerinde oturmaktadırlar. Onlar Türk futbolundan gitmedikçe bu bataklık kurutulmaz” diyerek tarihi bir adım atmalıdır. Daha önce bunu eski başkanlardan İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, ama Külliye baskısı, siyasi baskı ve diğer baskılara boyun eğdi gidip ‘şikecilere kol kanat verdin defol git’ dediği Demirören’e destek verdi.

Böyle olmasın tabiki!

TRABZON’DA FİLM FESTİVALİNİN TANITIMI YAPILACAK

İş adamı ve Ak Partili Hasan Akyasan, İstanbul Trabzon Federasyonu Başkanı Dursun Çağlayan’a destek verilmesi gerektiğini vurguladı.

Trabzon’un büyük bir kültür sanat şölenine hazırlandığı şu günlerde Başkan Çağlayan’ın Trabzon’da yapmak istediği Film Festivali’nin bir fırsat olduğunu ifade ederek, “Trabzon’unumuz dünya markası olsun diyorsak bunun için böyle etkinliklerle doldurmalıyız. Bu nedenle böyle organizasyon yapanlara destek vermemiz gerekiyor” şeklinde uyardı.

Şu anda gördüğümüz kadarıyla Hasan beyin istediği bir destek görülmüyor. Tanıtım anlamında da büyük eksiklikler var. Giderilecektir diye umuyoruz. Yakın film festivalinin tanıtımı yapılacak. İstanbul’da tanıtımın yapılcağı ifade edilirken ünlü yönetmen ve oyuncularında bu tanıtım da yer alacağı beliriliyor.

SERA GÖLÜ UZUNGÖL GİBİ OLMAYA RAMAK KALDI

Trabzon Kent Konseyi Başkanı Mustafa Yaylalı’dan Sera Gölü tepkisi;

Trabzon Akçaabat Sera Gölü Tabiat Parkı.

Mühendislik, tüm sonuçları ile projenin analizlerini yapabilmeyi gerektirir. Maharet gölü korumaktadır. Havuz inşa etmek maharet istemez. Kaş yaparken göz çıkarmak misâli, yol yaparken gölü havuza çevirmek akla ve iz'âna sığmaz. Daha önceki hataları tekrarlamamak adına tüm ilgililerin gereğini yaparak tabiat parkındaki bu projeyi yeniden ele almaları geleceğimiz açısından önemlidir.

Mustafa Yaylalı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'yi etiketleyerek attığı bir tweette ise "Sayın Bakanım, Burası Trabzon Sera Gölü Tabiat Parkı. Gölü havuza çevirecek bu yol projesine izin vermek akıl işi midir?" ifadelerine yer verdi.

Anahtar Deliği 03.07.2017

PROF.DR.AŞKIN ASAN VEDA ETTİ       
                
Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyet Üyeliğine atanan Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aşkın Asan görevi Rektör Vekili Prof. Dr. Ersan Bocutoğlu’na devrederek Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız ve ekininin dün Akşam onuruna verdiği yemek te duygusal anlar yaşandı.

BAKAN AYDIN

Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Koray Aydın, “Beşirli kavşağından Havalimanı kavşağına dev viyadük ve 6100 dönüm bu şehre alan kazandırdık. Peyzajını ağaçlandırmasını dahi biz yaptık. Bu iktidara yolu trafiğe açmak kaldı. Ancak biz hiç böbürlenmedik. Hatta reklam yapmadık. Yalnız bu millete hizmet ettik” diyor.

KALDIRIM ELAZIĞ’DA BAŞLADI
                             
Hemşehrimiz Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım göreve başladı. Yurdun çeşitli illerinde kaymakamlık görevlerinin ardından DOKA Genel Sekreterliği sonrasında İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı’na ve Elazığ Valiliği’ne atanan Kaldırım’a başarılar diliyoruz.

SÖNÜK BAYRAM!
                
1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Trabzon’da sönük kutlandı. Trabzon Valisi Yücel Yavuz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. O. Fevzi Gümrükçüoğlu’nun hafta sonu il dışında bulunduğu ve yerlerine bakan vekillerin AK Parti İl Başkanı Haydar Revi’nin vefat eden yakının cenazesine katılınca törende konuşma yapacak yetkili bulamayan, Liman Başkanı Hakan Seymen tek başına çok uzun bir konuşma yaparak katılımcıların Bayramını kutladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler