Anahtar Deliği 03.03.2021

Anahtar Deliği'nden bakmaya devam ediyoruz.

Anahtar Deliği 03.03.2021

Babacan’ın Trabzon programı belli oldu

DEVA Partisi Trabzon’da teşkilatlanmasını kurarken çalışmalar da hız kesmeden devam ediyor.

Partide gelecek günlerde ilk kongrelerin heyecanı da yaşanacak.

Bu noktada Genel Başkan Ali Babacan da Trabzon’a gelerek kongrelere katılacak ayrıca il başkanlığı binasının açılışını yapacak. Babacan hem basınla hem de partililerle bir araya gelecek.

17 Mart’ta Trabzon’a gelecek olan Babacan, 18 Mart’ta partisinin Ortahisar kongresine, 19 Mart’ta da Akçaabat kongresine katılacak.

Genç o göndermelere daha dayanamadı: Trabzonspor kırmızı çizgimdir!

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç sık sık Trabzonspor ile ilgili yaptığı çıkışlarla, haksızlıklara karşı verdiği tepkilerle gündeme gelir.

Genç’in bu çıkışlarının ardından, bir çok kişinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve AK Parti tarafından hoş karşılanmayacağını söyleyerek “Başkan seni görevden almasınlar” tarzında göndermeler yaptığına şahit olduk.

Başkan Genç son yaptığı “Şikeci Fenerbahçe hakemleriyle gelince yapacak bir şey yok. İki penaltımız VAR ama VAR yok. Fenerasyonun başkanı adaletten nasip almamış şikeci Nihat Özdemir; Türk futbolunun başından defolun gidin artık. Herşeye rağmen en büyük Trabzonspor” paylaşımıyla da dikkat çekmişti.

Bu paylaşıma yine bir takipçisi “Başkanım sen ne yapıyorsun alırlar seni görevinden dikkatli ol” yanıtını verince Genç bu kez sessiz kalmadı.

Başkan Genç net ifadelerle “Benim 1. Görevim bir Trabzon evladı olarak kulübümün haklarını savunmaktır. Diğer görevler çok sonra gelir. Trabzonspor kırmızı çizgimdir ve benim için siyasetin çok önünde ve üstündedir” dedi.

Bu sözler birçok kişi tarafından beğeni yağmuruna tutuldu.

Bu sözlere biz de tam not verdik.

Hangi görüşte hangi partide olursa olsun doğruyu söyleyebilenlere hasret olduğumu bu günlerde Genç iyi bir örnek oldu…

Trabzon’daki uygulamalar tutmadı

Türkiye’de normalleşme adımları atılmaya başlanırken Trabzon ise bu adımları uzaktan izlemeye mahkum oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı yeni vaka haritasına göre Trabzon kendi rekorunu kırdı.

İlk hafta 1. Sıradayken bile yüz binde 228,02 olan vaka sayısı 3. Hafta sonunda 239,52’ye yükseldi. Böylelikle bu haftayı da 4. Sıraya yerleştik.

Bu şok edici tablonun gerçek nedeni ne, anlamak çok güç…

Ancak bu tablo parça parça alınan kararların herhangi bir işe yaramadığının göstergesi de değil mi?

Daha farklı uygulamalara gidilmesi artık kaçınılmaz…

Vatandaşların da hala dikkat etmemesi kurallara uymaması anlaşılır gibi değil.

Daha ne olması gerekir?

Bu gidişle normalleşmeye çok çok uzağız…

AK Parti’de bir başarı da Ortahisar’dan

AK Parti Trabzon teşkilatları kadın kolları bu aralar başarılarıyla gündemde. Meryem Sürmen başkanlığındaki AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları şubat ayının 1.si olduğu haberinin ardından Ortahisar Kadın kolları da Türkiye 4. sü oldu.

Haberi duyuran Selahaddin Çebi şu mesajı paylaştı “Şubat ayı teşkilat performans sıralamasında Türkiye genelinde 922 ilçe arasında 4. Trabzon sıralamasında 1. olan İlçe Kadın Kolları Başkanımız Sn. Nahide Cihan hanımı yönetim kurulu üyelerimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum.”

Çebi ayrıca başarılarından dolayı Cihan'a bir de belge takdim etti. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'in de katıldığı tebrik töreninde Nadide Cihan'a çiçek de takdim edildi.

Balta'dan Avni Alp için mesaj

Vakfıkebir İlçesinin eğitim çınarlardan Avni Alp Hoca (83) hayatını kaybetti.

Ömrünü insan yetiştirmeye atayan, çeşitli okullarda öğretmenlik ve müdürlük görevlerinde bulunan Avni Alp Hoca ilçede çok seviliyor ve saygı görüyordu. Birkaç gün önce yakalandığı Covid-19 hastalığı nedeniyle tedavi göremeye başlayan Avni Hoca kaldırıldığı yoğun bakım ünitesinde hayatını kaybetti.

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Avni Alp için Trabzon Milletvekili Muhammet Balta da mesaj yayınladı.

Balta mesajında “Vakfikebir Lisesi Eski Müdürlerinden, Em.Ögretmen Hacı Avni ALP'i son yolculuğuna uğurladık. Değerli hocamıza Allah'tan rahmet, ailesine ve eğitim camiasına sabırlar dilerim.” İfadelerini kullandı.

Trabzon’da kazıda bulunan tarihi keşif alanı ne olacak?

Trabzon’da otopark için yapılan kazıda önemli bir keşfe imza atılarak kentte yapılan ilk sur duvara ve o dönemin ticaret yapılan alanına ulaşılmıştı.

Türkiye’nin önemli uzmanlarından Prof. Dr.Mehmet Yavuz’un danışmanlığında başlayan kazıda personel ve ekipman desteğini Trabzon Büyükşehir Belediyesi karşılasa da tek yetkili kurum Müze Müdürlüğü…

İlçe Müdürlüğü’nün talebi olması halinde hem Büyükşehir hem de ilçe belediyeleri destek konusunda hazır…

Ayrıca bölgeye bürokrasinin de yakın ilgisi bulunuyor.

Son olarak pazartesi günü de kazı alanına Milletvekili Bahar Ayvazoğlu ile AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi ziyarette bulunarak hem inceleme yaptı hem de çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bilimsel metodlarla yapılacak çalışma sonunda hazırlanacak olan müze raporu Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile Trabzon Kültür Varlıklarını Koruma Bölge kuruluna sunulacak ve oradan çıkacak nihai karar sonucunda bölgenin akıbeti belli olacak… 

Bu tarz tarihi miraslarımıza iktidar, muhalefet, bilim insanları, yerel yöneticiler, siyasiler, STK’lar hep beraber sahip çıkmalıyız, bizler de olarak konuyu yakinen takip ediyoruz.

Anahtar Deliği 03.03.2021

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler