Anahtar Deliği - 02.11.2015

SALİH CORA BAŞARDI 2011 genel seçimi ile 7 Haziran 2015 genel seçiminde AK Parti’nin Trabzon milletvekili listesinde 6. sırada yer bulan Salih Cora, 1 Kasım seçiminde 5. sıraya terfi ettirildi. Çokları Cora’nın seçilmesine mucize olarak bakarken, AK Parti

Anahtar Deliği - 02.11.2015

SALİH CORA BAŞARDI

2011 genel seçimi ile 7 Haziran 2015 genel seçiminde AK Parti’nin Trabzon milletvekili listesinde 6. sırada yer bulan Salih Cora, 1 Kasım seçiminde 5. sıraya terfi ettirildi.

Çokları Cora’nın seçilmesine mucize olarak bakarken, AK Parti kurmayları bu sefer Trabzon’da rekor kıracağız, Salih Cora’yı da meclise taşıyacağız diye söz birliği ettiler.

Yılların siyasetçisi MHP’li Koray Aydın’ın sandıkta kalacağını kimse düşünmüyordu ama partisinde bir erimenin yaşandığı da gerçekti.

Salih Cora AK Parti’nin Trabzon’da rekor oya ulaşmasıyla üçüncüde tutmuş oldu.

KORAY AYDIN SANDIKTA KALDI!

KORAY AYDIN SANDIKTA KALDI!

 7 Haziran genel seçiminde Trabzon’da AK Parti’nin ardından ikinci olan MHP, aradan geçen zaman içinde büyük ölçüde oy kaybına uğradı, milletvekili çıkaramadı. Koray Aydın sandıkta kaldı.

Türkiye genelinde 80 milletvekilinin yarısını 1 Kasım seçiminde kaybeden MHP’de sandıkta kalan deneyimli milletvekilleri arasında Koray Aydın’ın bulunması nasıl izah edilecek?

Başarısızlığın sahibi Devlet Bahçeli mi yoksa Koray Aydın’ın kendisi mi?

MHP’nin Türkiye genelinde olduğu gibi Trabzon’da da oy kaybettiğini seçim öncesi biz de bu sütunlarda dile getirmiştik.

Ancak MHP, 7 Haziran seçiminde yaptığı seçim çalışmasını 1 Kasım seçimi öncesinde yapamadığı, yapmadığı gibi 7 Haziran sonrası Devlet Bahçeli’nin anlaşılmaz ve uzlaşmasız tutumu da kendi partisine büyük darbe vurdu.

Ne olursa olsun, Koray Aydın’ın sandıkta kalması tamamen kendisiyle ilgili bir gelişmedir, sorumluluğu kendisine aittir.

GÜMÜŞHANE MODAYA UYDU

GÜMÜŞHANE MODAYA UYDU

AK Parti seçimlere girmeye başladıktan sonra bu parti ile Gümüşhane’de adeta tek başına mücadele eden Mustafa Canlı, önce belediye başkanı sonra da milletvekili olarak başa baş mücadele verdi.

Ta ki dün yapılan 1 Kasım seçimine kadar.

Mustafa Canlı MHP’li idi ve o da MHP’nin hezimet modasına uğrayarak milletvekili seçilemedi.

AK Parti Gümüşhane’de ilk kez MHP engelini aşarak iki milletvekilini de almayı başardı.

Koray Aydın nasıl ki Trabzon’da yeteri kadar halka inip çalışmadıysa, işi büyük televizyon programlarına çıkıp nutuk atarak getirmeye çalıştıysa, Mustafa Canlı’da CNN televizyonunun konuğu olmaktan, bu kanalda sürekli nutuk atmaktan geri durup seçim bölgesi Gümüşhane’de gerekli çalışmayı yapamadı, yapmadı ve kaybetti.

CHP DURUMU MUHAFAZA ETTİ

CHP DURUMU MUHAFAZA ETTİ

CHP Trabzon’dan milletvekili Haluk Pekşen’i yeniden meclise taşıdı.

Milletvekili listesinde değişiklik yaparak 1 Kasım seçimine iddialı giren CHP, Akçaabat kökenli Ali Türen Öztürk’ün yerine ikinci sıraya eski il başkanı Yavuz Karan’ı getirmişti bu değişiklik parti oylarına hiçbir olumlu katkı yapmadı.

7 Haziran genel seçiminde CHP Trabzon’da ne kadar oy aldıysa 1 Kasım seçiminde bu oylarını korumasını bildi.

BALKON KONUŞMASI!

BALKON KONUŞMASI!

AK Parti’nin tek başına iktidarı kazanmasında Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun payı büyük.

Seçimin ardından sıcağı sıcağına geleneksel hale getirilen balkon konuşmasında nasıl mesaj verecek, muhalefet partilerine ne tür çağrıda bulunacak diye sağduyu sahibi kesimde merak vardı.

Önce Konya’da halkın huzuruna çıkan Davutoğlu, burada kısa bir teşekkür konuşması yaptı.

Balkon konuşmasına sıra geldiğinde ise mesajı sırf AK Parti’ye oy veren kesime değil, 78 milyon Türk halkına olurken, muhalefet partilerine çağrı yapıp, zeytin dalı uzatmayı ihmal etmedi.

Birlikte yeni anayasa yapma ve terörü bitirme çağrısında bulunması taktir gördü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler