Anahtar Deliği 02.06.2017

Anahtar Deliği 02.06.2017

Anahtar Deliği 02.06.2017
MOBİAD’IN İFTARI VE KULAĞIMIZA TAKILANLAR

Trabzon’un en güçlü sivil toplum örgütlerinden biridir Mobilyacı İşadamları Derneği (MOBİAD). Şu sıralar da adından sıkça söz ettiriyor. 

Dün Akçaabat Kültür Park’ta iftar programı düzenleyen MOBİAD Trabzon Şubesi Başkanı Alper Bektaş ve yönetimi, neredeyse Trabzon’u oraya topladı. Her kesimden öne çıkan ve sıkça kendinden söz ettiren, gündemi meşgul eden bütün isimler oradaydı. Hani o kalabalığı gören, o isimleri gören Trabzon’da dengeler değişti de roller de mi değişti diye bilir..

Bu arada gelenlerden bir kaç tane de isim verelim.

Trabzon Baro Başkanı Sibel Suiçmez oradaydı. Eşi KTÜ’den Halit Suiçmez’in yanında oturuyordu. 

Karşısında TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu vardı.

Yanında Ak Parti Trabzon İl Başkan Yardımcılarından Uğur Aydın,  Trabzon Kent Konseyi Başkanı Mustafa Yaylalı, diğer masada Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılarından Mustafa Akkaya, Mimarlar Odası Trabzon Şubesi eski Başkanı Sayim Adanur, Ak Parti yöneticilerinden Arzu Yalçınalp, başka bir masada Celil Hekimoğlu ve grubu, iş adamlarının sevilen isimler de var.

Masalarda konuşulanlara şöyle biraz kulak kabarttık. Trabzon’da kimisi son yapılan FETÖ operasyonlarını konuşuyordu. ‘Aaa o da mı var’ ‘yapma be’ ‘zaten olabilir’ ‘tahminlerim vardı’ dilden dile yorumlar yapıldığına şahit olduk.
Spor konuşanlar da vardı. Trabzonspor’un son durumu gibi. Siyasete giren çıkamıyordu. 

İftar konuşmasında ise MOBİAD Başkanı Alper Bektaş çok ince bir ifade kullandı;  “Zaman çok hızlı akıp geçiyor kaybedilecek bir dakikamız bile yok. Aramızda bilgili donanımlı bir çok arkadaşımız büyüğümüz var. Lütfen bir araya gelip birlik olalım Trabzon`un ticareti ve her alanda gelişimi için katkı sağlamaya gayret gösterelim.” 
Bu çağrıya herkes kulak verir umarız..

SİBEL SUİÇMEZ NE YAPSIN?

MOBİAD’ın iftarında Trabzon Baro Başkanı Sibel Suiçmez ile karşılaştık. FETÖ operasyonlarını sorduk.

“Hep dosyaları o alıyor” gibi sözler söyleyenler olduğunu ince bir geçişle söylediler. Açık açık.

Kendisi avukat. Zaten mağdurum diyen beni savun diyen herkese de kapısı açık olması gerekir. Ama şöyle bir cevap verdi;” Zaten bu laflar olur diye bir tane dosyam yok. Almadım. Ama işte ben avukatım görevimi yapmam lazım değil mi? Baro Başkanı olduğumdan sırf bunlar denecek diye almıyorum maalesef..” 

Evet aynen haklıydı da..

Neden almasın ki?

Her avukat gibi o da alabilir.

Ön yargılarımızdan kurtulmalıyız.

Hele de şu çok savurgan olan dedikoducuların kemiğe dayanan bıçak gibi fütursuz sözlerinden..

NURİ ALBAYRAK’IN O MANŞETTEN HABERİ VARMIYDI?

Yenişafak Gazetesi bildiğiniz gibi Trabzonspor eski başkanlarından Nuri Albayrak’ın. Dün spor manşetlerinden bir tanesi bordo mavililerin canını yaktı. Manşette Trabzonspor’u sanki ilintiliyerek FETÖ’ya bağlıyordu. Algı yapılırcasına atılan manşetin bizce Nuri Albayrak’ın haberi yoktu. Trabzonspor’u böyle bir şeyin içine çekmeye çalışmak hem o sezonki 82 puana hakarettir, hem son şampiyonluğunu gölgelemektir. 

Mutlaka konuyla alakalı bir düzeltme geçer diye umuyoruz.

Bekleyip göreceğiz.

Çünkü o manşeti Fener’e yakın kalemler atsa şaşırmayacaktık ta..

Böyle bir ismin gazetesi atında şok yaşadık.

Üzüldük.

BAHAR AYVAZOĞLU KİME MESAJ GÖNDERDİ?

Ak Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Bahar Ayvazoğlu, sosyal medya hesabını iyi kullananlardan bir tanesi. Hani Asım Aykan kadar iyi kullanır diyebiliriz.

Bahar Ayvazoğlu, çok yerine şık bir mesaj paylaştı.

Kime yada kimlere gönderme yaptı bilemeyiz ama sağlam bir çağrıda bulundu.

Bakın ne yazdı;

“Orucunuzun bozulmasını istemiyor ve kabul edilmesini diliyorsanız yalnızca aç kalmak yetmez.

O halde Efendimize kulak verelim ve yalnızca yemek içmekten değil, yalan söylemek, dedikodu etmek, iftira etmek ve küfretmekten de kendimizi alıkoyalım.

Olur ya, belki kuralına uygun geçireceğimiz 1 ay alışkanlık yapar da hakiki mü'minlerden oluruz.”

TRABZON BU AKŞAM İKİYE BÖLÜNÜR

Gaziosmanpaşa Belediyesi ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa düzenleyeceği bir iftar programı Yavuz Selim Stadyumu’nda halka açık yapılacak. İftarı kim düzenliyor diye ilk anlamamıştık. İstanbul Gaziosmanpaşa Belediyesi dendiğinde de anlamamıştık. Nereden çıktı bu iftar? Hayır o belediyenin Trabzonla ne işi var? Neyse sonradan anladık ya..

Buranın onur konuğu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olacak. Halkla bütünleşecek. İftarı birlikte açacak. Süleyman Soylu’nun Trabzon’a gelmesi böyle bir programa katılması çok yerinde olacak. Birebir vatandaşlarla birlikte olması güzel. Hani derler ya şık hareketlerden bir tanesi. Böylece birebir vatandaşlarla temas halinde olacak.

Sıkıntısı derdi olan mağdurum diyen de orada olacak. Bakan Süleyman Soylu’ya derdini anlatma imkanı bulacak. Ayaküstü belki belkide bir kaç dakika ama Bakan Soylu, en yoğun olan İçişleri Bakanlığının en tepesindeki bir isim. Bir dakika bile vakti yok. Ama böyle programlar onu halkla iç içe yapıyor. Bu arada MÜSİAD Trabzon Şubesi de Cephanelik’te iftarını açacak. Trabzon’da ciddi bir çalışma yaptılar. Davetlilerle birebir konuştular.

Yani Trabzon bu akşam ikiye bölünür.

TRABZON’UN SEMBOLÜ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan 1994’de çok sevdiği öğretmenliği bırakarak Trabzon Belediyesine geçtiğin de “en büyük hayalim mehteran bölüğünü kurmaktı. Başkan Asım Aykan’a tarih ve kültür kenti Trabzon şehrinin mehteran bölüğünün olmaması çok büyük şansızlıktır dedik. Kolları sıvadık mehteranı kendi çalışma arkadaşlarımız ile kurduk. İlk ziyaretimizi Cihan padişahı Kanuni Sultan Süleyman’ın mezarının bulunduğu Macaristan’ın Zigetvar kentine yaptık. Mehteran bölüğü Trabzon ilinin sembolüdür. Daha geliştirilebilir” diyor.
 
İNŞAATÇILAR TARTIŞMALARA SİTEM ETTİ

TTSO Meclis Üyesi Samet Canbakkal “İnşaat Sanayide durağanlık yaşanmaktadır. Bunun Kaşüstü ve Yalıncak’da yapılan inşaatların kamuoyunda çok tartışılmasından kaynaklanmaktadır. Bu da doğal olarak daire satışlarını olumsuz yönde etkilemektedir. Son çıkartılan mütekabiliyet yasası yabancılara daire satışlarını artırmıştır. Hiç kimse merak etmesin bu topraklar bizimdir. Hiç kimse alıp bir yere gidemez” diyor.
 
HATİPOĞLU AİLESİNE GEÇMİŞ OLSUN

AK Parti Ortahisar İlçe Başkan Yardımcısı Hasan Basri Hatipoğlu’nun evladı, Araklı Bayburt yolu üzerinde bulunan Salmantaş tüneli çıkışında stabilize yolda savrularak takla atmış. Olayda bir kişi yaralanmış ve halen Bayburt Devlet Hastanesinde kontrol altında imiş. Hatipoğlu ailesine geçmiş olsun diyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler