Anahtar Deliği 02.05.2016

VATANDAŞLARIN ŞİKÂYETLERİNDEN BIKTIK Trabzon’un Gülbaharhatun Mahallesi Narlıbahçe Sokak’ta yaşayanlar bekliyorlar. Kentsel Dönüşüm ne zaman olacak belli değil. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı 2016 başında somut adımlar atacaklarını söylemişti. Ama bi

Anahtar Deliği 02.05.2016

VATANDAŞLARIN ŞİKÂYETLERİNDEN BIKTIK

Trabzon’un Gülbaharhatun Mahallesi Narlıbahçe Sokak’ta yaşayanlar bekliyorlar.

Kentsel Dönüşüm ne zaman olacak belli değil.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı 2016 başında somut adımlar atacaklarını söylemişti.

Ama bir şey diyen yok.

Ortahisar Belediye Meclisi’ne bu tartışma yansıdı.

CHP Grup Başkanı Turgay Şahin, “Dönüşüm yapılacak denildiği günden beri bir adım atılmadı. Biz vatandaşların şikayetlerinden bıktık. Ne kiraya verebiliyorlar ne satabiliyorlar. Dönüşüm yapılmayacaksa da çıkıp açıklasınlar yeter” dedi.

Aynen katılıyoruz.

Çok haklı.

 

“SİSTEM ÇÜRÜK KOLTUKLAR DOLU!” 2. SAYFADA

SİSTEM ÇÜRÜK KOLTUKLAR DOLU!

Neredeyse 30 yıldır aynı şeyleri yapıyorlar.

Önce medya üzerinden birbirlerine sataşıyorlar.

Sonra genel kurul günü yumruklaşıyorlar.

Bunlar derdi ne? Diye soruyoruz cevap alamıyoruz.

Doğu Karadeniz Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 15. Bölge Birliği genel kurulundan bahsediyoruz.

Kongrede Murat Gümrükçü 51 oyla yeniden başkan seçildi. Metin Kara ise 4 oy alabildi.

Metin Kara Murat Gümrükçü’yü, “Krallık” yapmakla suçladı.

Ya al birini vur ötekine.

Metin Kara da şu anda iki koltuğa birden otuyor sanki başka biri yokmuş gibi.

Metin Kara’nın dediği bir nokta var doğru.

Bölge birliğine ne gerek var?

Neden kaldırılmıyor?

Esnafın üzerine yük.

Birşey yaptığı yok.

Sistem çürük belli..

Ama yıllardır böyle.

Metin Kara ile Gümrükçü’nün kavgası yıllar önceye dayanıyor.

Metin Kara kefalet kooperatifi başkanıyken Gümrükçü denetlenmesi için bir çok müfettişi ona göndermişti.

Hatta davaları halen devam ediyor.

Yargıtay’da dosyaları olduğu söyleniyor.

Trabzon’da Yargıtay’da dosyası olanlar belli.

Uzun süre koltukta oturanlar.

Gümrükçü de 40 yıldır aynı koltukta.

Bakalım ne olacak?

Koltuklar gelip geçici beyler.

Sağlığınızdan olmayın.

Esnaf kardeşlerimizin sorunları çok onlarla ilgilenin birbirinizle didişmeyin.

 

“ARSİN’DE İŞLER KARIŞTI” 3. SAYFADA

ARSİN’DE İŞLER KARIŞTI

Arsinspor‘da yöneticilik yapan iş adamı ve 1961 Arsinspor kulubü kurucu başkanı Tuna Taşkın Arsinspor‘un kümeye düşüşünün ardından açıklama yaptı. Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen’e de çağrıda bulundu.

Taşkın şunları kaydetti;

“Arsin sevdalısı olan ben yönetirim demez. İyisi ne ise o olsun der. 2 yıl önce 1961 Arsinspor‘da Başkan iken ve o yıl bal ligine çıkmaya çok az kalmışken Arsinspor‘u yine ligde tutabilmek adına taraftarlar Derneği ve bütün Arsinliler ayağa kalmış ve Arsinspor‘un ligde tutmuştuk. 2. Takımızı 1961 Arsinspor‘un hedefinden daha önemliydi çünkü Arsinspor. Ligde kaldık ve bütün Arsin kenetlenecek ve güzel günler başlayacaktı. Belediye Başkan’ı Dr Erdem Şen her şeye yön vermeye çalışıyor ve kulübü ilçeyle bütünleştirmeye çalışıyor. Benimle görüşmesinde takımımı devretmemi ve Arsin‘de tek takım olarak devam etmemiz gerektiğini söylüyor. Bunun üzerine ben takımı devrediyorum. Arsinspor için her şeyi yapmak bizim görevimizdir. Yönetimi dizayn ediyorken istenmeyen adam ilan ediliyorum. Benim yönetime girme isteğim ve böyle bir talebim de asla olmadı. Erdem şen ve Yaşar küçük el ele verip takımı kurup yönetmeye başlıyorlar. Kurulan yönetim bir iş ve aile yönetimi oluyor. Bu ilçede olanlar ortadadır. Birlik olmak için bütün ilçe kucaklanmalıydı. Kendi aralarında birliktelik yapanların sonucudur bu takımın küme düşmesi. Şimdi kimse bahane bulmadan. Erdem şen ve Yaşar küçük bu takımı düşürdükleri yerden tekrar 3. Lige çıkarmalıdır. Eğer bu görevden kaçarsalar bu ilçe ne onları nede onlarla beraber olanları affetmez, şeklimde konuştu.

 

“ÖYLE BİR ŞEY PAYLAŞTI Kİ HERKES SUSTU!” 4. SAYFADA

ÖYLE BİR ŞEY PAYLAŞTI Kİ HERKES SUSTU!

Trabzonspor Kulübü eski Başkanı Sadri Şener döneminden bir anı paylaşan Caner Çuvalcıoğlu Onur’a karşı yapılan eleştirileri susturdu.

O dönem teknik heyette yer alan Çuvalcıoğlu işte paylaştığı anısı;

O malum sezon cezalı Kasımpaşa maçımızı Kocaeli de oynuyoruz. 1-0 kazandık. Son dakika Onur' un ön çaprazı koptu. Maç bitti soyunma odasındayız. Onur sedyede gözleri dolu Şenol Hoca ile teselli ediyoruz. Önce Tolga Zengin geldi. Şenol Hoca ya merak etme Ben buradayım ve Biz Şampiyon olacağız dedi. Sonrada Onur a sarıldı. Hepimizin gözleri doldu ağladık da. O gün Bizim Şampiyon olacağımızı, tıklım tıklım dolu tribünleri, bu birlikteliği ve o müthiş kadroyu analiz eden hainler bunun bir şampiyonluk ile kalmayacağını Bunun ikinci bir futbol ihtilali olduğunu fark ettiler ve düğmeye bastılar.

Sonuç mu o günden bu güne olanları alt alta yazın her şey apaçık ortadadır.

Saygılarımla.

 

“TRABZONSPORLULARI NAPOLİ TARAFTARINA BENZETTİ” 5. SAYFADA

TRABZONSPORLULARI NAPOLİ TARAFTARINA BENZETTİ

Turkkariyer Yönetim Kurulu Başkanı İlham Süheyl Aygül derbide çıkan olaylar ve sonrasında yaşananlarla ilgili enteresan bir yorum yaptı.

Hem Trabzonlu hem iyi bir Trabzonsporlu olan Aygül’ün tespiti şu şekilde;

İtalya'da Napoli taraftarı için kuzeydeki varsil kentler Roma ve Milano’da ki insanlar Vezuv Yanardağı tekrar patlasa da Napoliler’den kurtulsak derler. Trabzon taraftarı da ülkemizde bu platforma taşınmaya çalışılıyor. Oysa ki Trabzon derinlemesine tarihi ve medeniyetlere başkentlik yapan kimliği,  Türkiye ve dünyanın dört bir tarafına yayılmış girişimci,  aydın ve başarılı insanlarını göz ardı etmek mümkün değildir. Trabzon eski Trabzon degil bu acı bir gerçek. Ama üzerinde oynanan oyunları aşacak kadar da dinamik ve mücadeleci bir ruha sahip olduğunu da kimse göz ardı edilemez. Şiddetin her turunu kınıyoruz. Ama insanımızın da eğitimini ve farkındalığını yükseltiyor olmalıyız. Gerçek Trabzonlunun ve gerçek Trabzonsporluların öne çıkması gereken bir dönem olduğu da göz ardı edilemez” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler