Anahtar Deliği 02.01.2019

Anahtar Deliği 02.01.2019

Anahtar Deliği 02.01.2019

ÖMER YILDIZ ELEŞTİRDİ AHMET METİN GENÇ’TEN SES ÇIKTI

Hatırlasanız Avrasya Ünivesitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız, bir basın toplantısı düzenleyerek 2018 yılını değerlendirdi, eğitime destek veren basın mensuplarına ve mütevelli heyetinde emeği olanlara yani üniversitenin kuruluşunda yer alanlara teşekkür plaketi verdi. Tabi bu arada bir konuşma yaptı. Konuşmasına, “Belediyeler yüzünden bir çok projemizi yapamadık” dedi. Şu anda Avrasya Üniversitesi’ni Büyükşehir ve Ortahisar içerisinde.. Bir de Yomra. Bu konuşması sırasında araya giren Genel Yayın Müdürümüz Levent Ustabaşı hangi belediyeyi kastettiği sordu. Ömer Yıldız’da hangi belediye olduğunu söylemedi. Polemik yad tartışma istemiyorum imasında bulundu. Üniversitesi’nin 25 bin öğrenci hedefine ulaşamadı. 8-9 bin civarı öğrencisi var ve Ömer Yıldız bunların yüzde 40’nın burslu olduğunu böule bi,r özveriyi baişka hiçbir özel üniversitede ulunamacağını söyledi. Haklı da.. Neyse biz şu belediye konusuna girelim. Bu açıklamasına sonra Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, bir eleştiri ve sitem getirdi. Ahmet Metin Genç, Yıldız’a, “Bizler işlerimizi, her yiğidin yoğurt yiyişine göre değil, hukuka ve yürürlükteki mevzuata göre yapıyoruz” dedi.

Genç, “Ortahisar Belediyesi olarak bugüne kadar eğitim faaliyetlerine vermiş olduğumuz katkıya bütün eğitim camiası yakından şahittir. Belediyecilik anlayışımızın ess temellerinden bir tanesi de eğitim faaliyetlerine yaptığımız desteklerdir. Hal böyleyken sanki eğitim projelerini yavaşlatıyoruz ya da aksatıyoruz minvalinde açıklamalar gerçektenm de hakkaniyetle bağdşmamaktadır. Eğitim faaliyetleriyle ilgili belediyemize yapılan başvurular yürürlükteki mevzuatlara uygun olarak değerlendirilip, işleme konulmaktadır. Bu süreç içerisinde hiçbir kimseye ya da kuruma hukuk kurullarına hiçe sayarak bir ayrıcalık ya da farklı bir muamele yapmamız söz konusu olamaz. Ortahisar Belediyesi kurumsal yapısı ile her zaman eğitim projelerine desteğini ortaya koymuştur. Bu minvalde Avrasya Üniversitesi'nin de bizim belediyemizce rededdilen bir talebi de olmamıştır. Bundan sonra da hukuk ve yürürlükteki yasal mevzuat çerçevesinde işlemlerimizi yapmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu. 

Bu açıklamasından sonra acaba üniversitenin olduğu Yomra ve Büyükşehir belediyelerinden de böyle bir çıkış gelecek mi? Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, daha öne Avrasya ile ilgili çokça görüntü verdi ama son yıllarda bunu yapmıyor. Ömer Yıldız ile Sağıroğlu arasının açık olduğu dillendiriliyor.

BİZE HER YER TRABZON SEÇİM ŞARKISI OLACAK MI?

Trabzon'un yıllardır söylediği...
Kentin markası olan..
'Bize Her Yer Trabzon' sözü..
Ankara'da yerel seçimler öncesi kullanılmaya başlandı.
Ama bir farkla!

'Bize her yer Trabzon'dan esinlenilerek 'Bize her yer Ankara'şarkısı yapılan söz,  Ankara'dan aday gösterilen  Mehmet Özhaseki'ye uyarlandı.

En meşhur oyun havalarından "Bize her yer Ankara" şarkısı Özhaseki'ye uyarlanarak video klip hazırlandı. Ankara'nın en bilinen yerlerinden görüntülerin yer aldığı klibi gören Trabzonlular ilginç yorumlar yaptılar.

Şimdi gözler Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adaylarına çevrildi.
Atakan Aksoy yada Murat Zorluoğlu'nun seçim şarkısı ne olacak?
Adayların yanındaki basın ekibi yada onu tanıtmak için çalışma yapan kişiler biraz geç kalmadılar mı?
Bir kaç foto paylaşıp altına yazı yazarak adaylarını tanıtacaklarını mı sanıyorlar?
Böyle birşey yok tabi..
Şu an seçim atmosfgerine bile yanındakileri sokamadılar.
Hele de AK Parti!
AK Parti iktidar olduğundan daha güçlü.
Ama görünen o ki yaratıcılık yok, cılız bir halleri var.
Burdan öyle gözüküyor.

O İSİM MECLİS ÜYELİĞİNE ADAY ADAYI OLDU

AK Parti Trabzon Büyükşehir ve Ortahisar Belediye Meclis Üyeliklerine başvurular 375'i buldu. CHP'de ise 60 MHP'de ise 20 civarında meclis üyesi adaylığına başvuru var. Aday adayı bunlar. Adaylıkları kesinleşmedi. AK Parti'de bazı eskiden yöneticilik yapmış, il yöneticiliği yapmış isimler de başvurdular. Bunlardan bir tanesi Zehra Ermiş. AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı da olmuştu. Aday gösterilir mi bnilemiyoruz. Bu arada AK Partide meclis üyeliklerine kadın aday daha fazla başvuru yaptılar. Diğer partilere göre daha fazla. 

AK Parti'de meclis üyesi adaylarının çoğunu Murat Zorluoğlu belirleyeceği konuşuluyor. İçlerinde ağır abiler de varmış. Kentin sevilen yüzleri imiş. Hatta teşkilatla hiç bağı olmayan ama kentin sevdiği yüzleri dahil edecekmiş. Bunu duyduk. 


BEN KOMANDO ORHAN'IM DEDİ TALİMATI YEDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Trabzon'a en son ziyaret eden bakanlardan. Şehri sıkı bir gezdi. Tozdu. Kentsel dönüşümlerle ilgili bilgi aldı. Yarım kalan Çömlekçi Mahallesi ile ilgili açıklamalar yaptı. İşlerin hızlanacağını umud ediyoruz. Geç kalınan çok nokta var. Yarım kalan. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu yaptıklarını anlattı. Bunları anlatırken, "Komando Orhan" derler bana diye de araya espiri kattı. Trabzon'u yeniden ayağa kaldırdıklarını, bambaşka Trabzon yarattıklarını, büyük zorluklarla büyük işler başardığını söyledi. Bakan Kurum da dinledi hiç yorum yapmadı. Sadece soru sordu. Bazı noktalarda 'şaşırdığını' söyleyebiliriz. Orada bulunan belediye başkanlarından öyle duyumlar aldık. İlçe belediye başkanlarına bakan, "Bana projeninizi söyleyin, nereye ne için dersek istiyosunuz" net konuşun diyerek kendisini anlatmaya yaptıklarını anlatmaya çalışanların sözünü kesti. Her ilçe belediye başkanı ilçesine Kurum'dan en az 500 bin liralık hibe desteği aldı. İçlerinde bir tek Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz yoktu. Dolayısıyla Çarşıbaşı bu desteklerinden birini yad hibelerden birini alamadı. Niye yoktu? Bundan daha önemli hangi işi vardı? Oradaki belediye başkanları da ilginç buldu. Bu arada meydandaki tabela kirliliğini gören Bakan Kurum, Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na,"Sana en az 3 milyon lira göndereceğim. Hibe yapacağım. Derhal bu kirliliği ortadan kaldır. Şehir merkezini tek tip daha güzenliği hale sok" diyerek talimat verdiğini de öğrendik. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler