Anahtar Deliği 02.01.2018

Anahtar Deliği 02.01.2018

Anahtar Deliği 02.01.2018

TRABZON’DA SP’DEN AK PARTİ’YE LED IŞIKLI MESAJ

Saadet Partisi Trabzon İl Binası meydanda. Suluhanın en üst katında. Çatıya çıkılan noktada. Meydanın heryerinden görülüyor. Burada partililer tam buranın tepesine led ışıklandırma sistemi kurdular. Buradan yazılar akıyor.O yazılara dikkat ettiniz mi? Biz ettik. Saadet Partisi’nden AK Parti’ye ince bir mesaj vardı. Eleştiri. O yazıda şunu diyor; “Başkanlık sistemini hızlıca geçirdiniz, fındık fiyatını 10 ay geç açıkladınız” Mesaj AK Parti’ye belli. Saadet Partisi yerel seçimlere de Trabzon’da tek başına aday çıkarmak istiyor. Lakin Partinin genel merkezinin alacağı tavır bekleniyor. Bir kaç tane adayları var. Ama kafalar karışık. Parti Genel merkezi ne der?İşte bunu kestiremiyorlar.

TRABZON’DA KONKORDATO SESLERİ

Trabzon’da bazı sektörlerde Konkordato sesleri yüksek çıkmaya başladı. Yani iflas anlaşması.. Mesela meydanda restoranları bulunan bir iş insanı çoktan ilan verdi bile. Böyle bir çok isim var. Bazıları da gizliyor ismini. Mecburen. Krizin Trabzon’da boyutları epey yüksek. Ama bazıları da önemli projeler alarak ilerliyorlar. Bunlardan en önemlisi Kaşüstü’ndeki 5 yıldızlı otel projesinin inşaat işlerini alan iş isanı Metin Samancı. Meydanda ortaklarıyla anlaşamadığı için otoparkın önününe iş makinesi koymuştu. Hala daha orda duruyor.Otopark kapalı. Meydanın bu otoparka ihtiyacı var. İnşallah açılır. Metin Samancı da böyle bişey yapmak istememiştir ama şartlar diyelim. Yakında açılır inşallah. Sorun çözülür. Öte yandan bazıları da kriz fırsatçılığı yaptığı duyumlarını alıyoruz. Varmış gibi yaparak çalışanlarının maaşlarını bile ödemeyenler var. İş çevrelerinden, “Aralık ayı çok zor geçecek” diyenlerle karşılaşmıyor değiliz. Emlak satışları buna rağmen gerçek değerini bularak devam ediyor. Mesela önceden 3+1 merkezde bir eve 500 bin lira fiyat çekiyordu şu anda 300 bine kadar geriledi. Emlakçı Semih Sarıalioğlu, “Trabzon’da emlak satışlarındaki balon fiyatlama aradan çekildi. Fiyatları gerçek değerine çekildi” diyor. Doğru diyor. Genel anlamda bu süreci doğru yöneten işine sahip çıkan yoluna devam eder.

VOLKAN KONAK KİM İÇİN DEVREYE GİRDİ?

Haber61 Haber Merkezi acayip renklidir. Hele de 10.00’dan sonra. Bakarsın bir telaş sarar etrafı… Bakarsın gülme sesleri, ardından acı bir sessizlik. ‘Hadi çocuklar, bizden taze, en sıcak ve objektif haberleri bekliyorlar” diye sıcak bir ses duyulur. Tanju Akıncıoğlu’na aittir o ses.. Ara ara iteler.. Şevk katar azmine..

Dedik ya!

Bitmez buranın halleri! Yaşam gibi.. Hayat gibi..

Yine böyle bir an..

Sessizlik arşı alaya vurmuşken..

Geldi bomba bir kulis bilgisi.

Sarıldık hemen klavyeye…

Konu Maçkalı TBMM Meclis eski Başkan Yardımcısı, AK Parti eski Milletvekili Ayşe Nur Bahçekapılı ile Maçkalı ünlü sanatçı Volkan Konak arasında geçiyor.

İkisi de Maçkalı.

Konak AK Parti seçimleri için bir adaya referans oluyor.

Ayşe Nur Bahçekapılı’yı arıyor. Aralarında diyalog geçiyor.

Bu diyalogda Maçka için bir isim öneriliyor. Ayşe Nur Bahçekapılı VolkanKonak’ın bu telefonuna şaşırıyor tabi.. İktidarla daha önce epey bir sürtüşmeye girmişti. O nedenledir. Referans olduğu ismi öğrenemedik. Öğrenince burada yazarız. İlginç gelişmeler yerel seçimler öncesi göreceğiz. Kimler kimlere referans oluyor? Şaştıcı diyaloglar bizi bekliyor.

UĞUR AYDIN’I İSTİYORLAR

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı.

Artık kesin.

Bundan dönüş yok.

Danışmanları ile kurduğu istişarelerde çok iyi verim alamasa da umudunu yitirmedi.

Hiç umduğu gibi çıkmadı bazı şeyler.

Morali bozuldu ama umudunu kaybetmedi.

Hatta bir ara o danışmanları ile arasına kara kediler girdi.

Kendisini yanlış yönlendirdikleri için baya bir sinirlenmiş.

Neyse bizi ilgilendirmez tabi duygusal konular bunlar.

Biz Haydar Revi’nin yerine kim gelecek, kim düşünülüyor ona bakalım.

Halil İbrahim Demirtaş, Arzu Yalçınalp, Enes Aslan, Ahmet Uğur Zihni, Mustafa Usta, Aydın Gündoğdu, Ahmet Karadeniz, Uğur Aydın gibi isimler kimi destekleyecek?

Gelen bilgilerde ibre bir Mustafa Usta’ya bir Uğur Aydın’a dönüyormuş.

Tabi yerel seçimler önesi bir geçiş dönemi olacak o geçiş döneminde Hasan Dilekoğlu il başkanlığı koltuğuna oturacak. Şu ana kadar bunun haricinde bir bilgi yok.

Milletvekili Adnan Günnar ve Muhammet Balta^nın ise farklı bir aday ajandalarında var. İçerden, il yönetiminden bir tane var ama o ihtimale sıcak bakılmadığını düşünüyorlar. Ama dışardan bir isim ajandalarında var.

ZEYYAT KAFKAS’IN ÇIKIŞI ERTUĞRUL DOĞAN’IN YORUMU

Trabzonspor’da Aralık ayı heyecanı bastı.

Kulisler tavan yaptı.

Genel Kurul öncesi 7102 debelenin oy kullanacağı kesinleşti.

Kasım ayının ilk haftası saat 12’de Hayri Gür Spor Salonu’nda yapılacak.

Şu ana kadar mevcut yönetimin karşısına herhangi bir rakip çıkmadı. Ahmet Ağaoğlu yeni bir listeyle devam edecek.

Listesi değişebilir.

Yöneticilerin bazısı değişir bazısı değişmez.

Yeni kan takviyesi yapılır.

Bunu zaten Ahmet Ağaoğlu divan genel kurulunda söyledi.

Bazı şeylerden rahatsız oldu ki; “Aralık ayında yeni kan değişimi yapılarak yolumuza devam ederiz ben yorumladım” dedi.

Yani Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu’na gönderme yapıyor.

Hayrettin Hacısalihoğlu daha önce, “Yoruldum” demişti.

Ağaoğlu da bazı yorulan arkadaşlarımızı değişir yeni kanla devam ederiz mesajını verdi.

Demekki Hayrettin Hacısalihoğlu ile yollar ayrılacak.

Bunun gerekçeleri var.

Ahmet Ağaoğlu bazı konulardan belli ki rahatsız.

Zaten diğer yöneticiler de bazı şeylerden rahatsız.

Nedense hep kendilerine Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu soruluyor mesela..

Zayyat Kafkas bir haberle ilgili, “Uydurma” iddialar diye açıklama yaptı.

Ertuğrul Doğan da, “Hayrettin Bey’in açıklamalarını bizlerde okuyoruz. Hayrettin Bey kendi durumunu en iyi yorumlayacak kişidir.” diyerek üstü kapalı gönderme yaptı.

Bu söylemler ışığında Aralık ayında değişimi olacağı kesin de yönetim içinde değişim, dışardan bir rakip çıkacağını düşünmüyoruz. Ama birileri kendisine reklam için çıkabilir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar