Anahtar Deliği 02.01.2016

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz.

Anahtar Deliği 02.01.2016
TRABZONSPOR İLE AK PARTİ ARASINDA İPLER NASIL GERİLDİ?

Bir gece kulübüne yapılan terör saldırısı herkesi derinden sarstı. Yalnız Trabzonspor’da bunun yankısı farklı oldu. Çünkü yeni bir kriz doğurdu. Hemde AK Parti ile Trabzonspor arasında.. İpler gerildi. Ak Parti ve Trabzonspor Kulübü arasındaki gerginliğin nasıl oluştu?

Bu soruya en başından başlayacak cevap verelim.

O saldırı sonrası Trabzonspor Yöneticisi Nevzat Aydın twitter hesabından, “Memlekette terör cirit atıyor. Göstermelik de olsa bir yetkili istifa etmez mi arkadaş..” yazdı.

Bu mesajına Ak Parti kanadından ilk tepki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na Bakan Süleyman Soylu’nun getirdiği okul arkadaşı Müsteşar Mazhar Yıldırımhan’dan geldi. 

Yıldırımhan twitter hesabından Nevzat Aydın’a, “Nevzat Aydın yöneticilerin istifası ile terör bitiyorsa TS’den istifa etseydin de TS şampiyon olsaydı ya..”  göndermesini yaptı.

Ardından Nevzat Aydın gelen tepkilere dayanamayarak bir mesaj daha paylaştı. 

Bu defa da yazdı ki; “Son tweetin altına gelen yorumları görünce hakikaten zavallı, teslim olmuş, kaderci ve kayıtsız şartsız biat eden bir toplum olduğumuz net.”

Tepkiler bitmedi.

Ak Parti ile Kulüp arasında ipler gerildikçe gerildi.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, yatıştırmaya uğraştı ama olmadı.

Ak Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Demirtaş facebook hesabından, Nevzat Aydın’ı istifaya davet etti. 

Demirtaş, “Evet sırf göstermelik olsun diye seni istifaya davet ediyoruz. Yöneticilerin istifa etmesiyle başarı geliyorsa senden başlayalım da Trabzon başarıyı yakalasın…” diyerek tıpkı Mazhar Yıldırımhan benzeri yorum yaptı. 

Diğer yandan bir iddiaya göre Nevzat Aydın’ın gerçekten istifa ettiği, şu anda kamuoyuna açıklanmadığı belirtiliyor. 

Bakalım Ak Parti ve Trabzonspor arasındaki bu gerginlik ne zaman son bulacak.

Ayrıca size bir bilgi daha verelim geçtiğimiz gün Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanındaydı, Bakan Soylu’nun iki adamı Ali Faik Hacıoğlu ve Mazhar Yıldırımhan ile görüştü, yemek yediler.
Bakan beyle de makamında bir araya geldi. 

MUHARREM USTA O MESAJI NEDEN SİLDİ?

Trabzonspor’un twitter ile başı beladı.. 2016 Trabzonspor için twitter skandallarıyla, krizleriyle dolu.. 2017 yılına girerken de aynı gelişmeler yine yaşandı. Vallahi kusura bakmayın da..

Sizin kadar bizde şöyle konuları yazmaktan bıktık!

Trabzonspor bunları konuşmamalı ama görevdeki kişiler bu yönde sorumsuzca hareket edince mecburen yazmak durumunda kalıyoruz.

Öncelikle bizi affedin.

Nevzat Aydın’ın krizi sürerken 2017 yılının daha ilk saatinde Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, bir tweet mesajı paylaştı.

Takipçilerine, “50 yılın en çilelisi bize mi denk gelecekti. Ömrümden yılları çaldın da gittin 2016. En içten dileklerimle... Herkese iyi yıllar dilerim" mesajını yazdı.

Bu mesajın “Trabzonspor başkanı olmaktan pişman oldu” görüntüsü verdiğini gören Başkan Usta, anında mesajı sildi.

Gelen yorumlara da canı sıkılan Usta’nın mesajı silmesi de olay oldu mesajı paylaşması da..

SALDIRIDAN AK PARTİ’Yİ SORUMLU TUTTU!

Trabzon’da KESK Dönem Sözcüsü Muhammet İkinci, yazılı bir açıklama yaparak son yaşanan saldırıyla ilgili değerlendirmede bulundu. Terör olaylarının artmasından dolayı Ak Parti’yi sorumlu tuttu.

İkinci açıklamasının başlığına ise, “Artık bıçak kemikte!” yazdı.

İşte o açıklaması;

“Türkiye katliamlar ülkesi haline getirildi. Bir yaşam biçimine yönelik açık bir saldırıyla karşı karşıyayız. Bu saldırıların ülkemizde oluşturulan siyasal iklimden beslendiğini idrak etmeden çözüm üretmek mümkün değil. Bu nefret, şiddet, ayrıştırma, ötekileştirme ve tahammülsüzlük dili terk edilmeli. Başka bir Türkiye yok. 

Bu cennet topraklarda kardeşçe, huzur, güven, barış içinde özgür ve eşitçe yaşamalıyız.

Siyasi iktidar interneti , sosyal medyayı engelleyerek, yayın yasağı koyarak, hamaset ve taziye söylemi ile halkın can ve mal güvenliğini sağlayamaz. Bu topraklarda huzuru, esenliği sağlamanın yolu laikliğe sarılmaktır. İktidar her fırsatta laikliğe saldırmaktan ve laikliği hedef almaktan vazgeçmelidir. Bugün hukukun, eşitliğin, özgürlüğün, can güvenliğinin yolu laik bir yönetim aklını hayata geçirmekten geçmektedir. Başta Hükümet olmak üzere yaşananlardan hepimiz ders almak durumundayız. Artık bıçak kemiktedir. Burası bizim ülkemiz. “

22 YIL HAPSİ İSTENİYORDU BERAAT ETTİ 

Bir dönem Karadeniz’de de görev yapan emekli Kurmay Albay Cafer Balçık, Ergenekon davasında beraat etti.

Aslen Çaykaralı olan Canfer Balçık, bu mutluluğunu şöyle ifade etti;

ERGENEKON DAVASINDAN BERAAT ETTİK!

“6,5 Yıldır devam eden ve 22 yıl hapis istemiyle yargılandığımız davada; nihayet hak yerini buldu.

Yerini bulana kadar neleri yıktığını, tahrip ettiğini, şimdilik bir kenara bırakıyor; YÜCE ALLAH'A ŞÜKREDİYORUM!

Gerçeklerin ortaya çıkmasında emsalsiz bir tavır sergileyen Av. Tülay Bekar, Av. Arslan Temel ile tüm çilekeş müdafi ve dava arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

Canfer Balçık gibi TSK’da eşsiz bir şekilde başarılar elde etmiş bir ismin beraat etmesi, suçsuzluğu ispat edilmesi bizleri de sevindirdi. TSK’nın iade-i itibar yapması gerekir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler