Anahtar Deliği - 01.12.2015

KULAÇOĞLU; BAŞKAN KADAR YETKİLİYİM BMN'den Kurtuluş Öztürk, Hakan Kulaçoğlu’yla röportaj yaptı. Sorular sordu cevaplar aldı ve yayınladı. Röportaj yayınlandıktan 2 saat sonra siteden kaldırıldı.  Nedenini kimse anlamadı. Kulağımıza gelen röportajın tepki

Anahtar Deliği - 01.12.2015

KULAÇOĞLU; BAŞKAN KADAR YETKİLİYİM

BMN'den Kurtuluş Öztürk, Hakan Kulaçoğlu’yla röportaj yaptı.

Sorular sordu cevaplar aldı ve yayınladı. Röportaj yayınlandıktan 2 saat sonra siteden kaldırıldı. 

Nedenini kimse anlamadı.

Kulağımıza gelen röportajın tepki aldığı yönünde..

İşte röportajın tamamı; 

BMN üyelerinin hemen her kesimi tarafından sevilen ve sayılan Hakan Kulaçoğlu abimiz ile dün öğlen yemeğinde görüştüm. Son zamanlarda sosyal medyada Celil Hekimoğlu’nun listesinde yer alacağı söylentileri üzerine BMN’de kendisine gelen tepkilerle ilgili bilgi verdim. BMN’nin kendisi için çok değerli bir oluşum olduğunu ve bazı konuları aydınlığa kavuşturmak gerektiğini söylerek, ben sordum o söyledi, siz de dinleyiverin gari.

-          Abi şike sürecindeki siyasete karşı tutumun ve en son tarihi mali kongre konuşman sonrası işyerinde uygulanan baskı nedeniyle emekliye ayrıldığını biliyorum ama yine de bu emeklilik bize yaradı, yüzünü görebiliyoruz. Şimdi sonda soracağımı baştan sorayım. Celil Hekimoğlu’nun yanında olacağın doğru mu?

-          Evet, doğru.

-          Neden Celil Hekimoğlu?

-          Öncelikle insan olarak çok değerli biridir. Sözü senettir. Çok güvenilir bir işadamıdır. Çalışanına hakkını verir. Firması Türkiye’nin en büyük firmalarından biri olup, siyasete yaslanmadan bu kadar büyümüş bir firmadır. Trabzon'u Trabzonspor'u bilir. İnsanlarla iyi geçinir, kibir yapmaz. Eli açıktır. Fakirlere reklamsız yardım eder. Dünya kadar öğrenciye burs verir kimse bilmez.

-          Çakıroğlu peki? Çoğu BMN üyesi tarzını Hacıosmanoğlu’na yakın bulduğu için tepkili kendisine.

-          Sanılanın aksine Sayın Çakıroğlu beyefendi ve çok saygılı bir insandır. İnsanları tanımadan, bilmeden, sohbet etmeden ön yargılarla değerlendirmek yanlış bir tutum. Hem Celil Bey hem de ben onun en kolay çalışılacak yönetici olduğunu düşünüyoruz.

-          Peki neden Muharrem Usta değil?

-          Muharrem Bey değerli ve başarılı bir iş adamıdır. Ancak kendisi iki yıl öncesi ile aynı tarzda ve söylemde. Ben kendimi ne kadar zorlarsam zorlayayım demokratik bir yönetim şekli kurabileceğine inanamadım. Konu Muharrem Bey ya da Celil Bey değil. Trabzonspor’un kültürünü, dokusunu bilmeyen, sadece işadamı bakışı ile başarabileceğini sanan ve bunu “vizyon” diye sunan bir anlayışın üstten bakışı. Üstelik bu üstten bakış Trabzonspor’u uzaktan yönetmeyi uygun buluyor. Muharrem Usta bu sağlıksız bakışın ilk temsilcisi olmadığı gibi son temsilcisi de olmayacak. Ama ben bu anlayışın hep karşısında oldum, o yüzden kendisiyle çalışamıyorum. 45 yıldır Trabzonspor’u gözlemliyorum. Bu deneyime güveniyorsanız eğer şunu diyebilirim, bu anlayış asla başarılı olmamıştır, olamaz.

-          Peki sen bir basın toplantısı yapıp hiçbir listede yer almayacağını söylemiştin, şimdi ne oldu, ne değişti?

-          Çok eleştiri geldi basın toplantısını takiben. Bu dönemde sorumluluk almadığım, elimi taşın altına koymadığım, siyasetten korkup kaçtığım, artık mali kongrede o konuşmayı yapan kişi olmadığım şeklinde. Bu eleştiriler, sonradan bir listede yer alacağım için gelen eleştirilere göre çok daha haklıydı bence. Ben bir listede ve nihayetinde yönetimde olursam sevineceklerin oranının üzüleceklerden kat kat fazla olduğunu gördüm. Sonuç olarak birleşme olmadı ve “önce bir birleşme olsun sen listeye hemen girme” diyenlerin aslında Muharrem Usta destekçileri olduğunu ve onu da birleşmekten geri tuttuklarını gördüm. Ayrıca gördüm ki listeler zayıf kaldı ve bu durumda İbrahim Hacıosmanoğlu’nun şansı arttı. En sonunda Başkan kadar yetkili ve projelerimi uygulayabilme sözü alarak listeye girmeyi kabul ettim. Sonuç olarak ben ne yaparsam yapayım tepki alacağım. İki hafta tarafsız kalıp birleşme beklemek değerlidir. Ama şu durumda listelerin zayıf kalıp İbrahim Hacıosmanoğlu’nun kazanma şansını arttırmak yanlış olur. Benim Celil Hekimoğlu ile olmam sadece Muharrem Usta kanadından değil esas Hacıosmanoğlu kanadından önemli oy kayması sağlayacak.

-          Celil Hekimoğlu’nun somut projeleri yok diyorlar?

-          Celil beyin projeleri bir kitap halinde hazır ve her gittiği yerde dağıtıyor.  Benim de 2003 ve 2013 seçimlerinde sunduğum çok sayıda önemli kapsamlı proje var. Celil bey bunları hep istedi ama bir süre daha tarafsız kalıp birleşmeye her şansı tanıma kararım nedeniyle o safhada veremeyeceğimi söylemiştim. Salı günü büyük bir organizasyon olacak ve burada anlatacağım.

-          Giray Bulak konusu nedir?

-          Giray Bulak ismi doğru değil. Lucescu nasıl hayal ise bu da öyle hayal ürünü. Hekimoğlu-Kulaçoğlu ekibi çok başarılı olacak. Bugüne kadar Trabzonsporlulara hiç yalan söylemedim. Bana inansınlar. 45 yıldır bu kulübün içindeyim ve reklamı olmayan birçok önemli konuda ciddi katkılar sağladım. Bu birikime ve samimiyetime güvenin.

-          BMN senin için nedir?

-          Çok önemlidir. Seçkindir. Ben de bir BMN üyesiyim. Çok eski üyeyim. Arayan herkesle konuşurum, mesaj atana dönerim. Ama maalesef BMN profilinde de ciddi bir değişim gözlemliyorum. Gerçeklerle bağdaşmayan ütopik işadamı vaatlerine BMN profilinin prim vermeyeceğini düşünürdüm ama görünen tablo o değil. Bu beni şaşırtıyor.   

 Hakan Kulaçoğlu, “Hepimizin bir oyu var ve Trabzonspor için kullanacağız. Herkesin düşüncesine saygılıyım. Trabzonspor için hayırlısı ne ise o olsun” dedi ve sohbeti noktalayıp yemeğe yumulduk. Kendisinin izniyle bu sohbeti sizlerle paylaşıyorum. Umarım kafalardaki bazı sorulara cevap bulunabilmiştir.

 TRABZONSPOR BİLDİĞİMİZ GİBİ!

 TRABZONSPOR BİLDİĞİMİZ GİBİ!

 Trabzonspor’un genel kurul öncesi son karşılaşmasını İstanbul’da ezeli rakibi Fenerbahçe yaptı.

 Kongreye beş gün kala camiada bir kesim bordo mavililer deplasmandaki Fener maçını kazanırsa yarın bir gövde gösterisi yaparak kongreye hazırlanan Başkan Haciosmanoğlu’nun ekmeğine yağ sürer şeklinde düşünüyordu.

 Ancak gerçek olan şu ki, Trabzonspor bu sezon önüne gelen takıma mağlup olmuştu, Haciosmanoğlu başkanlığındaki yönetimin sorumsuzluğundaki takımın Fener’i hem de deplasmanda yenmesi mümkün değildi.

 Son yıllarda olduğu gibi Trabzonspor, ezeli rakibi Fener karşısında futbol adına ortaya bir şey koymadı.

 Rakibi karşısında ezildikçe ezildi zor anlar yaşadı.

 Ve karşılaşmayı camia olarak hiç sevmediğimiz İstanbul’un Fenerbahçesi 2-0 kazanarak, 13. hafta sonunda liderlik koltuğuna otururken, Trabzonspor 17 puanda kalarak puan cetvelinde orta sıranın da altına düştü.

 HAKAN USTA ANKARA’YA

 HAKAN USTA ANKARA’YA

 Trabzon Gençlik Merkezi Müdürü Hakan Usta yaklaşık 50 yıldır amatör takımlarımızdan Necmiatispor’un her şeyi olan Gro Nihat’ın oğludur.

 Sosyal yönü kuvvetli olan Hakan milli görüş misyonundan gelen bir isim olarak da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hayranlarından, ve Erdoğan ailesine yakındır.

 Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’na getirilen hemşerimiz Berat Albayrak Erdoğan ailesinin damadıdır ve Hakan Usta’nın has adamıdır.

 Hakan Usta kabine açıklandıktan sonra ilk kez dün akşam Ankara’ya çiçeği burnunda Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız Berat Albayrak’ı ziyarete gitti.

 Giderken de kendisine çok anlamlı bir tablo götürdü.

 Hakan Usta genç ve enerjik olmasının yanı sıra gözü hep yükseklerde olduğu kadar da iddialıdır.

 Bakan Berat Albayrak’la Enerji bakanlığında üst düzey bir görevde kamu hizmetine devam kararı alırsa kimse şaşırmasın.

ORTAHİSAR MUHALEFETİ!

ORTAHİSAR MUHALEFETİ!

 Trabzon’da eski merkez ilçe, Büyükşehir olduktan sonra Ortahisar İlçesi ismini aldı.

 Tüm kurum ve kuruluşlar Ortahisar İlçesi’ne göre düzenlendi.

 Siyasi partiler merkez ilçe teşkilatlarını Ortahisar İlçe teşkilatı olarak isimlendirdi, böyle anılıyorlar.

 Önceki gün CHP’nin Ortahisar İlçe kongresi vardı, Çaykaralı bir hemşerimiz ana muhalefet partisinde Ortahisar İlçe başkanlığı görevine seçildi.

 İl Başkanlığı görevine atamayla gelen ve ilçe kongrelerinin ardından seçimle il başkanlığını gelebilmek için parti içi dengeleri gözeten ve muhalefetin olağanüstü kurultay talep ettiği süreçte Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun yanında yer alarak Trabzon’un tek Milletvekili Haluk Pekşen’le de parti içinde ters düşen İl Başkanı Güzide Uzun, Ortahisar İlçe kongresinde kökeni bu ilçeden olan bir ismi desteklemesine rağmen o ismin seçimi kaybetmesi, Uzun’un il başkanlığı yarışında avantajını yitirdiği şeklinde değerlendirilmeye başlandı.

 Siyasi partilerin il kongresinde Ortahisar ile Akçaabat teşkilatlarının desteğini alan işi bitirir algısı çoğu zaman gerçeğe dönmüştür.

 ADNAN KAHVECİ GİBİ ADAM

 ADNAN KAHVECİ GİBİ ADAM

 Uzun yıllar ANAP’ta siyaset yapan bu dönemlerde Akçaabat ilçe başkanlığı görevinde bulunan işadamı Esat Keskin, hasta Trabzonsporlu olarak da bilinir.

 Dün, Kunduracılar Caddesi’nde Trabzonspor Sicil Kurulu eski başkanı Tayfun Sezer’in kuyumcu dükkanına uğradığında, dükkan kalabalıktı.

 Ortaya bir attı ve dedi ki hafta sonu Trabzonspor başkan adaylarından hangisine oy vereceğiz.

 Tayfun Abi, Muharrem Usta’ya oy vermek en mantıklısı dedi fazla da yoruma girmedi.

 Bunun üzerine Esat Keskin, Muharrem Usta’yı Akçaabat’ta bir saat dinledim, çok kafalı adam tıpkı rahmetli Adnan Kahveci gibi. Trabzonspor’u ancak onun gibi pratik zekalı insanlar kurtarır derken, kongreyle ilgili olarak şehirde nabız tutmak için tur attığını söylemeden de geçmedi.

SOYLU VE TRABZON VALİSİ

SOYLU VE TRABZON VALİSİ

 Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olduktan sonra, iktidar partisinin ağır topları Ankara’ya hayırlı olsun ziyareti için çıkarma yaptı ve topluca Soylu’yu makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dediler.

 Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’de Bakan Soylu’yu ziyarete giden heyetle birlikte bakanın makamında heyetle birlikte objektiflere poz verdi.

 Belli ki, Vali Öz’de Bakan Soylu’ya hayırlı olsun demeye gitmiş.

 Vali Öz’ün bu ziyaretini eleştirenler var.

 Bakan ziyaretinde Vali Öz’ün ne işi var diyorlar.

 Bu doğru bir yaklaşım değil,

 Valiler kararnamesine hükümetin tüm bakanları imza atıyor, bir imza eksik olsa zaten kararnameyi Başbakan imzalamaz, Cumhurbaşkanı onaylamaz.

 Vali görev yaptığı ilde, başbakan ve tüm bakanların temsilcisi olduğu gibi aynı zamanda cumhurbaşkanını temsil eder.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler