Anahtar Deliği 01.11.2016

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz.

Anahtar Deliği 01.11.2016
TRABZON MEYDASINDA NELER OLUYOR?

Karadeniz Gazetesi bünyesine bir süre önce katılan Türksesi Gazetesi sessiz sedasız kapatıldı. Bildiğiniz gibi o dönemler Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın medya şirketleri bünyesinde her iki gazetede.. Hatta gazete satışı yapıldığı dönemde türlü türlü söylentiler çıkmıştı.

Onursal Başkan Yılmaz Trabzon medyasında tekelleşmeye bir kaç gazete daha alarak elini güçlendirmek istemektedir dendi. Tabiki biz inanmadık bu söylentilere. Kapatılması bizleri üzdü. Medya çok sesli olmalı bir defa bunu böyle bilinmesi gerekir. Ama her ne hikmetse Türksesi vizyon açısından farklı bakış açılarıyla gündem oluşturamadı. Ve sonunda kapatıldı. Karadeniz Gazetesi’nde de bu süreçte çok sayıda isimler değişti. Bir türlü yazı işleri kadrosunu tam anlamıyla oturtamadı. Türksesi de belkide bazı kadrolaşmaların yapılamadığından olabilir. Tabiki bu onların meselesi bizi ilgilendirmez. Ama şu bir gerçek ki satın alınmasıyla düşünülen bazı şeylerin gerçekleştirilemediği görülüyor. Şimdi ne olacak? Onursal Başkan Yılmaz acaba Trabzon medyasıyla ilgili görüşleri mi değişti? Yada görüşleri birileri tarafından mı  değiştirildi? Yada birileri ona hayal kırıklığımı yaşattı?

Bu sorular merak konusu.. 

Öte yandan Günebakış Gazetesi Sahibi Ali Öztürk, Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta ile Trabzon'da bir haber sitesi satın aldığı iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Ali Öztürk kendisi böyle bir site aldığını söylese de desteği Başkan Usta imiş. 

TRABZONSPOR’DA ÖZEVLATÇILIK DA SAHTEKARLIK!

Trabzonspor'un Çaykur Rizespor karşısında puan kaybetmesi camiada tepkiyle karşılandı. 4x4 Futbol programının yorumcusu Erdal Hoş da bordo mavili takımın geldiği duruma isyan ederek bir detay verdi.
Erdal Hoş'un sözlerinden o detayı siz nasıl çıkaracaksınız bakalım.

İşte açıklamaları;  

"Trabzonspor'da çok anlamsız bir şey var. Hala daha ciddi ciddi Mustafa Akbaş çok iyi sol bek diyen adamlar var. Onların varolduğunu bilen Ersun Yanal da Lig TV'de diyor ki Zeki Yavru gümüş karmada. Çünkü yüzde 30 bir sosyaloji var. Onlarla da kavga etmek istemiyor ve aklınca onları da idare etmeye çalışıyor. Bu aptal yapı sürdüğü müddetçe bir şey değişmez. Bunu da Trabzonspor yönetimi anlayacak. Size yalakalık yapan adamları değil doğruyu söyleyen adamları dinleyeceksiniz. Üzgünüm ama gelene ağam gidene paşam diyen adamların Trabzonspor'a katacağı bir şey yok. Trabzonspor'un ileri gelenleri bizim çocuklarımız oynasın diyorlar. Dertleri o değil. Bir örnek anlatayım. 1461 Trabzon'un geçen sene bir kondisyoneri vardı. Geçen sene 1461 Trabzon'u seyreden herkes bilir ki bu takım kadro olarak iyi değil ama kondisyonu iyi. Çünkü doktora yapmış, Avrupa'da eğitim görmüş bir kondisyoneri var. Trabzonlu bu çocuk. Özevlat arıyorlar ya işte özevlat. Bu çocuğu bir yerde değerlendiremediler şu anda Gaziantepspor'da. Kimse bu çocuk bizim evladımız demedi. Çünkü özevlatçılık da sahtekarlık, birbirini kollamaktan ibaret. Ben sana pas atayım sen beni destekledir özevlatçılık. Gaziantepspor, fizik olarak iyi bir takım olan Osmanlıspor'u ezdi. Bunu diyecek bir özevlatçı yok. Özevlatçılık yalan ve adi ilişkiler ağının perdesidir. "

KUŞ MEMET’İN AĞRILARI VE KADİR GÖDE
 
Bordo-Mavili kulüpte 40 yıl aralıksız hizmet veren Efsane kadronun efsane malzemecisi  Mehmet Yazıcı yani  nam-ı değer Kuş Memet’i tanırsınız.

Trabzonspor’da göreve 1967 yılında malzemeci olarak başladı.

Kendi ifadesi ile 1946 doğumlu olduğunu belirten Mehmet Yazıcı efsanelerin formalarını taşıdı.

O muhteşem günleri yeni nesilleri aktaran yürüyen Trabzonspor tarihçisi..

Trabzonspor’un hafızalarından biridir.

Bilmeyenler için böyle detaylı yazdık.

Kuş Memet’i niye yazdık.

Şimdi gelelim sadede..

Kuş Memet bu aralar tedavi görüyor.

Tedavisini de Trabzon’un ünlü doktoru Kadir Göde yapıyor.

Kadir Göde’yi sporcular iyi tanır.

Kuru iğne tedavisi, hacamat gibi tedavileriyle Türkiye’nin heryerinden hastaları var.

Öğrendiğimiz kadarıyla Medical Park Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Kadir Göde’ye her gittiğinde Trabzonspor’dan bir anısını anlatıyor.

Yada imzalı formalarından getiriyor, efsanelerle çekildiği fotoğraflarını getiriyor.

Anlayacağını Kuş Memet, şu sıralar hem ağrılarıyla uğraşıyor hem de kendine iyi bir dost edinmiş.

Kuş Memet’e geçmiş olsun.

Doktor Kadir Göde ile renkli sohbetlerine bir gün şahit oluruz.

O sohbetleri de paylaşırız.

HAYDAR REVİ’NİN ZOR GÜNLERİ

Ak Parti Trabzon’da 3-5 parça halinde..

İl Başkanlığında Bakan Soylu’nun dediği mi oluyor, Büyükşehir Belediyesi’nin mi?, İl Başkanı Haydar Revi’nin mi? Ya da Revi’yle il genel meclisi döneminden aynı masayı paylaştığı milletvekili Muhammet Balta’nın mı ya da diğer milletvekillerinin mi? Müsteşarların mı? Müsteşar yardımcılarının mı? Belli değil..

Kongre sürecine girilecek ve kulisler hareketli..

Neden yahu 3-5 parça diyorsun? Yok böyle şeyler. Nifak tohumları falan ekmeye kalkma diyenleriniz vardır. Ama gördüklerimiz çok iç açıcı şeyler değil!

Bu noktada İl Başkanı Revi’nin dirayetli davranamadığı il başkanlığı koltuğunu tam dolduramadığı eleştirileri geliyor.

Onun aldığı kararlar konuşulmuyor hiç! Belkide hiç karar alamıyor yönlendiriliyor. Bazen de bu yönetiminde çatlaklara neden oluyor.

Mesela kendi yöneticileri arasında en fazla şu deniyor; “Başkan hep kendini düşünüyor. Bazen medyada bizleri tartıştırıyor. Sahip çıkmıyor.”

Acaba böyle mi?

Bakın mesela son yürütme kurulu değişiminde yöneticilerinin tartışılmalarına göz yumduğu ifade ediliyor. Bu son günlerde en fazla tartışılan konulardan bir tanesidir. Ayrıca bürokratlar konusunda hata yaptığı hatalara göz yumduğu da ifade ediliyor.

Bu aralar Revi’nin işi zor gibi gözüküyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler