Anahtar Deliği 01.10.2019

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz.

Anahtar Deliği 01.10.2019

KONGRE TARİHİ BELLİ DEĞİL AMA HANGİ İSİMLER SÖYLENİYOR BİR BAKALIM TEKRARAnahtar Deliği 01.10.2019

AK Parti Trabzon İl Başkanlığında kongre süreci tarihiyle başlamadı. Yani henüz bir netlik kazanmadı. Kimin cephesinde neler oluyor ama Anahtar Deliği 01.10.2019gözlemeleyebiliyoruz. Hareketlilik en fazla Haydar Revi cephesinde var. Yani sonuçta il Başkanı. Ama kongre süreci başlarsa ‘bende varım’ diyeceği artık kesinlik kazandı. E o olursa aday olmak isteyenler ne yapar? Şimdilik buna şöyle cevap verelim, şöyle kendilerini dillendiriyorlar, ‘Haydar Revi varsa ben yokum’ Neyse biz isimlerle biraz da gidelim. Anahtar Deliği 01.10.2019

Aday olacak veya aday olmaları için büyük baskı alanlar içinde Selahattin Çebi var. Adayım demiyor ama teşkilatta hangi adrese gitsek aday deniyor. İnternette hani sosyal etkileşim diye bir şey var ya. Bu sosyal etkileşimi fazla olanlardan diyebiliriz.

Öte yandan Mehmet Karaoğlu var. Karaoğlu ‘Görevden kaçmam’ edasında.. Yani aday olacak diye düşünüyoruz. Özellikle AK Parti’nin 20-30 yaşlarındaki genç tayfasının bir bölümü onu Anahtar Deliği 01.10.2019destekliyor gibi duruyor. Diğer konuşulanlar Ayşe Sula Köseoğlu, var. Kadınların bir bölümü teşkilatta onu destekler diye kulağımıza geliyor. Eski vekil olmasının avantajını kullanacaktır. Murat Zeki Solak ismi de yeni ekleşmeye başladı ama kendisinin bu yönde niyeti yok gibi..

Anahtar Deliği 01.10.2019Daha böyle bir çok şey konuşulacak. Bakalım önümüzdeki günler neyi gösterecek. Kulislerde olan biteni yansıtmaya devam edeceğiz. 

Son olarak Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, ekibiyle karar aşamasında. Kulislerden gelen bilgilere göre o da şunu bekliyor,”Haydar Revi il başkanım çıkar beni işaret eder” Böyle bir görüş hakim. Ama kendini bunu söylemedi. Etrafında böyle deniyor.

BİZİM DEĞİRMENDERE’Yİ GÖREN VAR MI? 

Trabzon Turizm ve Kültür eski İl Müdürü İsmail Kansız, Değirmendere’nin durumunu sorguladı.
Çanakkale’nin Sarıçay deresine benzereterek şunu yazdı;

“Bakın bu fotoğraf ÇANAKKALE'ye ait.
Ortadan akan derenin ismi SARIÇAY...
Tıpkı bizim DEĞİRMENDERE gibi...
Ama bizim DEĞİRMENDERE' yi gören var mı?Anahtar Deliği 01.10.2019
Acaba Çanakkale'deki denize etrafı açılmış kirletici hiç bir unsurun bulunmadığı şekilde kentin güzelliğine doğallığına katkı sunarak denize ulaşan Sarıçay gibi Değirmendere de üzerinde bulunan yükleri atarak Karadeniz'e pırıl pırıl ulaşamaz mı?
Sahi Değirmendere ne zaman kurtulacak.
Sümela'ya yaylalara yollara Zıgana'ya turist gelsin diye yapılan yatırım ve gösterilen bunca çabaya rağmen Değirmendere vadisinin perişanlığına ne zamana kadar tahammül edilecek...
Trabzon Valiliği
Trabzon Büyukşehir Belediyesi
Cevre Şehircilik Bakanlığı
Hatta Maçka Belediyesi
Degirmendere vadisini kurtarmaya yönelik bir çalışmanız var mı?”
Çok haklı..
Çok doğru bir tespit.
Peki Değirmendere de böyle olamaz mı?
İstemek lazım.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Ortahisar Belediyesi ortak çalışmayla bunun üstesinden gelecektir.

OTOGAR TARTIŞMASI BİR ANDA SÖNDÜ ACABA NEDEN?

Trabzon’un yeni terminali nereye olsun? Diye hale tartışan bir Trabzon’uz.
Bu Trabzon öyleki bu şehrin en köhne kalmış aslında en vizyoner olması gereken otobüs terminalini yenileyemiyor.
En geri kalmış şehirler bile yenilerken terminalini Trabzon öylece bakınıyor.
İçerisinde fareler geziyor.
İçi dökülmüş..
Neresini tutsan elinde kalacak!
Trabzon’u ilk kez görmeye gelen ve sonra otobüsle ayrılan ne düşünüyor dersiniz.
Vallahi ne siz sorun ne biz söyleyelim.
İşte bu terminalin yenilenmesi için bir çalışma başlatıldı.
Lakin bu çalışmada kısır tartışmalara takıldı.
Bu tartışmaların odağı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun yeni terminal binasını Değirmendere mevkisindeki oto galericiler sitesinin yanına yapılmasını önermesi idi.
Sonra 2 hafta konuşuldu, herkes fikrini söyledi.
Kimileri uygun buldu kimileri şehir dışına olması gerekir dedi ama yok!
Olmadı.
Bir türlü ne yapılacağı netlik kazanmadan gündemden kalktı.
Ne olacak bu Trabzon’un hali..

DOLMUŞÇULAR KAPATILMASIN DİYOR

Trabzon’un bir süredir üzerinde konuştuğu Kahramanmaraş Caddesi’nin trafiğe kapatılıp yayalaştırılmasıyla ilgili son gelişmeyi aktaralım. Medyaya yansıyor tabi bu..Anahtar Deliği 01.10.2019
 Trabzon Büyükşehir Belediyesinin üzerinde çalıştığı projede caddenin kaldırımları genişletilerek tekli araç girişi olacak.
Dolmuş durakları da başka yerlere taşınacak. Yani merkezin dışına atlacak.
Buna  dolmuşçular karşı çıkıyor. 
Trabzon Şoförler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta, “Yeni yol alternatifleri olmadığı müddetçe oranın kapatılması şehir adına zararlıdır. Biz istatistik çalışması yaptırdık günde ortalama Sahil caddesini 11 bin civarında, Tanjant’ı da 10 bin civarında araç kullanıyor. 10 bine yakın da Maraş Caddesi’nde sirkülasyon var. Burası kapatılırsa o araçlar ya sahile ya Tanjant’a kayacak. Buralarda aşırı bir trafik sıkışıklığı olacak.” diyor, toplu taşıma kullanılsın diye ekliyor.
Bakalım kimin dediği olacak!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler