Anahtar Deliği 01.09.2019

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz.

Anahtar Deliği 01.09.2019

YILDIZ TRANSFERİNDE BEKLERKEN BAKIN NERDE ÇIKTI?


Trabzonspor Asbaşkanı Mehmet Yiğit Alp, yıldız transferlerinde ön planda hiç durmadı. 
Hep arkalarda…
Deklanşörlerin görmediği noktalarda…
Karanlık yerlerde yer aldı!
Geçmiş dönemlere bakıldığında..
Hep Asbaşkanlar yeni futbolcularla imza atar.
Bordo-Mavi renge bağlananları kulübe getirir, e bir de poz verir.
Asbaşkan Alp böyle değil tam tersi.
Hatta en son nerede karşımıza çıktı biliyor musunuz?
Trabzonspor’un eski futbolcusu Turgut Uçar anısına düzenlenen minikler futbol turnuvasında ve Trabzonspor Basketbol Yaz Okulu’nun kapanış töreninde…
Minik sporcuları onure etti.
Yöneticiler arkadaşlarıyla sertifikalarını verdi.
Birlikte fotoğraf çektirdiler.
Güzel bir kare.
Güzel anlar.
Alp aynı zamanda Trabzonspor’un basketbol alt yapısında oynamış biridir.
O’nun için belkide bu davranış hepsinden öte bambaşka bir duygu..
Bazen çok bast gördüğünüz anlar ömre bedeldir.
Bu anlar Alp için öyle diye düşündük..


AK PARTİLİ MECLİS ÜYELERİNİN VİYADÜK ÇIKIŞI 

Boztepe’den geçen..
Kanuni Bulvarı’nın Yenicuma ayaklarına AK Parti’den tepki geldi.
Evet yanlış duymadınız!
AK Parti’den tepki..
Muhalefet bile bu kadar tepkili olmadı.
En son AK Partili Meclis üyeleri medyada açıklamalar yaptılar.
Yenicuma Gözaçan Camisi’nden başlayan devasa iki viyadük 100 metreyi aşan ayaklarla Boztepe tüneline Kanuni Bulvarı’nın girişi olacak.
İşte o viyadüklerle ilgili İMO eski Başkanı ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi AK Partili Mustafa Yaylalı, “En başından beri karşı çıktık. Alternatifi de var. Ancak Karayolları bildiğini okuyor. Boztepe’de oluşacak görüntüden herkesin rahatsız olacağını düşünüyorum.” dedi. 
Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve MMO eski Başkanı AK Partili Şaban Bülbül ise daha ağır eleştirdi.
 “Bu viyadüğün şehre hiçbir şey katacağına inanmıyorum. O ayaklar çakıldığı zaman ne olacak? Bir eser önce projelendirilir.” diyen Bülbül, “Ama Trabzon’da yapılan hiçbir eserin projesine ulaşamıyoruz. İhaleye çıkılan bir proje hazır demektir. 1 yıldır şunu söylüyorum. Maket yapmak zor bir şey mi? Boztepe’deki viyadüklerin maketlerini bir yapın, bakalım. İyi mi güzel mi? Çirkin mi? Ama Ruhsat alıp, projeyi arkadan getirirsen o mühendislik değildir. ” dedi. 
Daha önce Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan, eleştiriler şehirde yükselirken Viyadük’ün geçeceği Boztepe tünel inşaatında incelemelerde bulunmuştu.
Çalışmaların hızla devamını istemişti.
Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu da Akçaabatlı.
Yani Trabzonludur.
Trabzon ile ilgili projelerde hassas davranır.
Bakan Turhan ve Genel Müdür Uraloğlu, yakında Trabzon’da basın toplantısı düzenleyip eleştirilere cevap vereceklerdir diye düşünüyoruz. 


MÜFTÜLÜK POSTERİNİ KALDIRIN DEMEMİŞ; DEMİŞKİ… 

Trabzon’un gündemine oturdu!
Neresi biliyor musunuz?
Ortahisar Yenimahalle İncirlik Camiisi...
Nasıl oturdu!
Önce oradan başlayalım..
Cami Derneği başkanı Ali Sait Yılmaz tarafından 30 Ağustos nedeniyle asılan dev Atatürk posterinin müftülük tarafından kaldırılmak istenmesi ortamı geren ve gündem olan.
Ali Sait Yılmaz, bu konuda müftülük bana kaldırın dedi diyor.
Lakin şu an gelen son bilgiye göre medyaya da bunlar yansıdı müftülük düzeltin, demiş.
Yani düzgün durmuyor daha düzgün yerleştirin diye telefon açmış..
Sosyal medyada yayılan bu fotoğrafın ardından Müftü yardımcısı tarafından arandığını belirten cami derneği başkanı Ali Sait Yılmaz, müftülükten kendisine , “Bayrak kalsın o resim insin” dendiğini söyledi. Kendisini arayan il müftü yardımcısına tepki gösterdiğini belirten Yılmaz, “Bayram bitince kaldırırım. Ben her 30 Ağustos'ta bunu yapıyorum.” dediğini ifade etti.  
Ortahisar İlçe Müftülüğü Şube Müdürü İhsan Subaş bunu yalanladı.
Subaş, Trabzon İl Müftü Vekili Hadi Keskin ile birlikte cami dernek başkanının arandığını ve yalnızca söz konusu Atatürk posterinin yamuk ve düzensiz gözüktüğü için düzeltilmesinin istendiğini söylediklerini ifade etti. 
Yukarıdaki bu ifadeler Günebakış Gazetesi’nde yer aldı.
Şimdi gelelim Kuzey Eskpress Gazetesi’ne..
Aynı konuya şöyle değindi Kuzey Eskpress;
“Yenimahalle İncirlik Cami’nin yerinde yıllar önce altında fırın olan küçük bir cami vardı. 1960’lı yılların başında yazları o camideki kuran kursuna giderdik. Sonraları eski caminin yerine yeni güzel bir cami yaptılar. Altında şadırvanı tuvaleti ve yar tarafta çayhanesi ile.
 Cami’nin derneğinin başkanı Trabzon kamuoyunun yakından tanıdığı namı değer Tabutçu Ali... Alilerin babaları bir zamanlar tabut yaptıkları için, kendilerine bu lakap verilmiş. 
 Tabutçu Ali, cami için büyük emek harcamış bir isimdir. Ali, milli bayramlarda Caminin önüne Yenimahalle tarafına büyük boy bir Atatürk posteri ile Türk Bayrağı asar. 15 Temmuz FETÖ kalkışmasında da camiye Atatürk ve Türk bayrağı asmıştı.
Tabutçu Ali, 30 Ağustos Zafer Bayramından bir gün önce büyük boy Atatürk posterini ve bayrağı Cami’nin batı cephesine asar. 
 Ve bir süre sonra Müftülükten aradığını söyleyen bir isim, ‘Bayrak kalsın öbürünü kaldır’ der. Ali, ‘Sen ne diyorsun. Öbürü dediğin kim?’diye çıkışır. Karşıdaki ses, ‘Öbürünün kim olduğunu sen anlarsın’ diye karşılık verir. Ali, tepki koyar, ağzına geleni söyler ve telefonu kapatır. Müftülükten aradığını söyleyen isim, tekrar telefon açar. Ali bu sefer daha ağır karşılık verir ve ‘Kaldırmıyorum, gel sen kaldır’ der. 
Trabzon Müftüsü Osman Aydın, aslen Çaykara Zelega köyündendir. Ailesi yıllar önce Adapazarı’na yerleşmiş. Müftü bey, bugünlerde izinli. İddia o ki, Caminin batı cephesine asılan Atatürk posteri, birilerini rahatsız etmiş ve olay müftü beye intikal ettirilmiş. Müftü bey de yardımcısına, ‘Atatürk resmini o camiden indirin’ talimatını vermiş.
Şimdi birileri çıkıp, ‘Müftü bey veya yardımcısı öyle bir talimat vermedi, Atatürk düşmanı birileri müftü yardımcısının adını kullanmış olabilir’diyebilir.
Tabutçu Ali’nin hangi numaradan arandığı belli. Atatürk posterini indirin diyen net bir şekilde ortaya çıkar. Ve şu ana kadar müftülükten henüz bir açıklama, ‘Kurumun adını kullanarak bir meczup telefon açtı’ denmedi.
Din adamlarının ve siyasal İslamcıların önemli bir kesimindeki Atatürk düşmanlığını anlamaktan gerçekten zorluk çekiyoruz. 
Atatürk, Diyanet teşkilatını kurmuş, din adamı yetiştirilmesini istemiş, bugün maaşlı namaz kıldırma memuru olmalarını sağlamış ve bir kesim hala bu insana düşmanlık besliyor. Olacak iş değil!
Büyükada Sinagogu’nda ise; Musevi vatandaşlarımız 30 Ağustos’u İzmir Marşıyla kutluyor diğer yanda Atatürk’ün kurduğu Diyanet İşleri Başkanlığı 30 Ağustos için Cuma hutbesinde Atatürk’ten bahsetmiyor, Allah razı olsun demiyor…”
 Bu tartışmalar sürerken bir bakış açısı daha geldi.
AK Parti Trabzon İl Başkanlığı basın sorumlusu Mustafa Sungur, müftülüğü savundu şu yorumu yaptı;
“30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Camiye Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin Kurucusu Mustafa Kemal Paşa'nın fotoğrafını aşmışlar. O zaman Çanakkale Zaferinin yıldönümünde Enver Paşanın fotoğrafını asalım! Kutül Amare zaferinde Halil Paşayı asalım! İnönü zaferlerinin yıldönümlerinde İsmet Paşanın fotoğrafını asalım! 15 Temmuz Zaferinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafını asalım! Sonra cami duvarlarını bilborda çevirelim. Yahu kardeşim her şeyin bir yeri ve usulü var. Devletimizin kurucu liderini dualarla anmak isteyenler diledikleri zaman Kur'anı Kerim okutabilir, mevlidi şerif okutabilir. Tabi burda amaç toplumu germek ve kısır tartışmalara yol açmak olunca bu tartışmalara sebep oluyorlar. Zira adamların Rahmetli Mustafa Kemal Paşaya iki kelâm dua etmek niyetinde değiller. Çocuklar namaz kılınca, başörtüsü meselesinde şeriat deyip ortalığı ayağa kaldıranlar, laiklik diye cırlayanlar bugün camiye asılan Gazi Mustafa Kemal paşanın fotoğrafı üzerinde tabiri caizse 'Diyaneti Dövüyorlar' 
Ülkemizin böyle tartışmalarla zaman kaybetmemesi gerekiyor. Bu tartışmalar eski Türkiye tartışmaları. Geride bırakmalıyız. Mustafa Kemal Atatürk ülkemizin kurucu lideridir. Camiler de Müslümanların Yüce Allah'a karşı kulluk vazifelerini yerine getirdiği ibadet yerlerimizdir. Lütfen akli selim düşünelim.”

BU KRİZİ FIRSATA ÇEVİRİN!

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, ilçesinde özel Avrasya Ünivertsitesi’ne belediyeden daha önce verilen ama sonra mahkeme kararıyla alınan 40 dönüm araziyle alakalı serzenişlerde bulundu.
Açıklamaları olay oldu.
Bütün kent bu açıklamaları konuşuyor.
Tartışmalar baya uzadı.
Orada bir detayı birlikte değerlendirelim istedik.
Yomra’nın sosyal alanlara ihtiyacı var.
Her yer inşaat halinde..
Heryerden beton bloklar yükseliyor.
Çocukların park alanı..
İnsanların iş stresini atacağı ormanlık yeşil alanları yok.
Hepsi kaybolmuş gitmiş.
Bu yönden Başkan Mustafa Bıyık kendine alan arıyor.
Böyle bişeyler yapmak ilçeye kazandırmak için.
Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız ve Başkan Mustafa Bıyık ile bir araya gelip, ilçe ve üniversiteyi güzel bir alanda buluşturacak projeler üretmeliler!
Yoksa Mustafa Bıyık’ın dediği gibi, “Orayı park, bahçe, piknik alanı yaparak halkımızın hizmetine sunmak istiyoruz. Çünkü bu alanın alternatifi yok. Ancak üniversite bu alandan mahkeme kararına rağmen çıkmıyor. Dözerleri dayayıp alanı gasp ettikleti duvarları yıkacağız galiba. Çünkü istişareye bile yanaşmıyorlar.” olmasın!
Bu şekilde olması Trabzon kentine de yakışmaz.
Lütfen beyler ..
Başkanlar..
Bir araya gelin bu krizi fırsata çevirin.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler