Trabzon'da bu yıl ilk kez düzenlenen liselerarası uluslararası robotik yarışması 'First Robotics Competition', Türkiye'nin farklı illerinden yaklaşık 400 öğrenciyi buluşturdu. Öğrenciler, bir yıl boyunca geliştirdikleri robotları belirlenen kurallar çerçevesinde yarıştırdı.

TRABZON İLK KEZ EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Trabzonspor organizasyonunda gerçekleştirilen First Robotics Competition, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün katkılarıyla Hayri Gür Spor Salonu'nda düzenlendi.

Trabzon'un yanı sıra İstanbul ve Ankara'dan gelen yaklaşık 400 lise öğrencisinin katıldığı organizasyonda 20 takım, yıl boyunca geliştirdikleri robotları belirlenen oyun kuralları kapsamında mücadele ettirdi.

Yarışmanın temel hedefi ise gençlerin bilim ve teknolojiye ilgisini artırırken takım çalışması, iş birliği ve problem çözme becerilerini geliştirmek oldu.

"ROBOTİK BİLİMDE FARKINDALIK OLUŞTURUYORUZ"

Trabzon Merkez...