Trabzon Büyükşehir Belediyesi, “Koş Dünyaya Nefes Ol” projesi kapsamında Akyazı’da Papara Park Stadyumu yanında fidan dikme etkinliği gerçekleştirdi.
Etkinliğe Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Gürkan Üçüncü, Vali Yardımcısı Fatih Kızıltoprak, Trabzon Tarım ve Orman İl Müdürü İsa Kaplan, Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bekar, TÜRSAB Başkanı Mehmet Ali Tuna ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Kemal Akpınar katıldı.
2 BİN FİDAN BAĞIŞI
Programda konuşan Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ahmet Yüksel, Kalkınma Ajansı tarafından EYKUES projesi kapsamında belediyeye 2 bin adet fidan bağışlandığını belirtti.
Yüksel, “Bu fidanların bir kısmını bugün burada toprakla buluşturacağız. Fidan dikimi denildiğinde Karadeniz’in çok fazla fidana ihtiyacı yokmuş gibi düşünülebilir. Oysa doğaya ve yeşile her yerde ihtiyaç vardır. Hadis-i Şerif’te de buyurulduğu gibi; ‘Kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı dikiniz.’ Bu anlayışla gerçekleştirilen bu anlamlı projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
“DOĞAYA VE SPORA İMZA ATIYORUZ”
DOKA Genel Sekreteri Kemal Akpınar da etkinliğin anlamına dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:
“Bugün burada anlamlı bir etkinlik vesilesiyle bulunuyoruz. Dünyaya karşı sorumluluklarımızı attığımız bir imza niteliğinde; hem doğaya hem de spora karşı, tüm Trabzon adına hayırlı ve uğurlu olsun. Yarı maratonun yanı sıra bir ağaç, nefes, temiz hava… Bunların hepsini bütünleştirdiğimiz zaman insanlığa karşı bir umudu yeşertiyoruz.”
“TARIM VE ORMAN HAYATIMIZIN EN ÖNEMLİ YÖNÜ”
Trabzon Vali Yardımcısı Fatih Kızıltoprak ise konuşmasında tarım ve ormanın önemine vurgu yaptı.
Kızıltoprak, “Bir kamu yöneticisi olarak en güzel yapılmasını beklediğim konuşmalar tarım ve ormanla ilgili olan konuşmalardır. Tarım ve orman hayatımızın en önemli yönlerinden biridir. Sağlığımızı ilgilendiriyor, hayatımızı doğrudan etkiliyor. Bu konuyla ilgili çaba sarf edilmesi beni hem şahsen hem de devletim adına mutlu ediyor” dedi.
Pazar günü düzenlenecek etkinlikte “Koş, Dünya’ya nefes ol” mesajının verileceğini belirten Kızıltoprak, programın Trabzon’un kurtuluşunun kutlanacağı günlere denk gelmesinin de ayrı bir anlam taşıdığını ifade etti.