CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, Trabzon Büyükşehir Belediyesinin 2025 yılı faaliyet raporuna yönelik eleştirilerde bulundu. Bak, mali çöküş olarak değerlendirdiği faaliyet raporuyla ilgili “Trabzon halkının alın terinin bu şekilde heba edilmesine sessiz kalmayacağız.” dedi.
“52 KEZ KREDİ YETKİSİ ALIRKEN HANGİ PROJELERİ FİNANSE ETTİNİZ?”
CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, mali tabloyla ilgili “Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülen 2025 Yılı Faaliyet Raporu, sıradan bir yönetim zafiyetinin değil, bilinçli tercihlerle derinleştirilmiş bir mali çöküşün açık belgesidir. Bu tablo bir başarısızlık değil; kötü yönetimin, denetimsizliğin ve sorumsuzluğun itirafıdır. Trabzon halkının alın terinin bu şekilde heba edilmesine sessiz kalmayacağız.
Ortada 7,21 milyar liralık gelir varken 9,57 milyar liralık gider yaratan bu anlayışa soruyoruz: Bu açığı hangi kararlarla, kimler adına oluşturdunuz? İki yıl içinde bütçe açığını 756 milyon liradan 2,36 milyar liraya çıkaran bu yönetim, bu şehri hangi hesapla borç batağına sürüklemiştir?
52 kez kredi yetkisi alırken hangi projeleri finanse ettiniz, hangi hizmeti tamamladınız?...