Anahtar Deliği 29.06.2020

Trabzon kulislerinden yansıyanlar.

GÖKSEL GÜMÜŞDAĞ NEDEN SUSUYOR DİYE SORUP NİHAT GENÇ’E BİR KUTLAMA BİR SESLENİŞ

Nihat Genç hafta sonu çok enfes bir yazı yazdı.

Trabzonspor’un üzerine nasıl geldiklerini ortaya koydu..

Kendi üslubu ve tarzıyla içimize kadar iliklerimize kadar yazıyı hissettik.

Orada şöyle bir detay var;

“Bir yazar olarak Ergenekon kumpaslarıyla ilgilendiğim için ben Göksel Gümüşdağ adını başka yerden hatırlıyorum, Göksel Gümüşdağ şikeden alınır ve bırakılır ve çok sonra bir FETÖ’cü hakim itirafçı çıkar ve Göksel Gümüşdağ’ın salıverilmesi için şöyle söyler; “Pensilvanya’dan ‘Göksel’e bir güzellik yapalım’ dendiği için bıraktık.” açıp okursunuz.”

Bu detaya Göksel Gümüşdağ hiç cevap vermiyor.

Bugüne kadar kendisi hakkındaki tek bir iddiaya bile cevap vermedi.

Neden vermiyor? Korkuyor mu?

Bu arada Nihat Genç’e de bir seslenelim.

Daha önce Fenerbahçe’ye şike kumpası yapıldığına inandığını vurgulamıştı.

Kumpas varsa örtbas edilen şikenin ağababası da var diye kendisine seslenmiştik.

Şimdi tekrar sesleniyor ve bu konuyla alakalı kendisinden yazı bekliyoruz.
 

GÜNEYDEN GEÇECEK YOL İÇİN SOMUT ADIM ATILMALI

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, yatırımlarla ilgili Ankara’da bir dizi ziyaretlerde bulundu. Başkan Ekim özellikle Yıldızlı alt yapısı ve Akçaabat’ın ilçe merkezindeki güney sokaklarının alt yapısı konusunda eleştiriler alıyor, bunlarla alakalı çalışma yapması isteniyordu.

Osman Nuri Ekim, Başkan Şefik Türkmen’in işaret ettiği bir isim. Kendisinden beklenti oldukça fazla. Bu nedenle Akçaabat Ortahisar kadar dikkat çekiyor. Sadece bu nedenle değil, nüfus yoğunluğu anlamında da tabi..

Yollarla alakalı Karayolları Genel Müdürü Akçaabat Düzköylü Abdulkadir Uraloğlu’ndan önemli destek alıyor.

Akçaabat’ın projelerine yakından bakıyor.

Uraloğlu Akçaabat’a güney çevre yolu istiyor. Tıpkı Başkan Ekim gibi.

Akçaabat direndi ve sahilini kurtardı.

Bir an önce güney çevre yolunun başlaması gerekir.

Başkan Ekim’in üzerinde durduğu bir projede küçük sanayi sitesi.. Bu da yakında hayata geçecek.
 

AKÇAABAT’ TA 1990 SELİ

Akçaabat demişken eski başkan Şefik Türkmen’in bir yazısını paylaşalım.

Çünkü Türkmen, 1990 selini yazdı.

Türkmen o günleri ve yaşananları şöyle anlatıyor;

“İçerisinde bulunduğumuz günler, Akçaabat’ın ve Bölgemizin büyük bir sel felaketine uğradığı günlerin yıl dönümüdür. Bundan tam 30 yıl önce, 1990 yılında 19 Haziranı 20 hazirana bağlayan gece büyük bir sel felaketi meydana geldi. Akçaabat şehir merkezinde ve bazı köylerimizde dereler taştı, toprak kaymaları, heyelanlar meydana geldi.

Evler, iş yerleri yıkıldı. Yollar yıkıldı, köprüler çöktü. Araziler, tarlalar ve şehrin alt yapısı zarar gördü. Trabzon genelinde 45 kişi, Akçaabat’ta 21 kişi hayatını kaybetti. Trabzon merkezi ile, köylerle ve diğer ilçelerle ulaşım tamamen kesildi. Köylere yaya olarak, Trabzon merkezine de denizden motorlarla ulaşım sağlanabiliyordu. Bölgemiz can ve mal kaybı olarak büyük zarara uğradı. O günlerde hayatını kaybedenleri rahmetle anıyoruz. Yolları, köprüleri, altyapıyı tamamlamak yılları aldı. Birçoğumuzun hatırlayabileceği gibi selde yıkılan Kireçhane köprüsünü ancak 1995 yılının başlarında yapabildik.

Eskilerimizden hep duyarız, bölgemizde 20-30 yılda bir büyük sel felaketleri, heyelanlar, toprak kaymaları meydana gelmektedir. Bunu bilerek, gerekli önlemleri almamız gerekir. Bu bilinçle 1994 yılından sonra, felakete sebep olan derelerin büyük bir bölümü, ıslah edilerek kenarlarına taşkın koruma duvarları yapmak suretiyle sedde içerisine alınmıştır. Derelerin uygun yerlerinde bentler yaptırılmıştır. Zaman zaman dere yatakları temizlenmeli ve dolan bentler boşaltılmalıdır. Dere yataklarında yetişen ağaçlar sellerde yerinden sökülerek menfezleri ve köprüleri tıkayıp taşkınlara sebep olmaktadır. Kırsal kesimlerde plansız, programsız yollar açılmamalı, yamaçların dengesi bozulmamalıdır. Gerekli olmadıkça meyilli arazilerdeki ormanlar ve bitki örtüsü sökülerek kaldırılmamalıdır. Taş, toprak, moloz ve çöp gibi malzemeler derelere dökülmemelidir.

Dere yataklarında yapılaşmaya izin verilmemelidir. 1990 yılında yaşanan büyük felakete rağmen, arkasından kısa bir süre geçtikten sonra gerekli hassasiyet gösterilmeyerek dere yataklarında yapılaşmaya devam edilmiştir. Bu durum 1994 yılına kadar sürmüştür. O dönem şehir merkezinin bazı yerlerinde derenin sıfırına binalar yapıldığından dereyi makine koyarak temizlemek dahi mümkün olmamaktadır.

Akçaabat Merkezi için hazırlanarak 1995 yılında onaylanan imar planında dere yataklarının korunmasına azami dikkat gösterilmiştir. Bu planın uygulaması da aynı titizlikle takip edilmiştir.

Yaşadığımız deprem, sel, toprak kaymaları gibi felaketleri çabuk unutuyoruz. İlgili kurumlarımızın görevlerini hakkıyla yerine getirmelerinin, aksatmamalarının yanında; insanlarımızın da bilinçli olmaları, yasalara aykırı işleri yapmamaları, kurumlarımız üzerinde baskı kurmamaları gerekir. Aksi taktirde felaketlerden kurtulamayız. Aynı hataları tekrarlayıp iyi sonuçlar beklemek akıl kârı değildir.”
 

BÜYÜKŞEHİR’E ADAY GÖSTERENLER DÜŞÜNSÜN!

Gazeteci yazar Berkant Parlak, KTÜ Rektörlüğüne aday olan Atakan Aksoy’u öyle bir eleştirdiki hak vermemek elde değil. Hatırlarsanız Atakan Aksoy KTÜ’de hoca iken İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’ün referansıyla Millet İttifakının Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilmiş ve hayal kırıklığı yaratmıştı.

Berkant Parlak KTÜ’ye aday olan Aksoy için bakın neler kaleme aldı;

“Atakan Aksoy'un geçen bir gazetede mülakatını okudum. Kendini rektör olarak sunuyor. Maalesef hayal dünyasında yaşamaktan öteye geçememiş bir isim. Hayal âleminde dün İyi Parti’den aday olduğunu unutup hemen Cumhurbaşkanı'na övgüler dizmeye başlamış! Berbat bir adaylık süreci ve ortadaki hazin mağlûbiyetini unutmuş herhâlde ki yeni yarışlara soyunmuş. “
 

GÜZEL MELİNDA HOŞGELDİN

Trabzon medyasının yakından tanıdığı iki isim.

Biri Aleyna Keskin…

Diğeri Miraç Keskin…

Uzun süredir bekledikleri oldu.

Güzeller güzeli bir kız çocukları oldu.

Melinda adını verdikleri bebekleri dünyaya gelmesinin ardından tebrikleri almaya başladılar.

Aleyna DHA Trabzon Bölge Ofisi’nde görev yapıyor.

Miraç Keskin ise Trabzon Büyükşehir Belediyesi Basın Ofisinde çalışıyor.

Haliyle medyatik bir bebek dünyaya gelmiş oldu.

Annesi kızını ise şu cümlelerle karşıladı "Nasıl sığdırdın şu koca dünyayı küçücük bedenine, Hoşgeldin benim güzel kızım Melinda'm"

Nazar almasın diyerek kutlayalım mutlu çiftimizi.. .

Yorum Yap
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (6)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Anahtar Deliği Haberleri