Diğer

Diğer

Akrep Celal Ve Bereli İhsan …

Trabzon futbolunun, şimdi olduğu gibi ilk yıllarında da spor sahalarının gerek içinde, gerekse turgay-reklam.jpgsaha dışında herkes, nerdeyse bir takımın taraftarıydı.

      Büyük çoğunluk ise “ İdmanocağı, İdmangücü ve İdmanyurdu ” taraftarıydı.. Bu taraftarlık genelde iddialar üzerine süslenirdi. Hiçbir rant ve kavgayı taşımazdı.

      Bahsedeceğim kişiler Kavakmeydan mahallesi civarının gençleriydi. Şimdiki merkez İnzibat Komutanlığı'nın karşısındaki ilk saha olan o zamanki adıyla ‘Taramalı saha’ da yetişmişlerdi.    

      Kimler? Akrep Celal ile Bereli İhsan Öztürkmen kardeşler. Genelde 1930’lu, 40 yıllarda Trabzon ‘da doğanlar, eğer futbol ile ilgileri varsa; Genelde “Ya İdmanocaklı ya da İdmangücülü ”doğarlardı!..

                                                                 *

      Bu itibarla iki kardeşten Akrep Celal İdmangücülü, Bereli İhsan İdmanocaklı doğmuştu. Ama ilginçtir ki, zaman Akrep Celal’i İdmanocağı’na, Bereli İhsan’ı da İdmangücü’ne taşımıştı. Akrep Celal; Sanat Okulu futbol takımında, Zonguldak Kömürspor da, Ankaragücü’nde, Ankara Havagücü’nde, Ordu Milli takımı’nda, İdmangücü’nde, İdmanocağı’nda, Karadeniz Gücü ve Doğanspor’da forma giymişti…

      Trabzonspor kurulduğunda ise futbol hayatını kapatmıştı. Bereli İhsan ise: İdmanocağı, İdmangücü ve Amatör Milli takımlarında futbol oynadı.

      Gerçekten her iki kardeşi de aynı anda izlemek; hem ayrıcalık ve hem de zevkine doyulmayan bir güzellikmiş. İhsan orta saha da hazırlayıcı, Celal hücum da santrafor olarak tamamlayıcıydı. Kısa boyuna rağmen attığı kafa golleri ve birbirinden şık röveşata goller, şu anda olsa ekranlarda jenerik olur cinstendi...

celal-ve-ihsan.jpg

                                                                  *     

       Futbol topuyla sahada bale yapar gibi süzülen bu kardeşlerden Bereli İhsan, Trabzon Lisesinin alt duvarının altındaki yolun kenarında bir dönem bakkal dükkanı işletmiş, ardından da Almanya'ya çalışmaya gitmiş, yılların ardından döndükten sonra da, yine Trabzon'a yerleşmişti.

       Akrep Celal Trabzon'da bir dönem banka müdürlüğü yapmış, emekli olduktan sonra da İstanbul'da yıllar önce Boğaz köprüsünün inşaatında görevli iken, Kalp krizinden vefat etmişti. Kardeşi Bereli İhsan ise daha bir kaç yıl önce Trabzon'da vefat etmişti.

        Her ikisi de, Trabzon’da Bahçecik mezarlığının içerisindeki caminin hemen arkasında, yan yana yatıyorlar. Fenerbahçe’nin unutulmaz oyuncusu Lefter Küçükandonyadis’i vefat etmeden önce bir TV Programında izliyordum.

       Söyleyişte program yapımcısı, ona ülkemizde ve evrensel boyutta en iyi hücum ve gol oyuncularını soruyordu. O da bazı oyuncuları isimlendiriyordu. Ancak şu sözleri de ilave edince, kulak kabartmıştım “Bildiğim ve izlediğim bir Lazoğlu, Trabzonlu Celal vardı! Eğer futbol yarım saat oynanacak olsaydı, o dünyanın en büyük golcüsü olurdu…”

                                                                     *      

       Türk futbolunda bazı oyuncuların istedikleri yada oynadıkları yada maç başına aldıkları transfer paralarını duyunca, bu iki kardeşi almak için kaç milyon Euro bonservis bedeli ödemeleri gerekirdi diye düşünürken, aklımıza geldiler!..

       Onları seyredemedim ama başkalarından çok dinledim.

       Dünyaya maalesef erken gelip, erken giden, Öztürkmen kardeşlere selam olsun...

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR