Akçaabat'ta tarihi konak hizmete girdi

Tarihi Timuciler Konağı’nda geçmişin içinde yemek keyfi...

Akçaabat'ta tarihi konak hizmete girdi

Akçaabat’’ın en eski yapılarından olan ve otantik yapısının yanı sıra bahçesi ve muhteşem manzarası ile de dikkatleri toplayan Orta Mahalle’deki tarihi Timuciler Konağı, Kaffe-Restoran olarak yeniden düzenlenerek hizmete başladı.


Tarihi Konak, yeşillikler içindeki bahçesi ve muhteşem manzarası ile “Geçmişin İçinde Yemek Keyfi” sloganı ve zengin menüsü ile hizmet vermeye başladı. Köy kahvaltısı, gözleme, mantı ve köftenin yanı sıra günlük menüleri, leziz ev yemekleri ve uygun fiyatlarıyla ilk günden beri büyük beğeni kazandı.

Timurciler Konağı toplantı, doğum günü, tur organizasyonları ile özel günleriniz için özel menüler hazırlanıyor. Konak yetkilileri “Siz ve sevdiklerinizi geçmişin içinde bu günü yaşamaya davet ediyoruz. Daha detaylı bilgi için sizleri Timurciler Konağında bir gün geçirmeye davet ediyoruz.” dedi. 



Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen tarihi eserlerimizin yaşatılması, kullanılması ve bizden sonraki nesillere aktarılması için gayret içersinde olduklarını vurguladı. Kamulaştırma suretiyle tarihi eserleri tekrar hayata kazandırmaya çalıştıklarını belirten Türkmen; “Akçaabat’ın yemek kültürü oldukça zengindir. Özellikle ev yemekleri çok farklı bir lezzete sahiptir. Biz de bu gerçekten yola çıkarak, Konağımızda ev yemekleri lezzetini konuklarımıza ikram etmek istedik. Bu tarihi konağı aslına uygun bir şekilde restore edip işletmeye açtık.” şeklinde konuştu.

Akçaabat Belediyesi tarafından satın alınarak restore edilen Timurciler Konağı, Akçaabat ve bölge halkına yöresel yemek çeşitleriyle hizmet etmekte ve belediyemizce işletilmektedir.
 










HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber