Haber61.net Ajandası 23.03.2016

BAHÇELİ’YE YENİ BİR RAKİP GELİYOR!   MHP’deki Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Ümit Özdağ, MHP liderliğine adaylığını koyacak. MHP'de başkanlık yarışı kızışıyor. Meral Akşener , Koray Aydın, Sinan Oğan'dan MHP lideri Devlet Bahçeli'nin kar

Haber61.net Ajandası 23.03.2016
BAHÇELİ’YE YENİ BİR RAKİP GELİYOR!

MHP’deki Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Ümit Özdağ, MHP liderliğine adaylığını koyacak. MHP'de başkanlık yarışı kızışıyor. Meral Akşener , Koray Aydın, Sinan Oğan'dan MHP lideri Devlet Bahçeli'nin karşısına bir adaya daha çıkıyor. Ümit Özdağ’ın MHP Genel Başkanlığı için adaylığını 9 Nisan’da sürpriz bir ilde açıklayacağı da bilgiler arasında.

Haber61.net siyaset ajandasının edindiği bilgiye göre  O ilin Artvin olması bekleniyor. Çünkü Özdağ için Artvin’in Yusufeli ilçesi ayrı bir öneme sahip. Prof. Dr. Ümit Özdağ, 20 Temmuz 2003 tarihinde tüm hukuki şartları  yerine getirerek Artvin’in Yusufeli ilçesinden MHP’ye üye olmuştu. Aradan 2 yıl geçtikten sonra, 2005’te Yargıtay’a müracaat ederek üyelik durumu hakkında bilgi istedi. Partilerin her 6 ayda bir verdikleri üye listelerini takip eden Yargıtay,  MHP Genel Merkezi tarafından Ümit Özdağ’ın adının kendilerine bildirilmediğini ifade etti. 2005 yılında MHP Genel Başkanlığına aday olan ama adaylığı kabul edilmeyen Özdağ, aynı yıl partisinden de ihraç edilmişti. 21 Mart 2015 günü yapılan MHP 11. Olağan Büyük Kurultayı'nda MHP MYK Üyesi seçilmiştir.

7 Nisan 2015'te MHP Gaziantep 1.sıra Milletvekili adayı olarak açıklanmış, 7 Haziran günü yapılan seçimlerde meclise girmiştir.1 Kasım 2015'te yapılan erken seçimde de yine MHP Gaziantep 1.sıra Milletvekili adayı olarak açıklanmış, 1 Kasım günü yapılan seçimlerde meclise girmiştir.14 Kasım 2015 tarihi itibarıyla MHP Genel Başkan yardımcısı olmuştur.24 Şubat 2016'da "MHP olağan üstü kurultaya gitmelidir" diyerek Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etmişti.


"NE DİYELİM DARISI BİZİM EMEKLİLERİN BAŞINA!" 2.SAYFADA

NE DİYELİM DARISI BİZİM EMEKLİLERİN BAŞINA!

Almanya Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığından yapılan açıklamaya göre,  1Temmuz 2016 tarihinden itibaren batı eyaletlerinde yaşayan emeklilerin  maaşlarına yüzde 4,25, doğu eyaletlerinde yaşayan emeklilerin maaşlarına da yüzde  5,95 oranında zam yapılacak. Bunun emekli maaşlarına yapılan son 23 yılın en  yüksek zammı olduğuna işaret edilen açıklamada, artışın sebebi olarak ülkedeki  istihdamın ve ekonominin iyi durumda olması ile çalışanların maaşlarındaki artış  gösterildi.

İki Almanya’nın birleşmesinden  önceki durumdan kaynaklanan bazı sebeplerden  dolayı ülkedeki emeklilik maaşlarında dengeyi sağlamak amacıyla doğu eyaletlerde yaşayanlar için emeklik maaşı daha yüksek oranda artırılıyor. Ülkemizde ise 11 milyon emekli için bankalarla pazarlık sürerken 600 lira taban ödeme olarak belirlendi. Bu paranın kaç yıl için verileceği ise tartışılıyor. Promosyon miktarları genelde 1 ila 3 yıl arasında veriliyor. Bu rakamın üzerine çıkılmadığı taktirde emekliler iki yıl olursa senede 300, 3 yıl olursa 200 lira alabilecek. Memurlar ise brüt maaşlarının yüzde 60’ı kadar promosyon alıyor. Bunun için emeklilerin de bu oranda promosyon alması gerekiyor.  Ortalama emekli maaşı 1.500 lira olarak düşünüldüğünde alınacak yüzde 60’lık promosyon 900 lirayı buluyor.

Oysa seçimlerden önce Başbakan Davutoğlu emeklilere yılda en az 300 lira promosyon için çalışacaklarını söylemişti. Buna göre de 3 yıllık anlaşma yapıldığında emekliler 900 lira alacak. Şu anda bir banka emeklilere 2 yıllık için 300 lira zaten veriyor. Fakat bunun karşılığında kredili mevduat hesabı zorunluluğu getiriyor. Bu da verilen paranın faiz ile geri alınması anlamına geliyor. Emekliler promosyon için sadece süre şartı konulmasını ve başka bir ürün zorunluluğu olmamasını istiyor. Bankalar ile SGK arasındaki görüşmeler sürüyor. Daha önce sadece kamu bankalarının yer aldığı görüşmelere özel bankalar da katıldı. Böylece en çok promosyonu veren banka, emeklilerin maaşını da ödeyecek. Bu rekabetten hem bankalar hem emekliler kazanacak. Bankalar zaten şu anda emekli maaşları için bir rekabeti sürdürüyor. Birçok banka bunun için değişik kampanyalar düzenliyor.


"BELEDİYE İŞÇİLERİNE KADRO VAR MI?" 3.SAYFADA

BELEDİYE İŞÇİLERİNE KADRO VAR MI?

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, taşeron işçilerin merakla beklediği haberi dünkü, AK Parti'nin TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmada, şu şekilde vermişti: "1 Kasım tarihinden önce kamuda asıl işlerde çalışan personelimizi kamuya alıyoruz. Ayrıca, yardımcı işlerde çalışan kardeşlerimizi de kamuya almayı kararlaştırdık. Böylece ister asıl iş olsun ister yardımcı iş olsun, dışarıda kalan tek bir taşeron işçisi kalmayacak inşallah Dışarıda tek bir taşeron işçi kalmayacak.

Emeklilik hakkını elde etmemiş olanları da kamuya alacağız" Taşeron işçilerin kadro kapsamına belediyelerde çalışan işçilerin girip-girmeyeceği ise henüz netlik kazanmadı.  Hazırlanan taslağa göre kamu-kurum ve kuruluşlardan özellikle devlet bütçesi  içerisinde yer alan, genel bütçeli, özel bütçeli, düzenleyici ve denetleyici kurumlar ile sosyal güvenlik kurumlarında çalışanlar kadroya alınacak. Ancak bu taşeron işçilerin kadroya alınması için kamuya bir ihale sonucuyla sözleşme ile alınıp, sürekli bir işte çalışıyor olması şart. Taşeron işçilere kadro düzenlemesinde belediyelerde çalışan işçilerin kadroya alınması gündemde ama bir çelişki var.

Taslakta belediyelere ait şirketlerde ihale yoluyla çalışan taşeron işçilere kadro verilmeyeceği ile ilgili detaylar da göze çarpıyor. Yapılan çalışmalara göre belediyeler ve il özel idarelerinin en yüksek karar organlarının kararlarıyla bu idarelerde çalışanlar da kadroya geçiş yapabilecek, ancak Belediyeler tarafından yine Belediyelere ait şirketlerden ihale yoluyla çalıştırılan taşeron işçilere kadro verilmeyecek.. Trabzon Büyükşehir Belediyesinde kadro bekleyen 900 Trabel işçisi  dahil binlerce işçi umutla tasarıda değişiklik bekliyor ama belediye işçilerin kadro alma şansları yok!


"ET VE TAVUK FİYATLARINA ZAM!" 4.SAYFADA

ET VE TAVUK FİYATLARINA ZAM!

Et fiyatlarını regüle etmek için devreye giren Et ve Süt Kurumu (ESK) da yükselen maliyetlere dayanamadı. Kurum, dana ve kuzu etine değişen oranlarda zam yaptı. Yüzde 4 ile 12 arasında zam yapılan dana etinde en yüksek fiyat artışı kıymada gerçekleşti. Yeni tarifeye göre dana kıymanın fiyatı 3 liralık artışla 25.75 liradan 28.75'e, dana kuşbaşının fiyatı ise 1.6 lira artışla 29.40 liradan 31 liraya çıktı.

Kuzuya yapılan zam dana etini de geçti. Kuzu etine yüzde 7 ile 23 arasında zam yapıldı. Artıştan en yüksek payı kuzu şiş, kuzu kol, kuzu çatal ve kuzu gövde aldı. Kuzu şişin fiyatı 6.1 lira, kuzu kolun 5.4 lira, kuzu çatalın 4.9 lira arttı. ESK fiyatları hâlâ tavan fiyatın altında ancak zamla birlikte kurumdan et alan kasap ve marketlerin maliyetleri de artacak.

Dolayısıyla tavan fiyattan et satışı daha da zor hale gelecek. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, tavan fiyat uygulamasını getirdikten sonra karkas yağsız et için fiyat 23.30 TL, yağlı et için 21.80 TL, kıyma için 32 TL, kuşbaşı et için 34 TL olarak belirlenmişti. Tavan fiyat uygulamasının ardından kasaplar fiyatları değiştirmemiş, kıyma 40-45 lira arasında satılmaya devam etmişti. Zincir marketlerde kıyma 32-37 liraya satılıyor.


"SOSYAL MEDYA YAVAŞLADI!" 5.SAYFADA

SOSYAL MEDYA YAVAŞLADI!

Facebook ve Twitter başta olmak üzere sosyal medyadaki ciddi yavaşlama devam ediyor. Pek çok kullanıcı yavaşlamaya tepki gösterirken, konuya yönelik Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) ya da bir mahkeme kararı olmadığı öğrenildi. Yavaşlamanın, güvenlik bürokrasisinin talebi üzerine yapıldığı ifade ediliyor. Alternatif Bilişim Derneği Üyesi Barış Büyükakyol, “Resmi olarak engelleme varsa, zaten siteye hiç erişilemiyor. Burada ise siteye ulaşılabiliyor ancak kullanımda güçlükler çıkıyor” ifadesini kullandı.

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Türkiye'nin 5 ilinde eşzamanlı gerçekleştirdiği ve 4,5G hız testi etkinliğinin ardından son günlerde Türkiye'de internetin neden yavaşladığı sorusunu yanıtladı. Türkiye'de en son yaşanan terör olayının ve bu gibi günlerde internette yaşanan yavaşlamaların hatırlatıldığı Terzioğlu, konuya ilişkin gelen soruyu, "Güvenlik her şeyin ötesinde. Bakın, dünyanın en güvenli kentlerinden biri olan Brüksel'de bugün yaşananları hepimiz biliyoruz. Çok yakın bir zamanda da Türkiye'de de yaşadık. Bu gibi olaylar yaşandığında her ülkenin genel reaksiyonu her türlü imkanı kullanarak güvenliği sağlamaktır. Ülkelerin kanunları yasaları çerçevesinde bu gibi olaylarla karşılaşabiliyoruz. İnsanımızın güvenliği için, devletimiz ne istiyorsa, kanunlar neyi gerektiriyorsa o konudaki işlemleri alacağız. Umarım bu gibi olaylar bir an önce hayatımızdan çıkar." şeklinde yanıtladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem