Haber61'in Ajandası 10 Mayıs 2016

YÜKSEK YARGI SİL BAŞTAN! Hükümet Yargıtay ve Danıştay’ı tümüyle yeniden yapılandıracak yargı paketi hazırladı.Adalet Bakanlığının hazırladığı yeni taslağa göre Yargıtay!da ki daire sayısı 46’dan 24’e indirilecek. Yargıtay’ın 516 olan üye sayısı da 300’e d

Haber61'in Ajandası 10 Mayıs 2016

YÜKSEK YARGI SİL BAŞTAN!

Hükümet Yargıtay ve Danıştay’ı tümüyle yeniden yapılandıracak yargı paketi hazırladı.Adalet Bakanlığının hazırladığı yeni taslağa göre Yargıtay!da ki daire sayısı 46’dan 24’e indirilecek.

Yargıtay’ın 516 olan üye sayısı da 300’e düşürülecek.17 dairesi,195 üyesi olan Danıştay’ın daire sayısı 14’e üye sayısı 125’e indirilecek.Emekliliğe kadar olan görev süresi ise 12 yıl ile sınırlandırılıyor.Yasaya “Yasa çıktığı an Yargıtay ve Danıştay’daki tüm üyelerin görev süresi sona erer” şeklinde geçici madde konulacak.Böylece bütün üyelerin görev süresi dolacak.Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu 5 gün içinde bazı üyeleri tekrar Yargıtay ve Danıştay’a atayacak..Kalanlar ilk derece mahkemelere gönderilecek.Buradaki amaç özetle yargıdaki paralel yapıya tasfiye operasyonu anlamı taşıyor. Bakalım bu operasyon nasıl sonuçlar doğuracak

TRABZONLU İKİ BAKANDAN BEKLENTİMİZ!

TRABZONLU İKİ BAKANDAN BEKLENTİMİZ!

Biri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu.Diğeri Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak. İkisi de Trabzonlu.Aldıkları sorumluluk ülkenin iş ve enerji hayatında çok ciddi önem arz ediyor.

Elbette Trabzon’da iki hemşerisinden umutlu.Onların desteği ve katkısı ile şehrin bir çok sorunu çözüme kavuşacak.Ankara-Trabzon ayağı iyi olmadıktan başladığınız projelerin devamı gelmiyor,bitmek-bilmiyor.Para lazım kaynak lazım maddi-manevi her türlü destek şart.Hem  sayın Soylu’dan   hem de sayın Albayrak’tan işte bu noktada beklentilerimiz var.Trabzon’un unutmayın Trabzon’u marka şehir yapma noktasında yerel yönetimleri ve bürokrasiyi sağlama alın,sahip çıkın.Her şeyden önce istihdam alanı yaratmalısınız.İş-aş-ekmek kavgası veren insanların umutları boşa çıkmamalı.Bürokraside ciddi boşluklar var.Akyazı zamanında bitirilmeyi bekliyorKentsel dönüşümlerde tıkanıklık var. İkinci Havalimanı şart. Trabzonspor’un mutlak suretle düzlüğe çıkması gerek. Turizmde tıkanıklık var!Ülke siyasetinin 22 Mayıs AK Parti Olağanüstü kongreye kilitlendiği şu günlerde umarım iki bakanımız yeni kabinede daha etkin ve güçlü olur.Bütün güçler birleştiğinde ortaya hedefleri ve beklentileri  büyük olan - yol haritasını başarıya odaklamış Trabzon çıkıyor.Trabzon’un huzurlu-güvenli ve daha yaşanabilir bir kent olması için herkesin taşın altına elini sokması şart.En başta da siyasetçilerin,bürokratların ve yerel yöneticilerin!

TRABZON'A MÜDÜR ATAMASI BAŞLADI!

TRABZON'A MÜDÜR ATAMASI BAŞLADI!

Trabzon'da boşalan müdürlüklerin yeri dolmaya başladı.Musa Bulut'un daire başkanı olmasından sonra boşalan SGK Trabzon İl Müdürlüğü koltuğuna  hemşerimiz baş Müfettiş Aydın Gedikli atandı.

Uzun yıllardır bürokrasinin içinde yer alan Gedikli, son olarak Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) Başkan Danışmanlığı görevinde bulunuyordu. Aydın Gedikli memuriyetine Maliye Bakanlığında Gelir Memuru olarak göreve başladı ve Vergi Müfettişliği görevlerinde bulundu. 2005 yılında SGK’da Müfettiş Yardımcılığı görevine geçiş yapan Gedikli, sonraki yıllarda Müfettişlik ve Başmüfettişlik görevlerini sürdürdü. Rehberlik ve Teftiş Ankara Grup Başkan Yardımcılığı’da yapan Aydın Gedikli son olarak SGK Başkan Danışmanlığı görevini sürdürüyordu.

KORAY AYDIN DA SORUŞTURMA KAPSAMINDA!

KORAY AYDIN'DA SORUŞTURMA KAPSAMINDA!

MHP, yaptıkları açıklamalar nedeniyle Meral Akşener'in ardından Sinan Oğan ve Koray Aydın hakkında da inceleme başlattı.

MHP Genel Merkezi, Meral Akşener'in 'Başparalelci' sözleri nedeniyle 17 Nisan'da inceleme başlatmıştı.Akşener, bir televizyon kanalında katıldığı programda "MHP’nin Sayın İhsanoğlu’nun önerisi olduğunu biliyorum. Muhafazakar dediğimiz alanın temsilcisi olduğunu ve Abdullah Gül’le yakınlığını biliyordum. İktidar tarafından da İTÖ başına getirdiğini biliyorum.Ben Sayın İhsanoğlu’nu tenzih ediyorum. Ekmeleddin İhsanoğlu için de böyle demişlerdi. Şimdi de benim için diyorlar. O dönem sayın İhsanoğlu, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'nin adayıydı. Ekmeleddin İhsanoğlu bir paralel proje ise, onun seçen baş paralel de Sayın Bahçeli oluyor" demişti.Haber61 net siyaset ajandasına konuşan MHP Trabzon eski Milletvekili Koray Aydın "MHP'nin iktidara gelmesi için çıktığımız bu yolda hedefimize adım-adım ilerliyoruz.Ok raydan çıktı kim ne yaparsa yapsın geri dönüş yok,başımız dik bir şekilde onurlu mücadelemizi vereceğiz" dedi.

DAVUTOĞLU'NUN GİDİŞİ AK PARTİ'Yİ ETKİLER Mİ?

DAVUTOĞLU'NUN GİDİŞİ AK PARTİ'Yİ ETKİLER Mİ?

Başbakan Davutoğlu’nun Başbakanlık ve AK Parti Genel Başkanlığı görevlerinden ayrılacağını açıklamasının ardından kriz fırsatı kovalayanların hevesi kursaklarında kaldı.

Davutoğlu’nun ayrılacağını açıklamasının ardından ORC tarafından 32 ilde, ‘Bilgisayar Destekli Telefon Görüşmesi’ yöntemiyle yapılan saha araştırmasından önemli sonuçlar çıktı. 5-6 Mayıs tarihlerinde 1265 kişi ile yapılan çalışmada, MHP’de 1 puanlık artış olduğu, buna karşın CHP’de 1.5, HDP’de ise 3 puanlık bir düşüş olduğu ortaya çıktı. Araştırma kapsamında “Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusuna deneklerin yüzde 52.8’i AK Parti, yüzde 24’ü CHP, yüzde 12.8’i MHP, yüzde 7.1’i de HDP yanıtını verdi. GENAR Araştırma Şirketi Başkanı İhsan Aktaş: Şu anda sadece AK Parti seçmeninde değil genel olarak toplumda da bu genel başkanlık değişiminden dolayı bir endişe yok. Çünkü gerek AK Parti seçmeni yani tabanı gerekse de toplum Erdoğan’a güven duyuyor. Bütünlük bozulmadı ANDY-AR Araştırma Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Acar: Bugün gerçekleşen bu durum seçmende şok etkisi yaratsa da kalıcı bir şok etkisi yaratmadı. Dolayısıyla AK Parti’de birlik bütünlük yara almış gibi görünmüyor.

HANGİ MESLEK GRUBU ERKEN EMEKLİ OLACAK?

HANGİ MESLEK GRUBU ERKEN EMEKLİ OLACAK?

Kamu görevlilerini erken emeklilik heyecanı sardı. Erken emeklilik imkanı tanınan mesleklerin kapsamı genişletiliyor. Bu konuya ilişkin önümüzdeki hafta yapılacak toplantı büyük önem taşıyor.

Sağlıkçılar, öğretmenler, postacılar ve itfaiyeciler başta olmak üzere kamu görevlileri, şimdiden bu toplantıya kilitlendi. Hükümet, geçtiğimiz yıl, sağlık çalışanlarına erken emeklilik müjdesi vermişti. Konu Ağustos'ta gerçekleştirilen toplu sözleşme görüşmelerinde ele alınmış, her hizmet kolu bu yönde talepte bulununca, bir komisyon oluşturulmasına karar verilmişti. Bu kararın ardından hızla harekete geçildi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bünyesinde bir komisyon oluşturuldu. Komisyon da çalışmalarına Kasım'da başladı. Edinilen bilgiye göre; çalışmalarda sona yaklaşıldı. Konu, önümüzdeki hafta masaya yatırılacak. Kamu görevlilerinden kimlerin hangi şartlarda ve süreyle fiili hizmet zammından yararlandırılacağına yönelik 18 Mayıs'ta bir toplantı yapılacak. Toplantıya Maliye Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı yetkilileri ile Memur- Sen ve yetkili sendika temsilcileri katılacak. Toplantı merakla bekleniyor.

23 BİN KİŞİYİ UNUTTUNUZ SAYIN BAŞBAKAN!

23 BİN KİŞİYİ UNUTTUNUZ SAYIN BAŞBAKAN!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, istifa konuşmasında seçim döneminde verdiği bütün sözleri tuttuğunu söyledi ancak kamuda çalışan yaklaşık 23 bin geçici işçiyi unuttu.

Orman Bakanlığı, Karayolları, Şeker Fabrikaları, ÇAYKUR, TİGEM gibi kamu kuruluşlarıyla belediyelerde sadece altı ay çalıştırılan işçiler Davutoğlu'nun imzaladığı protokolün yerine getirilmesini bekliyor. Protokol kapsamında kamuda çalışan geçici işçilerin yılın geri kalan zamanında ve ihtiyaç duyulduğunda çalıştırılmasını sağlayacak yasal düzenlemenin yapılmasını içeriyor.Hükümetle Türk-İş arasında 7 Kasım seçimlerinden hemen önce imzalanan  2015 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolü'nün “Altı Aydan Az Çalıştırılan Geçici İşçiler” başlığı adı altında “Kamu idare, kurum ve kuruluşlarında bir mali yılda  6 aydan az süreyle geçici işçi pozisyonlarında çalıştırılan işçilere, aynı mali yıl içinde ihtiyaç duyulması halinde, bu işçilerin çalıştırılmalarını temin edecek yasal düzenleme çalışmaları başlatılacaktır” maddesi yer alıyordu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem