Ağasar kıyafetlerle kalkınacak

Trabzon'un Şalpazarı ilçesinde incelemelerde bulunan Trabzon Valisi Nuri Okutan, ilçenin çok göç veren bir yer olduğunu belirterek, yörenin Ağasar Kültürü'ne özgü yöresel kıyafetlerle giydirilmiş oyuncak bebeklerle kalkınabileceğini söyledi. İlçeyi ziyare

Ağasar kıyafetlerle kalkınacak
Trabzon'un Şalpazarı ilçesinde incelemelerde bulunan Trabzon Valisi Nuri Okutan, ilçenin çok göç veren bir yer olduğunu belirterek, yörenin Ağasar Kültürü'ne özgü yöresel kıyafetlerle giydirilmiş oyuncak bebeklerle kalkınabileceğini söyledi.

İlçeyi ziyaretinde Vali Nuri Okutan'ı Kaymakam Muhammet Fuat Türkman, Belediye Başkanı Mehmet Muhçu, İl Genel Meclisi üyeleri, daire müdürleri ve vatandaşlar karşıladı. Kaymakam Türkman'dan ilçe hakkında bilgi alan Vali Okutan, ilçede istihdama yönelik çalışmalar yapılması gerektiğini ifade ederek, özellikle Ağasar Kültürü'ne özgü yöresel kıyafetlerin ve el işlemelerinin arttırılması gerektiğinin altını çizdi.

Ağasar kıyafetleri giydirilmiş bebeklerin turistler tarafından büyük ilgi gördüğünü dile getiren Vali Okutan, yöreye özgü kıyafetlerin ve el işlemelerinin üretilmesi ve yapılan üretimin arttırılması için gerekli çalışmaları yapması konusunda Kaymakam Türkma'a talimat verdi.

Kaymakamlık ziyaretinin ardından ilçede bulunan bir el işlemesi ve dokuma atölyesini gezen Vali Nuri Okutan, Ağasar Kültürü'nün iyi anlaşılması ve tanıtılması gerektiğini belirterek, “Ben sizlere her türlü araç ve gereç yardımı yaparım. Yeter ki sizler bu kültüre sahip çıkın ve bu muhteşem el işlemesi ürünleri çoğaltın.” dedi. Vali Okutan, yöre kültürünü daha iyi anlamak ve zenginliklerini öğrenmek için yöredeki yaşlı insanlardan istifade edilmesini istedi.

Vatandaşların ilçeye yüksekokul yapılması talebine Vali Okutan, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin bünyesinden birçok üniversite çıkardıktan sonra ilçelerde fakülte veya yüksekokul kurma çalışmaları yaptığının altını çizerek, Şalpazarı'na da yöresel el sanatlarına yönelik bir yüksekokul kurulabileceği görüşünde olduğunu ifade etti.

Sis Dağı Yaylası'nda kendisine hediye edilen “Çentik' adındaki yünden dokuma yöresel çantayı çok beğenen Vali Nuri Okutan, “İşte ben bu kültüre ait ürünlerin yaygınlaştırılmasını istiyorum. Bizim yapacağımız çalışmalarda bu ürünler orijinimiz olmalıdır.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel