Arif Çetin

Arif Çetin

Türkiye'nin Trabzonspor'u

Çuvaldızı önce kendimize sonra diğer etkenlere bırakalım. Vahid Hoca'nın maça göre oyuncu tercihine geride kalan resmi maçlarda şahit olmuştuk.

Bence doğru uygulama. Her amaç aynı onbir ile başlayacaksın diye bir şart yok. Rakibi analiz edeceksin, artılarını eksilerini gözler önüne şerif, kendi oyuncu tercihini de buna göre belirleyeceksin.

KADRO TERCİHİ YANLIŞTI

Tamam takım yorgun, kadro derinliği içerisinde bazı değişiklikler olabilir. Salih Dursun dinlenmeye çekilince Constant, Medjani'nin yanında eski pozisyonuna göre biraz daha geride oynadı. Trabzonspor'un merkez orta sahasında topla oynama becerisi olan tek isim Constant. En uçta oynaması muhtemel isimlerden Deniz ve Yatabare sakat, Cardozo kulübede. Mehmet Ekici iyi niyetli olsa da, Constant kadar hazır değil. Kör döğüşüne müsait isimlerin sahada olması Trabzonspor'u pozisyon anlamında oldukça kısırlaştırdı.

Papadopoulos'un ödüllendirilmesi ne kadar doğru ise, Fatih Atik ile başlamak o kadar yanlıştı. Fatih Atik iyi niyetli olabilir, bu form grafiği ile ancak Türkiye Kupası oyuncusu olur. Sefa'nın önde başlaması alışık olduğumuz sağ kanat etkinliğini de azalttı.
Tüm bunlara rağmen ilk kırkbeş dakikada Trabzonspor Zeki Yavru, Mehmet Ekici ile sağ taraftan rakip ceza sahasına iyi ortalar yaptı. Takımda santrafor özellikli oyuncunun olmaması, Sefa'nın yükseldiği hava toplarının tamamını Yalçın Ayhan gibi tecrübeli bir isim tarafından uzaklaştırılmasını sağladı.

BU LİG NASIL BİTER?

Daha üçüncü hafta geride kaldı Süleyman Seba sezonunun. Sözde dostluk, kardeşlik olacak. Pazar akşamı olmayan pozisyonda penaltı kararı verip Fenerbahçe'nin kazanmasını sağlayacaksın.  Bir gün sonra Başakşehir Stadı'ndaki hakemliğin onurunu kurtarmak adına sözde kahramanlık yapacaksın. Hakemlik adına yüz kızartıcı olmaktan daha kara bir geceydi. Halis Özkahya bordo mavili oyuncuları ciddiye almadı. Her haliyle dalga geçti.

Ben bu olayı diğer ülkelerin Tükiye'ye dayatmaya kalktıkları "demokratik olun, şeffaf olun, insan haklarına saygı gösterin" sözlerine benzetiyorum. Sanki kendileri demokrasi, şeffaflık be insan hakları konusunda çok ilerideler.

Basının, Federasyonun ve Kulüpler Birliği'nin Trabzonspor'a yönelik "kardeşlik, dürüstlük, fair play, hakemlere saygı" gibi söylemlerin hangisine diğer kulüpler ne kadar sahip çıkıyor.

ONUR'UN HAYKIRIŞI

Onur Recep Kıvrak, başka bir şahsiyet. Futbolculuğu, demeçleri, davranışları ile adam gibi adam. Onur'un maç sonundaki söylediklerini Trabzonspor'un yönetim kurulu üyeleri en az 10 kez yeniden izlemeli. Oyuncular ise yirmi kez.

Başkan Hacıosmanoğlu ise Onur'un maç sonu sözlerini tüm dillere çevirttirip TFF be bağlı kurullarında görev yapan tüm üyelere göndermeli. Futbolumuzu yönetenler Türkçe'den anlamasa da Trabzonspor Türkiye'nindir, Türkiye'nin takımıdır. 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR