Arif Çetin

Arif Çetin

Trabzon'a zaman lazım!

Yeni bir sezon, yeni umutlar. İnşallah hayırlısı olur ve Trabzonspor yıllardır özlediği şampiyonluğa kavuşur. Şampiyon olmak emek ister, hem saha dışında hem de saha içerisinde birliktelik, uyum ister. 

Yirmiye varan oyuncu sirkülasyonunda takım olabilmek zor iş. Hocanın da dediği gibi zaman istiyor. Evet, Trabzonspor'un en az 5-6 resmi maç yan yana oynamaya ihtiyacı var. Yazan, çizen, izleyen, yorumlayan, konuşan herkes bu bilinç ile hareket etmeli!!!

Bundan sonraki yazacaklarımız pazar gecesi geride kalan doksan dakikaya ait olacak. Baştan belirtelim. 

Cardozo, Bosingwa, Sefa gibi oyuncuların yokluğunda eldekilerden çıkan resim bu. Futbol oynadığımız, futbol yazdığımız ilk günden beri bu oyunun ortasaha ile kazanılacağına inananlardanım. Perşembe günü Rusya'dan yorgun dönen takım Kayseri'de bekleneni veremedi. Peki neydi sorunlar, doğrular, yanlışlar?

Trabzonspor,  Kayseri'de 4-2-3-1 oynamaya çalıştı. Erciyes gibi kategori ve hedef olarak altta kalan ekiplere karşın topa sahip olmak, oyunu yönlendirmek zorundasınız.Bunu da yapmak için orta saha oyuncularınızın takıma sahip çıkması gerekiyor. O sahiplenme olmaz ise, herkes kendi kafasına göre hareket ediyor. Medjani ve Constant ve Mehmet Ekici'nin oynadığı merkez bölge bu sahiplenmeyi gerçekleştiremedi. Topa hep uzak oldular. Top da onlara. 

Medjani'nin stoper genleri orta sahada da hissediliyor. Aldığı her topu arkadaşına ulaştırmak yerine sadece uzaklaştırdı. Mehmet Ekici her yönüyle hazır değil. Constant ise "Bu maçta Cardozo yoksa ben niye varım?" sorusuna cevap arıyor. Kafası sahada değil. 

Her iki kenar oyuncusu Fatih ve Yusuf ise "merkezin adamları" pozisyonunda. Onlar da merkez bölge oyuncularını örnek aldılar. 

Çalışmayan orta sahada Deniz Yılmaz'dan bir şey beklemek zor. Cardozo da olsa çok şey fark etmezdi. İkinci yarının başında direkten dönen pozisyonda ortayı yapan savunma oyuncusu. Karşı karşıya pozisyonda ise rakibin kaptırdığı top var. 

Erciyesspor beraberliğe dünden razı. Vahid Hoca'nın Salih Dursun hamlesi, kaybetmeme üzerine. Daha yaratıcı bir oyuncu tercih edilebilir miydi? Mesela Soner, yada daha erken zamanda Serdar Gürler. Veya mevkisel değişiklik. Salih sağbeke, Zeki Yavru orta sahaya. 

Bize düşen beklemek ve zamana bırakmak. Bosingwa'nın, Cardozo'nun Sefa'nın dönüşünü beklemek lazım. 

***

Siz bu satırları okurken ilk transfer döneminin son saatleri olacak. Transfer yapalım derken dengeli ve akıllı olunmalı. 

Bir gerçek ki Trabzonspor'un takviyeye ihtiyacı var. Ekici ile, Salih Dursun ile, Medjani ile orta saha kurgusu olmaz. En fazla ihtiyaç orta sahanın savunma ve hücum yönüne. Forvete bir takviye daha şart. 

Son bir not da yeni isimlere... Belkalem ve Medjani ilerleyen dönemde Vahid Hoca'nın kamburu olabilir. Belkalem, Aykut Demir'in daha kibar ve profesyonelce faul yapanı görünümünde. Medjani ise !!! Neyse...

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR