Arif Çetin

Arif Çetin

Takım oyunu kazandı!

Geçtiğimiz haftanın en sükseli takımı Beşiktaş karşısında şans tanınmıyordu Trabzonspor'a. Deplasmanda beş gol atmıştı Beşiktaş. Oğuzhan ve Cenk Tosun haftaya damgalarını vurmuştu. Trabzonspor ise kendi seyircisi önünde Bursaspor'u bir karambol golü ile geçmeyi başarabilmişti. 
 
Sadece Beşiktaş-Trabzonspor karşılaşması değildi sahada yaşanan. Onur Recep Kıvrak ile Tolga Zengin'in, Şota Arvaladze ile Şenol Güneş'in karşı karşıya geldiği doksan dakikaydı. 
GeçtiğimIz haftanın onbirinde Medjani-Aykut değişikliği dışında aynı kadro ile çıkan Trabzonspor, Beşiktaş'ın önde top yapma becerisine sahip beş oyuncusu olan, Querasma, Olcay, Gökhan, Oğuzhan ve Cenk Tosun'a boş alan bırakmadı. Bordo mavili savunma oyuncularla beraber Okay ve Mbia'nın oyun disiplinine sadık kalarak sürekli olarak alan daraltmaları, Yusuf ve Erkan'ın takım savunmasına katkı yapması ilk on dakikalık Beşiktaş baskısını hasarsız atlattı. 
 
Ardından topa sahip olmaya başlayan bordo mavili oyuncular, yavaş yavaş Beşiktaş kalesini düşünmeye başladılar. N'doye'nin ileride top tutma becerisi, Yusuf'un hızlı driplingleri, Okay ve Mbia'nın akıl dolu futbolu ile hem takım savunmasına hem de hücum varyasyonlarına destek vermesi, rüzgarı da arkasına alan Trabzonspor'un ilk yarıyı hasarsız atlatmasını sağladı. 
 
Disiplinli oyunundan taviz vermeyen Trabzonspor, ikinci yarının başında N'doye'nin nefis asistinde Yusuf ile öne geçti. Ardından kimsenin beklemediği olaylar ard arda gelişti. Quaresma'nın rüzgârın da yardımı ile gelen fantastik golü sonrasında gördüğü kırmızı kart, bu işi ancak Quaresma yapabilir dedirtti. 
 
On kişi kalan rakip karşısında oyunun tamamen hakimi olan Trabzonspor, maç başından bu yana sürekli Tolga'nın kalesine şut atmayı düşünen Erkan Zengin ile galibiyete ulaştı. 
Şota Hoca'nın geçtiğimiz haftadan Yusuf'un kulağını çektiği net olarak belli oldu. İşte biz böyle bir Yusuf istiyoruz. Onun yeteneklerinin ne kadar üst düzey olduğunu herkes biliyor ve takdir ediyor. 
 
Bu gece Trabzonspor'da görevini yapmayan oyuncu yoktu. Ancak Özer Hurmacı'nın sezona iyi başlamadığını belirtelim. Mehmet Ekici'nin yokluğunda Erkan Zengin'in bu bölgede daha verimli olduğunu gördük. İnşallah daha iyisi olacaktır. Şota ve öğrencilerini tebrik ediyoruz. 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR