Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Stres olmayınca !..

Ligdeki korku dolu endişeli haftaları geride bıraktıktan sonra, ilk karşılaşmasına  çıkan Trabzonspor’un, gözü Gençlerbirliği’n de ama aklı Türkiye kupasında rövanş oynayacağı Sivas maçında idi.

 

aci.jpg
mor.jpg

kurs.20121221113523.jpg

    Süper ligde bu sezon en farklı galibiyetini, 4-0 gibi bir skorla Gençlerbirliği önünde alan Trabzonspor, bu sefer ligi  üst sıralarda bitirme ve TFF’nun 950 bin liralık galibiyet primi için oynadı.

    İlk 30 dakikada Trabzonspor’un dört atağında deseler ki ; Adrian,Halil ve Olcan’a şu golleri kaçırın. Kaçırılmayacak dört tane yüzde yüzlük gol pozisyonunda, topu atılmaması gereken yere auta atmaları, sanırım yapacakları en zor işti.

                                                            *

    Emerson ve Janko bildiğiniz gibi kulüp arıyor. Başta Colman efendi olmak üzere, izinden dönen Bamba, Alim,Uğur,Abdullah ve kaleci Zeki’nin yanı sıra, sakat olan Emre ve sarı kart cezalısı olan Soner, bu maçın kadrosunda yoktular.

    Trabzonspor’un Eskişehir önünde aldığı galibiyetle ligdeki stresi bitince, bu gece beklediğim gibi oyuna başladı, rahat ve kendinden emin. Zaten ilk 30 dakikadaki önemli gol pozisyonları bunu gösterdi.

    Nihayet uzun bir aradan sonra Halil Altıntop gibi oyuna başlayan ve istekli ve de arzulu olan  kaptan Halil, soldan Marek Cech’in yaptığı nefis ortaya, aynı güzellikte ve zor bir açıda kafayı vurunca, takımını öne geçiren golü kaydetti.

                                                           *

    Gecenin bir başka öne çıkan ismi Ardian’dı. Kaçırdığı gollere 40.dakikada bir tane daha ekledi ki sormayın gitsin. Olsaydı, ilginç bir gol olarak haftaya damgasını vuracaktı.

    İlk yarının bitimine doğru Vieminckx ‘nin bir volesi vardı ki sormayın gitsin. Onur, kartal oldu, uçtu çıkardı, alkışı aldı.

                                                           *

    İkinci yarıya önde başlayan ev sahibi, rakibine oranla sahaya daha iyi yayıldı. Yeşil alanın büyük bir bölümünü iyi kullandı, adeta vizesiz geçiş vermedi. Gençlerbirliği oyunu hiç bozmadı, adam gibi oynadı, adam gibi mücadele etti. Oyunu hiç çirkinleştirmedi. Her iki takımda futbol oynamak istiyordu ama Tolga Özkalfa müsaade etmedi.

    Adrian 2.yarıya da iyi başladı ve aynı zamanda müsait pozisyonları da kaçırmaya devam etti. Bugün hat-trick yapmaması mümkün değildi.  

    Bu arada dağ tarafındaki kale arkasına, bu sefer bayrak ve pankartlarla gelen “ Vira ” grubu, zaman zaman görsel açıdan güzel görüntüler verdi diye yazmadan da geçemeyeceğim.

    Ben bu geceki maçtan haftalar sonra keyif aldım,tribündekilerde. Onlar da destekleriyle oyundan memnun kaldıklarını gösterdiler. Her pozisyona müdahale ettiler, sahadaki takımlarıyla birlikte 12.adamı iyi oynadılar bu 90 dakika. Yani bu sefer alkışı hak ettiler.                                                   

                                                          *

     Trabzonspor’da Adrian, Yasin ve Olcan oyunun değişik dakikaları içerisinde yerlerini Sapara,Alanzinho ve Volkan’a, Konuk ekip de ise Ermin,Kerim ve Hurşut formalarını Lekic, Jimmy ve Ekigho’ya teslim etmesi oyuna ve sonuca çok tesir etmedi diyebilirim.

    Ankara ekibinde Trabzonspor sevdalısı Aykut,kaleci Ramazan,Tosıc,Ahmet yılmaz gibi isimlerin gayretleri de yetmedi.

    85.dakika da rakip ceza alanı içerisinde Olcan’ın suratına, Ahmet Yılmaz’dan yediği sert dirseği, gözünün önünde ‘es’ geçen ve penaltıyı vermeyen orta hakem için, daha önceki karşılaşmalarda zaten yazmıştım. Tolga Özkalfa, senden kalfa değil çırak bile olmaz diye…

   Bu pozisyondan 4 dakika sonra 89 ‘da, Olcan orta hakeme öyle olmazsa böyle olur cinsinden bir gol attı ki, mümkünse izleyin,şapka çıkarırsınız.

   Bu 2-0 ‘ lık galibiyet aynı zamanda, bu sezon üst üste ilk kez 3 maç galibiyet alan Trabzonspor’un gol averajını da, artı 1 golle öne çıkarması, puan tablosunda ki utançtan da, aynı zamanda kurtarmasıydı. 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR