Arif Çetin

Arif Çetin

Şanssızlığın böylesi

Maç öncesinde deseler ki;

-İlk kırk dakika boyunca Trabzonspor sezonun en iyi topunu oynayacak,

-Süper Lig'in belki de en dürüst hakemi Ali Palabıyık şüpheli penaltıyı çalacak ama üç net penaltıyı görmeyecek,

-Kırk dakika Trabzonspor kalesine gelemeyen Ç. Rizespor uzatmalar dahil ilk yarının son dokuz dakikasında iki kez gelecek ve iki gol bulacak,

-Ç. Rizespor'un üç farklı kazandığı maçta takımının hatta kaçın yıldızı kalecisi İtanje olacak,

tamamının bir doksan dakikaya sığması akıl alacak bir iş değil.

***

Futbol işte böyle bir oyun.

Ayak topunda başarının, halkalardan oluşan bir zincir ile geldiği düşünüldüğünde Trabzonspor'un en zayıf halkasının savunmasının solunda oynayan Alper Uludağ olduğunu bilmeyen yok. Sonrasındaki zayıf halkalar ise mevcut hantallığı ile bordo mavili takımda oynayamayacak düzeyde olmayan Dogluas ve sağ çizgideki yerini sürekli terk ederek içeride oynama alışkanlığını bir türlü bırakmayan Özer Hurmacı diyebiliriz.

***

Trabzonspor gerçekten çok iyi başladı. Ekici'nin liderliğinde iyi baskı kurdu. Bu baskıda sürekli öne oynayan ve alan daraltan Aytaç Kara'nın büyük katkısı vardı.

Ç. Rizespor'un ilk kırk dakikada kayda değer atağı bile olmadı. İlk golde Alper'in Sercan Kaya'ya kaptırdığı top sonrası Douglas'ın hantallığı vardı.

İkincisinde ise yine Alper ile başlayan hatalar zincirini Ç. Rizespor'un sol kanat savunucusu Murat Duruer'i takip etmeyen, kendisine verilen görevin dışında işlere merak salan Özer Hurmacı'nın sorumsuzluğunu gösterebiliriz.

***

Hakem Ali Palabıyık'ın bu kadar hatayı nasıl yaptığını anlayabilmiş değilim. Yusuf'un pozisyonu birçokları gibi bana da inandırıcı gelmedi. Aynı şekilde Trabzonspor aleyhine böyle bir penaltı çalınsa hepimiz isyan ederdik.

Sonrasındaki üç pozisyon ise net penaltı.

Ç. Rizespor'un penaltı beklediği pozisyonda ise Alper Uludağ, sahada kaldığı doksan dakika içerisindeki en akılcı ve faydalı hareketini yaptı.

***

Trabzonspor'un Ç. Rizespor karşısında oynadığı futbol ile ortaya çıkan sonucun tamamen zıt olduğunu belirtelim.

2017 hedefini ortaya koyan bir yönetimin bu sezonda yapacağı en önemli iş, başta Mbia gibi ucuz kahramanlar ile, kapasiteleri ile bu takımda oynamayı hak etmeyen Alper ve Dogluas gibi yüklerden kurtulmak olmalıdır.

Trabzonspor yeter ki böyle oynasın. Varsın olsun yenilsin. 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR