Salih Çamoğlu

Salih Çamoğlu

Şampiyon Başkan mahkemede!

Trabzonspor eski başkanı Sadri Şener, dün Trabzon adliyesinde hakimin karşısına çıkarak kendisini savundu.

Şener’in hakim karşısına çıkmasını sağlayan, Başkan Haciosmanoğlu yönetiminin ithamları oldu.

Ve böylesi bir dava Trabzonspor tarihinde ilk kez görülüyor.

Sadri Şener ilk olarak Trabzonspor Başkanlığı görevine getirilmesi 1992 yılında olmuştu ve o tarihte Şener 35 yaşlarında bir delikanlı idi.

Kısa süren Başkanlık dönemine bir federasyon kupası şampiyonluğu sığdıran eski Başkan Şener, görevi bıraktığı zaman da hatırı sayılır bir para kulübe bağışlamıştı.

Kendi ifadesiyle de, ilk başkanlığı dönemi sona erdiğinde Trabzonspor Kulübü’nün kasasına bağışladığı para toplam olarak bugün ki reel değeriyle 60 milyon (Eski parayla 60 trilyon lira)

Eski Başkan Sadri Şener Trabzonspor başkanlığı görevine ikinci kez 2008 yılında gelirken kendisine büyük bir kabul olmuştu.

2013 yılına kadar sürdürdüğü başkanlık görevi boyunca kulübün borcu önemli bir miktarda artmıştı ancak bu dönemde Trabzonspor önemli şampiyonluklar ve kupalar kazanmıştı.

Federasyon Kupası, Süper Kupa ve 2010-2011 lig şampiyonluk kupası her ne kadar Trabzonspor’un müzesine getirilip konulmamışsa da vicdan sahibi herkes 2010-2011 sezonunun süper lig şampiyonu Trabzonspor olduğunu biliyor ve kabul ediyor.

Sadri Şener’in Trabzonspor’da başkanlık döneminde kulübe hibe ettiği para ile Haciosmanoğlu yönetiminin kendisini itham ettiği para miktarı ile mahkeme kapılarına düşürmesi mukayese edildiğinde, Haciosmanoğlu yönetiminin cami ve kulüp içinde daha önce başlayan hesaplaşmayı mahkeme kapılarında devam ettirme anlayışı ve mücadelesi olduğu anlaşılıyor.

Sadri Şener, dün Trabzon adliyesinde mahkeme huzurunda, kendisine yönelik ithamların hiçbirini kabul etmeyerek, kendisinin Trabzonspor’da ikinci başkanlık döneminde bir yanlışının olmadığını söyleyip, kendisini savunurken, kendisinden çok da emin olarak savunmasını yaptı.

Kendisiyle bundan an gün kadar önce İstanbul Maslak’taki ofisinde yapmış olduğumuz görüşmede de kendisini son derece rahat görmüş ve mahkeme olayı ve ileri sürülen iddiaların tamamen Trabzonspor’u temsil etmekten aciz olan Başkan Haciosmanoğlu’nun, üstlendiği sorumluluk altında ezilmişliğin verdiği refleksle beni yıpratma ve karalama taktiği yaptığını bize söylemişti.

Makbuzsuz ve bankalar aracı kullanılmadan el değiştiren paraların sırf futbol sektörünün bir sorunu olmadığını, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Maliye Bakanı biliyor ve zaman zaman vergi affı gündeme gelerek, kayıt dışı para harekatının kayıt altına alınmasını sağlamak için hükümet kanadı bunca çaba harcarken, Şener davasına bakan mahkeme heyeti kayıt içi veya kayıt dışı para harekatını dikkate almayacak mı sanıyorsunuz?

3 Temmuz 2011 tarihinde patlak veren ve sırf Türkiye’yi değil Avrupa futbolunu sarsan şike davasından alnının akıyla çıkan eski Başkan Sadri Şener, Haciosmanoğlu’nun açmış olduğu davadan da alnının akıyla çıkacağından eminiz.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR