Arif Çetin

Arif Çetin

Önemli Galibiyet

Janko ve Emerson transferleri sonrasında Trabzonspor'un yeni onbiri hafta içerisinde sıkça dillendirildi. Sahaya çıkan kadroyu görünce, hepimizin ideal kadroda düşündüğü Tolga, Bamba, Emerson, ve Sapara'dan başkasını göremedik. Sakatlıklar nedeniyle Trabzonspor'un yedi oyuncusu kadroda yoktu. Buna maç içerisinde Tolga'da eklenince heyecan daha da arttı.

 
Savunmanın kenarlarındaki genç Zeki Yavru ve Emerson olumlu görüntü verdiler. En azından daha önce bu bölgede oynayan partnerlerini aratmadılar. Göbekte ise Giray'ı aradık. Giray bu takımın vazgeçilmezlerinden. Celustka'nın yokluğunu yabancı kontenjanı sayısına bağlıyorum. Yoksa Şenol Hoca'nın kolay vazgeçeceği bir isim değil.
 
Orta sahada ise Zokora - Sapara ikilisi iyi işledi. Özellikle Erman KILIÇ gibi iyi adam eksilten ve etkili şutlar atan bir oyuncuyu bordo mavili kaleden uzak tutma noktasında savunmaya yardımcı oldular. Ancak daha hızlı ve dikine oynamalılar. Yan pas yapalım derken çok zaman kaybediyorlar. Topun bizde kalması, garanti oynamak güzel ama, rakibi dengesiz yakalamak için hızlı düşünmek ve hareket etmek zorundasınız.
 
Trabzonspor bu sezon zor pozisyon buluyor. Burada asıl sorun orta sahanın yaratıcı olamamasında. Özellikle kanat oyuncularının çalışkan olması gerecek. Yasin ve Alanzinho ise ikinci yarıda daha iyi gözüktüler. Zamanla daha bütünleşik ve kolektif hareket ederlerse katkı sağlarlar.
 
Henriuqe bildiğimiz gibi. Geldiğinden beri beklenen aşamayı kat edemedi. Halil Altıntop'un golü ise 2012 / 2013 sezonunun ilk 10 golü arasında kendine yer bulur.  Ben bu noktada Adrian için bir paragraf açmak istiyorum. Trabzonspor bu oyuncudan yeteri kadar faydalanamıyor. Bunda kendi isteksizliği de önemli. Ancak önemli bir kumaş. Kazanılmalı. Kazanmak için de tüm yük Şenol Güneş'e bırakılmamalı. Trabzonspor, Szymkowiak'ı unutmadı. Bu tür oyunculardan kolay vazgeçilmemeli.
 
Sonuç olarak, kritik süreçte kazanılan üç puan önemliydi. Trabzonspor ahım şahım bir oyun ortaya koyamadı. Fakat diğer maçlara nazaran daha derli toplu bir görüntü verdi. Serkan, Giray, Colman, Soner, Volkan, Olcan ve Janko'nun katılımı ile daha iyi bir takım olacaktır. Bu yıl, bordo mavililerin bireysel oyun yeteneği yok. Tek silahı takım oyunu. Ekip olma adına çalışmalara hız verilmeli ve buna yoğunlaşmalı. Takım, saha dışı etkenlerden olabildiğince uzak tutulmalı.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR